Vetoomus ekaluokkalaisten lähikouluun pääsemiseksi!!

Kommentoitu viesti

hv

#2 Re:

02.03.2012 22:11

Hyvä homma, toivottavasti toteutuu :)

Osui vain silmään pätkä erityisoppilaista ja kuljetuksesta. Kahden erityisoppilaan äitinä olen tyytyväinen että on mahdollisuus ilmaiseen kuljetukseen ja että on paikka jossa lapseni voivat käydä koulua. Mutta, kuten siinä pätkässä luki, jos lapseni siirrettäisiin ekaluokkalaisten alta esim. Kuoppakankaalle, koulumatka pidentyisi ja edessä olisi uusi iso koulu. Vanhimmalla pojallani on vaikeuksia siirtymätilanteissa ja varsinkin jos tulee uusia odottamattomia asioita. Eikä lapseni voisi opiskella rauhassa koska on vaikeuksia isossa ryhmässä toimimisessa. Kummatkin oppivat paremmin pienissä luokissa. Miksi siis pitäisi laittaa lapset isoon ryhmään jolloin opiskelusta ei tule mitään? Ja mistä esim. Kuoppiksella löytyy tilat erityisoppilaille kun muutenkin on ahtaita kouluja? Tämä on vain minun mielipiteeni, en halua pahoittaa kenenkään mieltä :)

Vastaukset

mamma

#6 Re: Re:

2012-03-02 23:37:22

#2: hv - Re:

Me näiden pienten koululaisten vanhemmat emme ole esittäneet, että erityisoppilaat siirrettäisiin suureen ryhmään, vaan että he siirtyisivät omana pienryhmänään, tuttujen opettajien ja avustajien kanssa, jommankumman yläkoulun tiloihin. Heitä voisi helpommin integroida yleisopetuksen ryhmiin esim. liikunnassa, musiikissa, kuviksessa. Siihenhän sitä pitäisi nykyisin pyrkiä. Olisiko sinun lapsillesi osittainen integrointi yleisopetukseen huono asia? Esimerkiksi Joroisissa ei ole erityiskoulua ja erityisoppilaat opiskelevat omassa pienryhmässään ja osan tunneista he ovat mukana yleisopetuksessa. Ihan hyvin on toiminut ja erityisoppilaat kokevat olevansa samaa porukkaa muiden samanikäisten kanssa.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

2012-03-03 07:27:57


I-OPE

#17 Re: Re: Hienoa,että lapsillasi on hyvä olla.

2012-03-12 20:51:11

#2: hv - Re:

Hienoa,että olet saanut lapsesi pieneen ryhmään.Tätähän me kaikki toivoisimme omille lapsillemme.En tarkkaan muista lakitekstiä,mutta inkluusion idea on niin,että kaikki saisivat käydä omaa lähikoulua,jotta kaveritkin asuisivat lähellä ja näin sosiaalisten suhteiden luominen ja ylläpitäminen olisi mahdollisimman luonnollista.Se että kaikissa luokissa olisi "erilaisia"oppilaita saisi lapset kasvamaan ja tottumaan siihen,että erilaisuus on luonnollista.Eiväthän lapset luonnostaan syrji erilaisia,vaan vanhemmiltahan ne asenteet tulevat,jos ei omilta,niin kaverin vanhemmilta kaverin kautta.Erilaisuuteen tottuneista lapsista tulisi ennakkoluulottomia aikuisia.:)Mutta nyt tärkein asia eli se laki siitä, että jos luokassa on esimerkiksi muutama vammainen,saa ryhmäkoko olla vain jotain 10.Eikö olisi ihanaa.Kaikki ryhmät muutettaisiin 10 hengen ryhmiksi,kaikissa luokissa olisi erityisopettajan lisäksi lakisääteiset avustajat.Luokanopettajia ja erityisopettajia ei enää olisi,vaan kaikki opettajilla tulisi olla erityisopettajan pätevyys,kaikkien opettajien nimike olisi inkluusio-opettaja(I-OPE).Eiks ois hienoa?:)