Adressi Päivi Räsäsen erottamiseksi ministerinvirasta

Kommentoitu viesti

100%

#1901 100 %

23.02.2012 14:26

FAKTAA:
1. Ravintola-ala on nk. seurannaisala aikataulujen suhteen. Eli jos muita "aikatauluja" muutetaan, se näkyy hetken kuluttua yöravintoloissa. Kun kauppojen aukioloaikoja jatkettiin se "siirtyi" ravintoloihin.
2. Palvelualan tarjonta eli aukioloajat ja musiikkitarjonta seuraavat kysyntää.
3. Alkoholihaittojen vähentämisessä kannattaa keskittyä 90 % osuuteen kulutuksesta, joka on kodeissa, kadulla, seurojentalolla, kerhohuoneissa jne, joista myös 90 %:a ongelmista on lähtöisin.
4. Alkoholin kulutusta on perusteltua ohjata kaikin tavoin valvottuun ravintolaympäristöön, koska esim:
- Anniskeluannokset ovat pieniä ja anniskelun hoitaa selvä ammatitaitoinen henkilö.
- Valvotussa ympäristössä avuntarvitsija saa tarvittaessa nopeasti apua.
- Sosiaalinen kanssakäyminen valvotusti, mahdolliset erimielisyydet eivät riistäydy hallitsemattomiksi.
- Haittavaikutukset lapsille ja muulle ympäristölle ovat vähäisemmät.
- Anniskelusta saatavat verotulot sekä työllistävyys ovat moninkertaiset Alkon, markettien jne. samaan myyntimäärään verrattuna.
- Ravintoloissa nautitaan myös alkoholittomia juomia ja ravintolat tarjoavat usein myös runsaasti alkoholittomia palveluita kuten kokouspalvelut, ruokatuotteet, tuote-esittelytilaisuudet jne.
5. Anniskelua voidaan ohjata valvottuun ympäristöön mm.
- Alkon verottomia kuluttajahintoja selkeästi korottamalla ja samanaikaisesti ravintoloille myytävän alkoholin hintoja alentamalla/pitämisellä ennallaan.
- Oluen hintarakennetta muuttamalla siten, että ravintolan edelleen myytäväksi ostaman oluen hinta olisi vähintään 50% edullisempi kuin markettien ja muun kaupan ulosmyyntihinta. Nykyisin ravintola maksaa olutpullosta panimolle usein enemmän kuin olutpullo maksaa kuluttajalle marketissa.
- Poistamalla anniskeluravintolatoimintaan liittyvät lupa- ja valvontamaksut.
- Anniskeluravintoloiden palkkojen sivukuluvähennyksellä.
Jne.
6. Koko valtakunta huomioiden pääosa poliisia ja sosiaalipuolta työllistävistä alkoholiperäisistä työtehtävistä on seurausta alkoholin valvomattomasta 90 % kulutuksesta, jonka myös kokonaisuutta ymmärtävä enemmistö poliisiammattilaisista ymmärtää.

10 % vai 90 % ?

Vastaukset

12vuotta ravintola-alalla

#1902 Re: 100 %

2012-02-23 14:36:10

#1901: 100% - 100 %

Jeesuksen nimeen, 10 prosenttia tietenkin koska ravintolat on paholaisen keksintö.