Hollolan lukio säilytettävä

Kommentoitu viesti


Vieras

#71 Vaihdettaisiinko ehtoja?

18.10.2010 07:25

Salminen (#53) kommentoi joitakin asioita ihan ansiokkaasti, mutta palataanpa hetkeksi hänen viestinsä kohtaan kolme. Ei voitane pitää kovinkaan hyvänä hallintotapana sitä, että johtava virkamies (Ruotsalainen) esittää ensi töikseen vastuualueeseensa kuuluvan hyvin menestyneen palvelun lakkauttamista, jotta voisi kehittää/uudistaa toista palvelua. Kyllähän ensin pitäisi käydä läpi ne vaihtoehdot, joilla nykyiset hyväksi todetut palvelut säilytetään. Lehtijutuista on tullut kuva, että Ruotsalainen haluaa innokkaasti kehittää yhtenäiskoulua ja on sen eteen valmis luopumaan lukiosta. Toisin sanoen, että henkilökohtainen mielenkiinto ohittaa virkavastuun. Joten, Salminen, mitkä ovat ne useat muut päättäjille tässä yhteydessä esitetyt vaihtoehdot, Ruotsalaisen tai muiden esittämät?

Vastaukset

Janne Salminen
Vieras

#73 Re: Vaihdettaisiinko ehtoja?

2010-10-18 10:16:50

#71: - Vaihdettaisiinko ehtoja?

Hei,

Ja kiitos hyvistä kommenteista.

Itse olen valitettavasti ollut tällä kaudella ainoastaan varajäsenenä lautakunnassa, joten en ole asioiden valmistelua ja etenemistä päässyt seuraamaan niin läheltä kuin itse toivoisin. Yritän kuitenkin olla mahdollisimman hyvin kartalla siinä missä mennään ja omalta osaltani tuon myös varsinaisille päättäjille kommenttejani ja mielipiteitäni esille.

Kyseistä virkamiestä ja hänen hallintotapojaan en tunne, enkä niitä voi kommentoida. Muutamia yleisluontoisia kommentteja haluan tässä kuitenkin tuoda esille:

1. Asioiden selvittämisessä ei sinänsä ole mitään vikaa. Selvitykset tulisi kuitenkin tehdä siten, että KAIKKI järkevät (ja miksei vähemmän järkevätkin) seikat ja mahdollisuudet huomioidaan niissä, jotta päättäjillä on oikeasti kaikki tieto päätöksentekoa varten.

2. Hieman itseänikin kummastuttaa tämä kiire, millä asioita nyt tuodaan lautakuntiin. Esimerkiksi teknisen lautakunnan pitäisi tehdä linjauksia Salpakankaan koulun II-vaiheen toteuttamisen linjauksista siten, että he saavat kustannusarviot edellisenä päivänä. On olemassa selkeä riski siitä, että päättäjät eivät pysty/ehdi paneutua asiaan sen tärkeyden vaatimalla tavalla.

3. Asiassa muutenkin edetään nyt hieman oudossa järjestyksessä. Tilat ovat sanelemassa järjestettäviä palveluja. Mielestäni tulisi tehdä ensin selkeät linjaukset siitä mitä halutaan järjestää ja sen jälkeen ratkaistaan se, mitä tilainvestointeja ja toteutusvaihtoehtoja tämä vaatisi. Koska tässä tapauksessa investointipaineet ja tilaratkaisut ovat hyvinkin akuutti kysymys, tulisi näitä asioita selvittää samanaikaisesti, mutta painottaen palvelujen ensisijaisuutta.

4. Aikalisä, ei tehdä nyt hätiköityjä ratkaisuja suuntaan tai toiseen. Katsotaan rauhassa kaikki kortit, käydään avoin keskustelu ja tehdään sitten järkeviä päätöksiä. Ei tehdä asioista talous vs. tunteet kysymyksiä vaan huomioidaan molemmat.

5. Kommentti vielä itse lukion toimintaan. Eihän se pelkkiä arvosanoja tuijottaessa ole Lahden seudun kärkenä. Mutta väitän, että oppilaiden ja henkilökunnan hyvinvoinnin saralla, se on maamme huippua. Yhteishenki on omiaan ehkäisemään monia sosiaalisia ongelmia (mitkä ovat aina kunnallekin suuria kustannuksia) ja imago kestävän kehityksen asioissa kiillottaa myös Hollolan julkisuuskuvaa.

 

Janne Salminen

Hollolan Kokoomuksen Nuoret

Varajäsen sivistyslautakunnassa