Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!

Kommentoitu viesti


Vieras

#1877 Geenitutkija torjuu "kadonneet Israelin - heimot Suomessa" - teorian

03.03.2012 23:06




Geenitutkija torjuu Suomi–Israel-teorian (2.12.09)

Jumala vie suomalaiset kerran takaisin esi-isiensä maahan Israeliin, uskovat suomalaisten heprealaista alkuperää tutkivan Juuri-ryhmän jäsenet.
Tuntuu kaukaiselta ajatukselta, sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Kansantautien genetiikan yksikön erikoitutkija Teppo Varilo kuultuaan teoriasta, jonka mukaan suomalaisten enemmistö on Israelin kadonneiden heimojen jälkeläisiä.

Teoriaa on viime vuosina pitänyt esillä epävirallinen Juuri-ryhmäksi itseään kutsuva noin kymmenen aktiivin ryhmittymä. He väittävät todisteiden osoittavan, että Suomessa on vahva keskittymä 700-luvulla eKr. Assyrian pakkosiirtolaisuuteen joutuneiden ja sittemmin kadonneiden Israelin heimojen geneettisiä perillisiä.

2000-luvun alkuvuosina muodostunut tiimi tekee vapaa-ajallaan asiaan liittyvää tutkimusta, on julkaissut aiheesta muun muassa verkkosisältöä sekä järjestää tutkimustuloksia esitteleviä seminaareja yhteistyössä seurakuntien kanssa. Ryhmä pitää yhteyttä muissa maissa Israelin kadonneita heimoja etsiviin henkilöihin.

Yhteistyötä geenilaboratorion kanssa
Näkemystä perustellaan Raamatulla sekä kielitieteen, DNA-, nimi-, kulttuuri- ja historiantutkimuksen sekä arkeologian piirissä tehdyillä havainnoilla. Teorian kannattajat näkevät suomalaisten ja israelilaisten välillä yhtäläisyyksiä esimerkiksi sanastossa, käytetyissä perinnetyökaluissa ja -aseissa sekä nimistössä.

Genetiikan osalta ryhmä tekee yhteistyötä yhdysvaltalaisen tutkimuslaboratorion kanssa, johon liittyen suomalaisia on rohkaistu lähettämään solunäyte laboratorioon. Tutkimuksessa etsitään geeniperimästä miesten isä- ja naisten äitilinjoja. Laboratorion mukaan monilla tutkituilla suomalaisilla on israelilaisia sukujuuria.

Keskeisessä asemassa selvityksessä on miesten Y-kromosomi. Suomalaismiesten keskuudessa on osoitettu olevan keskimääräistä runsaammin kromosomin niin sanottua N-haplotyyppiä. Tulkinnan kannattajien mukaan haplotyypin alkukoti on Lähi-idässä Assyrian pakkosiirtolaisuuden ajoilla. Lisäksi he ovat väittäneet, että suomalaisten perinnöllisillä sairauksilla on yhtäläisyyksiä juutalaisiin enemmän kuin muilla eurooppalaisilla kansoilla.

Teppo Varilo ei pidä teorian geneettisiä perusteluja vakuuttavina. Yhteiset sairaudet eivät aina johdu yhteisistä geenivirheistä, eivätkä myöskään äitilinjoista tehtävät tulokset hänen mukaansa viittaa yhteisen perimän suuntaan.

– Ja vaikka Suomessa, Skandinaviassa ja Itä-Euroopassa yleisen N-haploryhmän voitaisiin osoittaa tulleen Lähi-idän kautta, se on lähtöisin Afrikasta ja muuttunut nykyiseen muotoonsa Siperiassa. Ei voida sanoa, että se liittyisi juuri kadonneisiin israelilaisheimoihin.

– Nykykäsityksen mukaan Suomeen tuli noin 4000 vuotta sitten muutamia perheitä idästä ja noin 2000 vuotta sitten muutamia perheitä etelästä. Suomalaiset ovat pääosin heidän jälkeläisiään. Sitä, mistä he tulivat, ei tiedetä tarkemmin. Noin kolme neljäsosaa geeniperimästämme on etelästä. Tällä voi tietenkin spekuloida. Suomeen ei kuitenkaan ole koskaan tullut suuria muuttoaaltoja, Varilo sanoo.

”Tulokset vielä keskeneräisiä”
Juuri-ryhmän kuuluva projekti-insinööri ja raamatunopettaja Ossi Ikonen myöntää, että teorian geneettisiin perusteluihin liittyy vielä îkysymysmerkkejä Häen mielestään eri tutkimusalueilla tehdyt havainnot antavat yhdessä kuitenkin jo nyt varmuuden luottaa tulkinnan paikkansapitävyyteen.

– Tutkimustyö on keskeneräistä. Kuva alkaa silti hahmottua. Raamatussa tämä asia on selkeä.

Jotkut kristityt ovat epäilleet teorian kannattajien ajavan juutalaisen tapakulttuurin omaksumista. Ikonen kiistää väitteen. Tarkoitus ei ole, että kenenkään tulisi palata rabbiiniseen juutalaisuuteen tai edes siirtyä messiaanisten juutalaisten noudattamien tapoja käyttöön, vaikka ryhmän jäsenet uskovatkin Raamatun perusteella, että Jumala tuo kadonneet heimot takaisin isiensä maahan aikojen lopussa.

Pääosin luterilaisista ja helluntailaisista koostuvan ryhmän jäsenet kokevat, että suomalaisten juurien selvittäminen ja tuominen ihmisten tietoon on Jumalan heille antama tehtävä.


Heikki Salmela


http://www.ristinvoitto.fi/sisalto/uutiset/geenitutkija_torjuu_suomiisrael-teorian__21209/


Vastaukset

nevalainen

#3485 Re: Geenitutkija torjuu "kadonneet Israelin - heimot Suomessa" - teorian

2012-12-25 23:59:05

#1877: - Geenitutkija torjuu "kadonneet Israelin - heimot Suomessa" - teorian 

 Jnos käy ilmi että suomalaiset ovat osa kadonneita israelin  heimoja,johon kommenttaattori ei lähinnä usko,

toivottavasti siihen mennessä riittävän monessa taloudessa on laajakulma tv ,siksi että suomalaisia julkisesti

halveksivan Björn Whalroosin hämmästyksestä venähtänyt naama mahtuu ruutuun kokonaan ,kun vastaanottimen

kääntää  poikittain.

JakobonIsrael

#4714 Re: Geenitutkija torjuu "kadonneet Israelin - heimot Suomessa" - teorian

2019-09-01 12:10:16

#1877: - Geenitutkija torjuu "kadonneet Israelin - heimot Suomessa" - teorian 

No sehän toi olisi jos suomalaiset olisi Goomerin poikia niinku Askenazit ovat. (King James "askenaz") 

1mo 10:2 Jaafetin pojat olivat Goomer, Maagog, Maadai, Jaavan, Tuubal, Mesek ja Tiiras. 
10:3 Ja Goomerin pojat olivat Askenas, Riifat ja Toogarma. 

 

Ilm. 2:9

 




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…