Vetoomus ekaluokkalaisten lähikouluun pääsemiseksi!!

Kommentoitu viesti

koulupiirien jaon vuoksi kaura-ahosta jo pois muuttanut

#9

03.03.2012 19:39

Ajattelen asiaa eritysopetusta saavien lasten kannalta. He "leimautuvat" herkemmin kun käyvät eri koulua kuin muut ikäisensä. Joroisten systeemi tuntuu järkevätä ettei eriytetä lapsia omasta ikäluokastaan kokonaan. Varmasti tiloja löytyy kuoppakankaalta, vaikka sitten pihapiirin taidetalo eritysluokan tiloiksi jos ei muuten mahdu. Tässä on vaan kyse joidenkin päättävien henkilöiden jästipäisestä ajattelusta, ajatellaan vain rahaa ei lapsia. Pitääkö tälläisten henkilöiden olla ollenkaan virassa joissa tehdään lasten tulevaisuutta koskevia päätöksiä? Koulukuljetukset eivät tule onnistumaan, kuljetukset on vaan höpö höpö esityksiä että saadaan porukka hiljaiseksi.

Vastaukset


Vieras

#10 Re:

2012-03-04 13:01:48

#9: koulupiirien jaon vuoksi kaura-ahosta jo pois muuttanut -

Tätä me vanhemmatkin pelkäämme, että koulukuljetukset eivät tule onnistumaan. Meille on puhuttu ympäripyöreää, että sama taksi, joka tuo erityislapset Repokankaalle, keräisi meidän lapsemme ja veisi heidät sitten Kuoppikselle. Mitähän järkeä tässä olisi? Entäs jos se taksi kurvaisikin nuo yläkouluikäiset erityisoppilaat Kuoppikselle tai Päikkärille?


Vieras

#11 Re:

2012-03-05 08:54:20

#9: koulupiirien jaon vuoksi kaura-ahosta jo pois muuttanut -

Joka koulussa on varmasti tilaa sen verran että pienillä muutoksilla jopa nämä 11 lasta saadaan omaan lähikouluunsa. Tämä kaikki on todellakin saanut alkunsa parin jääräpään takia.

Tuo pihapiirin taidetalo on hyvä idea. Yläkouluikäiset kuuluisivat ehdottomasti ikäistensä seuraan, koska valitettavasti heidän käytös on pienten lasten seurassa huomattavasti arvaamattomampaa ja valitettavasti myös aggressiivisempaa. Tällä muutoksella yläkoululaiset erityisoppilaat oppisivat myös sitä solidaarisuutta samassa ikäporukassa. Ja miksi heitä ei tosiaan voisi suoraan kuskata kuoppikselle kun heillä kerta kyyti on? Eikä ne erityisopettajat suinkaan asu siellä repparin koulussa, kai ne voi koulua muuttaa?

Ihmettelen suuresti ettei päättäjät ole ottaneet tällaisia asioita huomioon? Viskataan vaan pienet lapset toiseen kouluun huoneita täyttämään. Ei näillä pienilläkään helppoa ole joutua kauaksi uuteen tuntemattomaan kouluun ja kaveripiiri joka eskarissa on luotu, hajoaa.