Moottoripyörien melunmittaus

Kommentoitu viesti


Anonyymi

#2

25.04.2012 17:06

Moottoripyörien melunmittauksesta ei oo missään puhuttu, vaan mopojen. Ja tuota asiaa ei tarvitse yhtään alkaa vähättelemään. Ei se mukavaa ole kun keskustassa kesäyönä pojankossit ajaa urku auki niin että koko kylä raikuu. Nuku siinä sitten. On aivan oikein että niihin puututaan! Olen todella tyytyväinen tästä. Toivottavasti tuollaiset häiriköt saa myös sakkoa. Jokaisen pitäs sen verran toisia ajatella että ei tarvitse keskellä yötä huuattaa mopoa ja herättää muita !!!

Vastaukset

sepi

#41 Re: Kyllä, näin on asia!

2012-04-26 10:44:20

#2: -

Ja lisäksi vituttaa, kun olet ulkona ja joku viritetty derbi menee 30km/h ohitsesi ja sulta pamahtaa tärykalvot.
No, mua ainakin vituttaa

Taze

#44 Re:

2012-04-26 11:52:20

#2: -

" Mopojen ja moottoripyörien melunvalvontaa tehostetaan toukokuun alusta alkaen, kertoo MTV3 .

Kesän lähestyessä moottoripyörät ja mopot ilmestyvät takaisin katukuvaan. Lisääntynyt moottorin pärinä käy monen hermoille, etenkin ilta- ja yöaikaan.

Moottoripyörien metelille herkistyminen ei ole aivan tuulesta temmatulla pohjalla, sillä MTV3:n mukaan poliisi arvioi, että jopa kolmannes kaksipyöräisistä ylittää sallitut meluarvot.

Arvio on peräisin poliisin viime syksynä toteuttamista koemittauksista.
Nyt poliisi on saamassa valvontalaitteistot, joiden avulla voidaan mitata tarkkoja äänenvoimakkuuksia liikenteessä.

– Käytännössä havainnot kovista äänistä tehdään ensin korvakuulolla ja sen jälkeen ajoneuvot pysäytetään ja tehdään paikallaan desibelimittaukset desibelimittarilla, kertoo liikkuvan poliisin ylikonstaapeliRisto Maksimainen MTV3:lle.

Jos kuljettaja jää kiinni liian äänekkäällä menopelillä liikkumisesta, saa hän sakkoja ja menettää ajokkinsa rekisterikilvet. Kaksipyöräinen täytyy myös katsastaa uudelleen siihen tehtyjen muutosten jälkeen. "

 

Mitä siinä seisoo? " Moottoripyörien melunmittauksesta ei oo missään puhuttu, vaan mopojen"  Otetaanpa niistä faktoista selvää siellä. Ja just sen takiahan tässä liikkeellä ollaankin. Mopot jotka aiheuttavat tämän että kylät raikuu niin vaikuttavat jopa moottoripyörä kauppaan, etenkin käytettyjen myyntiin! Mä olen sun kans täysin samaa mieltä että nää mopopojat jotka päristelee samaa rinkiä jatkuvasti keskellä yötä häiriten lähiötä tai muuta samaa asuinaluetta, täytyy saada kuriin! Mutta tällä toiminalla jota poliisi aikoo nyt alkaa harrastamaan on paljon isommat seuraukset koko harrastukselle kuin se että jostain prätkästä lähtee kilvet! Tarviikohan tässä rautalankaa?

Zezez

#71 Re: Ei se nyt aivan noinkaan ole.

2012-04-26 18:00:59

#2: -

Ei, ei, ei ja ei... Asia koskee kaikkia mopoja ja auton väliltä eli myös moottoripyöriä..

anonym

#78 Re:

2012-04-26 18:33:01

#2: -

Ai ei ole puhuttu moottoripyörien mittauksesta? nyt pää pois per...puskasta! Johan eilen seitsemän uutisissa näytettiin kun USEAMPI MOOTTORIPYÖRÄ mitattiin (ja yhdestä jopa kilpi poistettiin), ja vielä lainvastaisesti mitattuna, mutta se on taas ihan toinen asia. Jos toinen lukee ja toinen kirjottaa, ni kumpi koulutetaan mittaamaan?

DT

#129 Re:

2012-04-28 16:59:32

#2: -

Kyllä on puhuttu moottoripyörien ja mopojen melunmittauksesta...

jooopajoo

#159 Re: muuta maalle

2012-05-06 18:28:09

#2: - kai sinä sen olet tiennyt että kaupungissa on meteliä öisin kun olet sinne muuttanut? :)

 

ihme janareita

#181 Re:

2012-07-24 21:31:22

#2: -

jos häiritsee äänet, nii tuolla posiolla on tonttia halvalla. siellä tosin saattaa tuuli ulvoa puidenvälissä mutta varmaan saa rauhassa olla. Jokainen on asuinpaikkansa valinnut, pakko ei oo asua keskustassa jos pää ei kestä.

 

ja mitä tulee tohon melunmittaukseen, aivan tajuttoman idioottimaista. kohta varmaan rajoitetaan rengasmelua ja ajovaloista tulevaa valohaittaa... go suomi!