Pro Kirkkoharju

Kommentoitu viesti

Vieras JP Mäkinen
Vieras

#72 Re:

16.10.2010 18:11

#70: -  

 Asiaa kirjoittaa tämä nimimerkitön. Suojelijoiden on turha odottaa että kaavoitussopimuksesta tuotaisiin kotiin jäljennös yleisönosastokirjoitusten, valtuustoaloitteen, virkamiehelle tai valtuutetulle lähetetyn vaatimuksen perusteella.    Monesti on tällä palstalla kirjoitettu, ja tosi on, että sopimus ei ole salainen. Etsikää ja lopettakaa urputtaminen tästä asiasta.    Muutaman sadantuhannen euron säästöjen perusteela suljetaan kyläkouluja, lomautetaan opettajia, säästetään kouluruokailussa ja koululaisten kuljetuksissa. Uimahalli on aivan eri juttu ja siihen on turha tässä vedota.  Lisääkö säästöjä haluatte? Minkälaisia?    Ei ole olemassa hyväntahdon tiliä josta suojelu voitaisiin rahoittaa.  Kaikki te jotka ette asu luolassa huomatkaa, että teidänkin asuntonne on aikanaan rakennettu neitseelliselle maaperälle.

Vastaukset

Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju
Vieras

#73 Re: JP Mäkiselle

2010-10-16 19:30:47

#72: Vieras JP Mäkinen - Re:  

 Hienoa, että olet myös sitä mieltä, että sopimus ei ole salainen. Sen kotiinkantoa ei kukaan odota, mutta julkiseksi saattamista kyllä.  Ja koska valtuusto on sen allekirjoittanut, valtuusto on myös viime kädessä vastuussa sen saattamisesta kaikkien kuntalaisten saataville.  Jos sitä ei tehdä, voi kuka tahansa kansalainen aiheellisesti kysyä, onko asiassa toimittu oikein. Tämä ei ole urputtamista vaan kunnalisdemokratiaa parhaimmillaan.

On aivan turhaa yrittää koplata Kirkkoharjun suojelu kunnan kaikkiin mahdollisiin muihin menoeriin. Jos näin tehtäisiin ei kunnassa voisi esim. rakentaa kunnan toimesta mitään, esim. uutta lukiota. Ja miksi uimahallin rakentamiskuluja ja käyttökuluja ei saa verrata Kirkkoharjun säästämiseen luontoliikunnan mahdollistamiseksi. Molemmat ovat hyviä asioita ja edesauttavat terveyttä edistävää liikuntaa ja mielenvirkeyttä.

On hienoa, että tätä Pro Kirkkoharju -nettiadressin keskustelupalstaa käytetään näinkin aktiivisesti! Se kertoo, kuinka tiiviisti ja laajalla rintamalla kangasalalaiset ja muutkin asian kehittymistä seuraavat. Allekirjoitukset ja vilkas aiheesta käytävä keskustelu takaavat, että ao. asiaa ei käsitellä piilossa vaan kerrankin ihmiset näkevät, miten asiat oikeasti etenevät.

Kirkkoharjun tuhoamista kannattavien ongelma on se, että he joutuvat kirjoittamaan ja keskustelemaan tällä harjun säästämistä kannattavien nettipalstalla. Ari Mänttäri ehdotti yllä, että tuhoamista kannattavien kannattaisi perustaa omaa nettiadressi tuhoamisen puolesta. Taitaisi tulla aika laiha lista, varsinkin jos sinne kirjoitettaisiin omalla nimellä.