Lukiota ei saa viedä pois Tikkakoskelta!

Kommentoitu viesti

Hyvin epäilyttävää

#58 Re: Vain rikkaat lukioon kyliltä

17.01.2012 19:14

#51: Tikkiksen lukion käynyt - Vain rikkaat lukioon kyliltä

 

Koska kaupunginjohdon mielestä tämä on halvempi ratkaisu niin kaupunkihan voi tukea korkeakouluopiskelijatuen verran kuukausittain jokaista syrjältä kaupunkiin opiskelija-asuntoihin muuttavaa. Mitään syytä miksi 16-vuotias tarvitsisi vähemmän rahaa kuin vaikkapa 22-vuotias ei ole olemassa. Nuoren iän vuoksi myös viikoittainen ja edestakainen bussilippu kotiin samalla.

Ennen Lapissa järkkäsivät, tämä on ihan varma tieto, toivoisin ettei olisi koska ikävä asia on kyseessä, jääköön kunta mainitsematta ja haukut haukkumatta, ammattikouluun lukion sijaan ihan silläkin että

-Ammattikoulussa ilmainen asuntola sekä paremmat vaikkakin pienet tuet

-Lukiossa asuntolaa ei lainkaan ja lisäksi kalliit kirjat

Olen varma että tämä oli ihan tahallista, jottei vähempivaraisten vanhempien lapset menisi lukioon parempien joukkoon. Ettei vain joku opettajista erehtyisi heitä pitämään ihmisinä ja antaisi hyviä numeroita, ettei vaan joutuisi paremmat lapset näkemään kehnompiaan. Ehkei tämä luokkajako ole enää yhtä näkyvää mutta olemassa se on silti, yksikään puolue ei vain siitä enää välitä. Tässä kun ovat monet puhuneet puolueista, niin kaikkihan ne niistä ovat jo linjoilla että lapset ei tarvitse koulutusta, omillaan kun ei ole huolta.

 

Nythän varmaankin siis väitetään että on halvempaa että jokin kolmisenkymmentä oppilasta lähtee kaupunkiin lukioon, kuin että yksi opettaja kävisi Tikkakoskella töissä. Opettajien tunneissa ei taida suurta eroa olla, riippumatta siitä missä opettavat. Eli asiasta päättävillä saattaa olla ihan omat agendansa. Sama nopea matka käy miltä vain erikoisopettajaltakin pikaisesti, koskapa se kerran oppilailtakin käy. Koulu voisi tietenkin säästää sillä että kaikille olisi sama ilmailupainoitteinen koulu, jossa valinnaisia olisivat vain ne ilmailupainoitteiset asiat. Lapsille tulisi kuitenkin antaa heillekin jotka sen valinnaisena ottavat, ilmainen koulutus. Kuinka moni keskustassa edes tietää että sellainen koulu on tarjolla? Sopisi kaupungin sitä vähäsen mainostaa.

Paitsi että kuljetus maksaa, kaikenlaisina tukina paitsi suoraan oppilaille, myös bussiyhtiöille niin melkoinen ero on oltava rakennusten kustannuksissa syrjemmällä ja keskustan uimarantojen vieressä.

Jälkimmäinen kuulostaa hienolta, uimarantakin vieressä. Erityisesti Viitaniemessä ei ole pitkäkään matka sinne. Kouluvuoden aikaan vaan taitaa ainoastaan avantouimarit uida joten ei siitä suurempaa iloa oppilaille tule. Paitsi jos ovat avantouimareita eikä suurta vaikeutta varmastikaan olisi myöskään Tikkakoskelle laittaa kunnon kylmäallasta ihan koulun yhteyteen jos se olisi se syy miksi keskustaan tahdotaan oppilaita kuljetella. Eli koulut maan tasalle ja asuinrakennuksia sinne keskustan järven viereen niin rahaa tulee ja paljon.

Vastaukset


Vieras

#72 Re: Re: Vain rikkaat lukioon kyliltä

2012-01-26 20:45:47

#58: Hyvin epäilyttävää - Re: Vain rikkaat lukioon kyliltä 

 Otitpa hyvän asian esille.

Jo lähtökohtaisesti tänne on muutettu siinä ajatuksessa, että kustannukset kaupunkiasumisessa ovat sellaiset, ettei suuremmilla perheillä ole varaa perheen kokoon suhteutettuna riittävää neliömäärää sieltä hankkia. Nytkö ne vähät rahat sitten maksetaan linja-autoyhtiölle? Ajatus on ollut, että täysi-ikäiseksi kotona asutaan ja opiskellaan ja sitten lähdetään itsenäiseen elämään ja jatko-opiskelemaan.

Kohtuuttomaksi käyvät matkakustannukset (ja aikakustannukset) kun lukiota käyviä lapsia on perheessä useampia. Jo kirjat ovat suuri kustannuserä (ja vaihtuvat niin usein, että eivät käy enää seuraavalle), jonka lisäksi tulevat vielä ylioppilastutkintomaksut. Eli erittäin epätasa-arvoiseksi on tämä kuntalaisten elämä ihan näiden peruspalveluiden(kin) suhteen menossa. Suurperheet(kin), nyt joukkovoimaa, että meillä on mahdollisuus kouluttaa lapsemme kun kerran veroeurommekin kelpaavat!