Perhepäivähoitajien palkkaus, työn määrä ja vastuu

Kommentoitu viesti

Harri Aalto, pääluottamusmies, Pirkkala

#24 Re: Jos palkka tasa-arvo toteutuisi...

07.05.2012 21:52

#23: Perhepäivähoitaja - Jos palkka tasa-arvo toteutuisi... 

   JHL voi neuvotella kuntatyönantajan kanssa valtakunnallisesti perhepäivähoitajien oikeasta ,ei lapsilukuun perustuvasta peruspalkkaratkaisusta ja tämän peruspalkkaratkaisun rahallisesta tasosta.

     JHL:n pitää vain nostaa tämä palkka-asia oikeasti neuvottelupöytään ja haluta oikeasti tehdä tälle perhepäivähoitajien peruspalkka-asialle jotain todellista.On hyvä muistaa, että jäsenet myös perhepäivähoitajat maksavat JHL:lle jäsenmaksuja sen takia ,että JHL toimii heidän edunvalvojanaan kuntatyönantajaan päin.

      Tästä perhepäivähoitajien peruspalkka-asiasta ja sen rahallisesta tasosta ei ole jostain syystä haluttu tehdä tärkeää kysymystä JHL:n edunvalvonnan piirissä,vaikka se sitä todellisuudessa onkin.Sopii hyvin kysyä: Miksiköhän???

         Lakkoasetta tämän asian suhteen ei ole taidettu vielä missään kunnassa käyttää. Mutta ennen mahdollista lakkoilua tai muunlaista toimenpidettä ,olisi syytä kyllä ensin avata neuvotteluyhteys JHL:n ja kuntatyönantajan kanssa tästä perhepäivähoitajien palkkakysymyksestä.

          On myös hyvin tärkeää, että perhepäivähoitoa lastenhoitomuotona  pidetään esimerkiksi lehtikirjoittelun kautta esillä jatkuvasti laajemmallekin yleisölle. On myös korostettava kuntien päättäjille eli kunnanvaltuutetuille , että jo pelkästään kuntatalouden kannalta perhepäivähoidon merkitys on kunnille hyvin suuri, ei tarvitse rakentaa niin paljon kalliita päiväkoteja. Voidaankin perustellusti sanoa, että perhepäivähoitajat ovat aitoja kuntatalouden säästäjiä arvokkaan työnsä lisäksi.

         Itse uskon kyllä,että perhepäivähoitajille tullaan saamaan kiinteä peruspalkkaratkaisu, joka ei ole riippuvainen hoidettavien lasten lukumäärästä.Mutta tämän asian eteenpäin vieminen vaatii kyllä vielä sitkeää työtä ja vankaa uskoa asiaan sekä kärsivällisyyttä.

         Tulen tätä asiaa viemään sitkeästi eteenpäin ja tulen käyttämään siihen kaikki mahdolliset keinot. En aio luovuttaa ennen kuin perhepäivähoitajilla on kiinteä oikea peruspalkka, joka on  myös rahalliselta tasoltaan oikeudenmukainen perhepäivähoitajan työn vaativuuten nähden.

 

 

 

          

Vastaukset

oopeli

#29

2013-01-26 18:14:17

.

täältä löytyy toinenkin adressi perhepäivähoitoa koskien!

PERHEPÄIVÄHOIDON TULEVAISUUS ON TURVATTAVA nimen takaa.