Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!

Kommentoitu viesti


Vieras

#1879 Nimi- ja kulttuuriyhteyksien etsimistä

03.03.2012 23:13






faktaa
Nimi- ja kulttuuriyhteyksien etsimistä

* Suomi-Israel-teorian raamattuperusteluna käytetään muun muassa Jeremian kirjan jaetta 31:8, jossa Jumala sanoo tuovansa Israelin ”pohjoisesta maasta”, ”maan perimmäisiltä ääriltä” takaisin pyhälle maalle. Termin ”maan ääret” nähdään sisältyvän myös maamme Finland-nimeen. Herätyskristillisissä piireissä kyseistä ”pohjoinen maa” ja ”maan ääret” -käsitteiden tulkintaa pidetään yleisesti virheellisenä.

* Teoriaa on perusteltu myös suomen ja heprean sadoilla toisiaan muistuttavilla sanoilla. Myös lukuisten suomalaisnimien väitetään olevan muunnoksia heprealaisista henkilönimistä tai Lähi-idän paikannimistä (esim. heprealainen sukunimi Hune – Hynynen, Assyrialainen kaupunki Gasur – Kasurinen).

* Tapakulttuurin osalta näkemyksen kannattajat näkevät yhtäläisyyttä esimerkiksi karjalaisten praasniekkaperinteiden ja muinaisten israelilaisten epäjumalanpalvelusmenojen välillä.

* Juuri-ryhmän jäsenten verkkosivuja:
www.fkf.net/Kadonneet
jarmo10.org/kartat.htm

(RV)



faktaa
Anglo-israelistit löytävät kadonneita heimoja Euroopasta

* Anglo-israelismi (British Israelism) on aatesuunta, jonka mukaan Ison-Britannian anglosaksinen väestö on Israelin kymmenen kadonneen sukukunnan jälkeläisiä, ja Jumalan valittu kansa hallitsemaan maailmaa. Teorian esitti ensimmäisenä John Sadler 1649.

* Näkemyksen mukaan englantilaiset ovat Efraimin heimoa, ja esimerkiksi suomalaiset ovat Isaskarin, ruotsalaiset Naftalin, norjalaiset Benjaminin ja tanskalaiset Daanin heimoa.

* Juutalainen Encyclopaedia Judaica -tietosanakirja pitää anglo-israelismia humpuukina. Muuten se pitää mahdollisena, että maailmalla on hajallaan aivan oikeitakin juutalaisperäisiä heimoja, kuten Etiopian falashat.

(RV)

Vastaukset

"kärmeenä tiellä"

#4304 Re: Nimi- ja kulttuuriyhteyksien etsimistä

2013-10-02 13:46:00

#1879: - Nimi- ja kulttuuriyhteyksien etsimistä 

 ... sanottavaa minulla suhteessa Suomen ja Ruotsin rajalla tuntumaa kuulin sanan NAFTAL ja mistä sanan NAFTAL kuulin, selitys on oikukkaampi, niinkuin arvelut israelilaisuudesta, niin, koen kyllä suhdetta sanasto suomi-kieli muutakin ja sopertavaa kieltä sanoo puhuttavan "tälle kansalle" ... Haaparanta-Tornio tienoolla 1980-luvulla, [kesäkuu] osaltani, vaikka koenkin ilmiöitä, en pidä suuntaa Israelilaisuus perusteltavana näissä, perusteltuna. "minä olen oikea DAAN" länsirannikolla Ruotsissa [HALMSTAD] ... on varmaan, jotta kohtaan vain ilmiöitä sinänsä, ...




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…