Adressi Päivi Räsäsen erottamiseksi ministerinvirasta

Kommentoitu viesti


Vieras

#18

20.02.2012 12:51

Räsäsen ehdotus on toki päiviräsäsmäinen huonosti perusteltu kukkahattuheitto, mutta ei tämän addressin argumentaatio siitä paljon paremmaksi pistä. Poliittiset päätökset tulee nimenomaan tehdä koko kansantalouden näkökulmasta. Jos jokaista toimialaa suojeltaisiin työpaikkojen säilymisen vuoksi kuten vaadit, jäisimme kehityksen kelkasta alta aikayksikön ja sekös vasta massatyöttömyyteen johtaisikin.

Vastaukset

Valvottua juomista hyvässä seurassa

#368 Re: Heikosti perusteltu?

2012-02-20 22:52:51

#18: -

Jos verrataan tätä suomen yöklubien ja baarien meininkiä vaikka englantiin niin me ollaan se takapajula. Briteissä baarit voivat olla pitempään auki eikä siellä mitään häikkää sen enempää ole kuin täälläkään. Minusta tämä adressi oli eritääin hyvin perusteltu.

 

järki käteen

#432 Re: #18

2012-02-20 23:35:34

#18: -  

 Kansantalouden näkökulmasta? Ministeri Räsäsellä ei ole mitään hajuakaan kansantaloudesta niinkuin ei tällä hetkellä monilla muuillakaan politikoilla joten tämä on hieman humoristinen ajatus vieras #18.

Tässä ei ainoastaan suojella työpaikkoja vaan nimenomaan suojellaan kansantaloutta sekä sosiaalista yhteishyvää.

Kehityksen kelkasta Suomi on jo jäänyt jälkeen ajat sitten eikä pysty kuromaan sitä kiinne moneen kymmeneen vuoteen, ei ainakaan näillä päätöksenteoilla.

Massa työttömyys on jo alkanut ja nämähän on niitä sinun "kansantalouden" juttuja.

Katsotaan lyhyellä tähtäimellä tulosta mutta ei osata katsoa mihin se johtaa, esimerkiksi verotuksen kiristäminen johtaa hintojen nousuun ja sitä taas seuraa inflaation kiihtyminen, ihan niinkuin tulee kiihtymään inflaatio kun diisel vero otetaan pois ja diisel poltto aine nousee hintaa 1,90 eur joka taas nostaa kuljetuskuluja joka taas nostaa hintaa joka osassa tuotetta / palvelua.

Tämän sinä vieras #18 kuittaat varmaan hyvällä "kansantaloudella" ?

Anon

#823 Re:

2012-02-21 10:45:20

#18: -

Hyvinhän tuossa addressissa selitettiin mitä kaikkia haittoja olisi siitä jos ravintolat menisi kahdelta kiinni. Muuta siis kuin sen vaikutus ravintola-alan työntekijöihin.


-FIVE-O

#847 Re:

2012-02-21 11:02:27

#18: -   Kaikkihan sai alkunsa siitä, miten poliisin toimintaa saataisiin tehostettua niin että tulevien vuosien säästöt ja leikkaukset eivät kuormittaisi poliisin työtaakka ylitsepääsemättömäksi. Niinkuin kaikessa muussakin poliittisessa päättämisessä, raha ratkaisee. Koko kansantalouden kannalta Päivi Räsäsen ehdotus koituisi mitä todennäköisemmin valtiolle epäedullisemmaksi kuin nykyinen tilanne. Verotuloja jäisi saamatta niin tulo-, alkoholi- kuin arvonlisäverojen muodossa. Poliisin toimintaa saadaan tehostettua muilla keinoin, kuin vähentämällä yöpartioita, esim. sähköistämällä lupahakemuksia.