Kreikan ja Suomen välinen vakuussopimus julkistettava

Kommentoitu viesti


Vieras

#61 Re: Älkää taas menkö halpaan

07.03.2012 18:03

#57: PerSuja viimeisen kerran äänestänyt - Älkää taas menkö halpaan

Luepas Timo Soinin blogi vakuussopimus salailu ei ole perusteltua.

http://blogit.iltalehti.fi/timo-soini/

Samoin suosittelen lukemaan tämän blogin liittyen vakuussopimuksen salailuun

http://patriootti.blogspot.com/2012/02/miksi-vakuussopimus-on-salainen.html

Olisiko tiedon antaminen Kreikka-vakuussopimuksesta vastoin valtion etua? Minä olen Urpilaisen puheista ymmärtänyt, että vakuussopimus olisi Suomen valtion etu? Onko sopimuksessa siis jotain sellaista, jonka julkisuuteen saattaminen vaarantaisi Suomen edun? Ei tunnu vakuuttavalta, joten piste Soinille.

Miten eurooppalaisten keskinäinen ja paljon julkisuudessakin ollut vakuusjärjestely voisi aiheuttaa vahinkoa tai haittaa rahoitusjärjestelmälle? Eikös tässä ollut tarkoituksena poistaa näitä haittoja pelastamalla konkurssikypsä Kreikka juuri avoimmuudella ja selkeillä rahoitusjärjestelyillä? Avoimmuus ja selkeys eivät ainakaan siis lisäänny. Toinen piste Soinille.

Sisältyykö vakuusjärjestelyyn sellaisia epämiellyttäviä tietoja, jotka eivät ole pääoma- ja rahoitusmarkkinoiden tiedossa? Eiko Kreikka siis tarvittaessa maksakaan vakuuksia, vai antaako Suomi ne jo ennalta anteeksi? Kyllä tästäkin on pakko antaa piste Soinille.


Tämä tarkastelu oli siis tehty vain julkisuuslain salaamisperusteiden valossa. Mutta olettaen, että valtiovarainministeriö ei halua rikkoa julkisuuslakia, vakuussopimuksessa on jotain todella hämärää. Tätä epäilyä vahvistaa se tieto, että yksikään muu Kreikan tukipakettiin osallistuva euromaa ei halunnut vastaavaa vakuusjärjestelyä. Mäkisen kaltaisen vanhan tiedusteluanalyytikon mukaan Soini epäilyksineen voittaa Urpilaisen 3-0. Tämä tieto muuten lähtee aktiivisten taloudellisen tiedustelun asiamiesten raporteissa Suomesta ulos. Onko se Suomen etu? Ehkä Suomen hallituksen, Urpilaisen tai SDP:n naaman pelastaminen meni nyt kansallisen edun edelle?

Lisää linkin takana.

Vastaukset


Vieras

#62 Re: Re: Älkää taas menkö halpaan

2012-03-07 18:29:53

#61: - Re: Älkää taas menkö halpaan

Tuo jätkä nyt antaa "pisteen" Soinille vaikka joka kerta kun Timppa käy kakkosella. Ei tollaset blogit, plokit tai lokit ole minkään arvoisia. Jokainenhan voi tollasia kirjoitella vaikka ei olisi mitään rahkeita arvioimaan näitä asioita.

Hommalaisten "ilmatilan hallinta" netissä ei kauheesti anna syytä minkäänlaisiin päätelmiin. Se nyt vaan näyttää sen että on pieni joukko jolla on paljon vapaata aikaa. Ehkä työt ei haittaa harrastuksia, mene ja tiedä.