Ei sikatehdasta Nousiaisiin

Kommentoitu viesti

maidontuottaja

#387

23.05.2012 16:13

kyllä te ihmiset olette säälittäviä valittajia. milläs kuvittelitte tulevaisuuudessa elävänne kun ruuan tarve lisääntyy vuosi vuodelta ja samalla kotimaisen tuotannon määrä kutistuu

Vastaukset

Asukkaiden puolesta

#388 Re:

2012-05-23 17:46:37

#387: maidontuottaja -  

 Nimenomaan tuottajien on pidettävä perheviljelmien puolta. Kaukonäköinen tuottaja ei voi puolustaa tehdasmaisia yksiköitä, joiden takana on lihataloja ja / tai kansainvälisiä sijoittajia. Ympäristön asukkaille ei ole kerrottu, kuka tätä Nousiaisten jättisikalaa oikein puuhaa. Varmaa on vain, että keulakuvana oleva sikatuottaja ei tätä miljoonaprojektia rahoita. Ruokaa voi tuottaa pienemmissä, sopivan kokoisissa yksiköissä, joissa omistuspohja ja päätösvalta on suomalaisen viljelijän käsissä. Tehdasyksiköiden lisääntyminen vie työpaikat suomalaiselta sikatuottajalta ja työt siirtyy itäeurooppalaisille työntekijöille. En usko, että nimimerkin takana on oikea tuottaja, sillä olen keskustelleet tavallisten sikatuottajien kanssa ja he ovat huolissaan tulevaisuudestaan. Jos maailma halutaan pelastaa, kasvisten määrää ruokalautasella tulee lisätä, kuten Maaseudun Tulevaisuus tänäänkin kirjoitti kakkossivulla. Tämä pätee jokaiseen ihmiseen maapallolla, myös suomalaiseen kotieläintuottajaan. Adressissa on lähes 1600 asuinympäristöstä huolissaan olevaa allekirjoittajaa, joista tietojeni mukaan ainoastaan yksi on maidontuottaja. Mitä valituksiin tulee niin itsekin täällä valitat valittajista. Valittaminen Suomessa on laillista ja tässä sikala-asiassa sitä jopa pyydetään.

VARMA JUTTU

#390 Re:

2012-05-23 20:15:36

#387: maidontuottaja -  

Ainut säälittävä on Nousten nuori possuisäntä joka on joutunu lihatalon ja rahamiesten puristukseen. Kuule ne sanelee mitä sen täytyy tehdä. teurastamo sanoo minkä verran täytyy sikoja olla että ne haetaan. Kun teurastamo on seinäjoella saakka niin rekka täytyy joka kerta saada täyteen. Ja rahamiehet euroopasta lyö säännöt tiskiin. lihat viedään kiinaan ja ympäristö pilaantuu tässä aukialla.  voi sitä p.....amäärää mitä sikala sitte tuottaa. kyl parempi on olla oman onnensa seppä kuin rahamiesten ja lihatalon juoksupoika. mitä sitten itelläs jos meijeri sanois et sulta ei haeta maitoo, kun pitää tuottaa viis tai kymmentuhatta litraa hakukerralla. lihatalot on laittanu jo topin pienien sikaloitten porsaille. ei 40 emakon putiikista enää possuja haeta.