Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Kommentoitu viesti


Vieras

#765 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uusi kansanäänestysidea:

05.04.2012 20:55

#764: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uusi kansanäänestysidea: 

tai jos oikein hierotaan niin hyötysuhde on systeemistä lähtevä teho jaettuna systeemiin tulevalla teholla. Silloin käyttöaste ei ole aivan sama kuin hyötysuhde, mutta energiavarastointi parantaa tuulivoimalan hyötysuhdetta ja käyttöastetta

Vastaukset

tifoso

#766 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uusi kansanäänestysidea:

2012-04-05 23:01:39

#765: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uusi kansanäänestysidea:

Hyötysuhdetta parannetaan tuulivoimalassa optimoimalla siipiprofiileja, ja parantamaalla generaattorien ja muiden osian hyötysuhteita, käyttöastetta parannetaan vastaavasti viemällä myllyt parempiin paikkoihin.

Mikäli oikeasti mietitään jotain energianvarastointia jossain muodossa isommassa mittakaavassa on ainoa vaihtoehto oikeastaan vety, ja polttokenno. Hiilivetyjen käyttö varastoinnissa on melko hankalaa alhaisen prosessihyötysuhteen vuoksi. Ei toki vedylläkään päästä kuin jonnekin 50% luokkaan.

Talteen otetulle hiilidioksidille ei todellakaan ole mitään muuta varteenotettavaa paikkaa kuin ehtyneet kaasu ja öljyesiintymät.

Mitä tulee TVO:n ja fennoivoiman omistajiin on niissä melko isot teollisuus omistajat. TVO:lla näyttäisi olevan alle kolmanne niitä pienempiä kunnallisia laitoksia (en sanoisi Helsingin energiaa kuntalaisille kotitalouksille suunnatuksi) Fennovoimassa niitä pieniä kunnallisia on noin 1/3 osa Teollisuutta smana verran ja Eon myös...