Pro Kirkkoharju

Kommentoitu viesti


Vieras

#198 Jalat maassa

07.11.2010 15:30

Oli se sitten provosointia, juksaamista tai kirjoitajan suurta uskoa ja optimismiä, kirjoittajan uskottavuus on mennyttä. Eipä ole enää tullut paljoa adressin kannattajia. Ehkä tästä syystä. Pekka Kunnas, tai henkilö joka tällä palstalla kirjoittaa Pekka Kunnas nimimerkillä on tehnyt hallaa hyvälle asialle uskomattomilla kirjoituksillaan. Ei kirjoittajia saa tällä tavalla aliarvioida. Joku tolkku pitää olla.

Vastaukset

Ari Mänttäri, Pro Kirkkoharju
Vieras

#206 Re: Jalat maassa

2010-11-07 18:12:26

#198: - Jalat maassa

abcdef

Pro Kirkkoharju ei ole ajamassa harjun kaava-aluetta luonnonsuolelualueeksi vaan VL-alueeksi, jollaisena se on toiminut jo vuosikymmeniä ja jollaisena sen halutaan pysyvän myös jälkipolville. Kymmenen uutta kerostaloa Kirkkoharjun kapeimmalle kannakselle pirstoo pahasti tämän pohjoisrinteen, jota on jo lohkottu ja rasitettu aivan tarpeeksi mm. soranotolla ja jo toteutuneella rakentamisella. Mäntyveräjän asemakaavan muutoksen esittelytilaisuudessa (23.8.2010) pyydettiin moneen kertaan, mm. kunnan kaavoitusarkkitehdin toimesta, kuntalaisten mielipiteitä kaavamuutoksesta. Välitön palaute tilaisuudessa oli tyrmäävä, ”10-0” rakentamista vastaan. Nyt näitä kunnan pyytämiä omalla nimellä varustettuja mielipiteitä on tämän adressin myötä kertynyt 18.9.2010 lähtien yli 1300, tämä on paikallisadressiksi poikkeuksellisen suuri määrä allekirjoituksia, kun ottaa huomioon vielä kunnalle jo toimitetut listat!

Kaavamuutos on nyt lautakuntakierroksella, jonka jälkeen asemakaavaehdotus valmistellaan ja laitetaan julkisesti esille, kuntalaisten mielipiteet, lautakuntien ehdotukset ja viranomaislausunnot huomioiden. Kuten KS:n pääkirjoituksessa (15.10.2010) todettiin, ”Kirkkoharju on vaikea kysymys valtuutetuille”. Kahdestatoista valtuutetusta 10 vastusti rakentamista ja 2 kannatti, kunnan ja Sorolan välille tehdystä sopimuksista huolimatta. Tässä julkisessa sopimuksessa muuten mainitaan, että neuvottelut voidaan tarpeen vaatiessa käynnistää uudelleen. Jos asioiden eteneminen vaatii neuvottelujen käynnistämistä, Pro Kirkkoharju on valmis tekemään tästä valtuustoaloitteen.

Tämän adressin keskustelupalstalla voi ja saa esittää mielipiteitään ja ehdotuksia niin puolesta kuin vastaan. Kannuksen Pekka on aktiivisesti esittänyt erilaisia vaihtoehtoja, joilla kaava-alueen rakentaminen voitaisiin ohjata pois Kirkkoharjun ainutkertaisilta rinteiltä. Jos parempia ja asiantuntevampia ehdotuksia löytyy niin siitä vaan ehdotukset keskustelupalstalle. Lopullisen päätöksen valmistelevat ja tekevät kuitenkin kunnan virkamiehet ja luottamushenkilöt.