Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Kommentoitu viesti


Vieras

#776 Re: Uusi kansanäänestysidea:

07.04.2012 14:14

#771: tifoso - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uusi kansanäänestysidea: 

Energiavarastot kannattaa tehdä paineilmalla tällä hetkellä. En tiedä mitä se maksaa, 10-20% kustannusnousu ehkä maksimi, koska asia on niin yksinkertainen. Jotkut ulkomaalaiset yritykset ovat tuomassa kauppaan näitä ratkaisuja, silloin on tarkempaa hintatietoa tarjolla. Hiilidioksidin polttoaineeksi muuttaminen on osa biovoimalan toimintaa, sen kustannukset on osa biovoimalaa.

Lisäksi energiavarastot voivat oikeastaan laskea tuulivoiman kustannuksia merkittävästikin, koska energivarastot kasvattavat tuulivoimalan toiminta-aluetta, ja tekevät tuotannosta tasaisempaa. Ilman energiavarastoja tuulivoimalan tuotantoa menee harakoiden lämmittämiseen silloin kun kulutus ei vastaa tuotantoa

USA:ssa arvioidaan uusien ydinvoimaloiden kustannukseksi 120 euroa/MWh. Miten kuvittelet tekeväsi ydinvoimalat täällä puolet halvemmalla? Palkkataso kantaväestölle on suurin piirtein sama, ja suurimman osan töistä tekeville virolaisille ja puolalaisille maksetaan Suomessa parempaa palkkaa kuin Yhdysvalloissa meksikolaisille. Tekniikka ei ole täällä yhtään halvempaa, se on päinvastoin kalliimpaa

Tuulivoima on siis ydinvoimaa huomattavasti halvempaa. On hyvin vaikea keksiä syitä, että miksi uusien ydinvoimaloiden rakentaminen kannattaisi

Vastaukset

tifoso

#779 Re: Re: Uusi kansanäänestysidea:

2012-04-07 20:03:44

#776: - Re: Uusi kansanäänestysidea:

En tiedä mistä tuo 120€/MWh on peräisin ja mitä kaikkea siihen on itse tuotantokulujen lisäksi laskettu. Suomessa yleisesti hyvälksytty kustannuslaskelmat ovat olleet uudelle Ydinvoimalalle 55-65€/MWh riippuen korosta ja laitoksen hinnasta.

Tuulivoima ei vaan ole ydinvoimaa halvempaa, ei edes ilman mitään varatointikapasiteettiä. Lisäksi tuo olettamasi 10-20% lisähintaa ei todellankaan pidä paikkaansa... Muutoinkin kustannukset ovat mielestäni siihen sijoittavien yritysten asia, ei ulkopuolisten, niin kauan kuin se tehdään markkinatalouden pohjlalla. Eiköhän se ole UPM:n ja Fortumin (Kahdestaan liki 50% TVOsta) osakkeen omistajien huoli mtä TVOn kustannukset on.

Tuulivoima ei myöskään mitenkään voi kattaa perusvoima tarvetta kannattavasti. Antaisitko ihan mielenkiinnosta kappalemäärän tuulivoimaloille ja niiden vaatiman pinta-alan jotta sillä voitaisiin kattaa peruskulutus 9 000MW. Jotta laskelma olisi realistisempi niin voidaan ottaa huomioon 1 500MW vesivoimaa ja 2 500 MW biopolttoaineita käyttävää yhteistuotantoa (huomattavasti enemmän kuin nykyisin).

Tällä laskelmalla huomaat miten mahdotonta tuulivoimalla olisi maata pyörittää, ei se kyllä ydinvoimallakaan pyöri. Sitä varten tarvitaankin tasapainoinen energiantuotanto paletti, jossa Vesivoimalla, ydinvoimalla biopolttoaineilla, fossiilisilla ja tuulivoimalla on omat käyttötarkoituksensa ja paikkansa niiden tarkoituksen mukaisuuden mukaan.