Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Kommentoitu viesti


Vieras

#886 Re:

05.06.2012 09:18

#885: -  

 en tiedä mitä verkkomediaa käytät mutta melkosia tietoja olet löytänyt...

USA ei ole kipannut ainakaan käytettyä polttoainetta mihinkään, vaan kaikki on vielä maanpäällisissä varastoissa. Sotilaspuolella on voitu jotain jätettä kipata maaperään, mutta näitäkin jätteitä kaivetaan ylös ja siirretään vähitellen WIPP-tilaan tai muihin vastaaviin jätetiloihin.

En ole tietoinenn tuolalisesta Ranskan ja Brittien laista mutta, ei se mitenkään vaikuttaisi Suomeen. Vaikka Talvivaara ja jotkin muut kaivokset joskus alkaisivat myymään uraania ei Suomessa silloinkaan valmistettaisi ydinpolttainetta. Itse asiassa vaikkei Ranskassa ja Britanniassa kaiveta uraania tuotetaan molemmissa maissa polttoainetta vientiin saakka. Muistelisin kuuleenni OL1-2 laitosten käyttävän ainakin osittain Britti polttoainetta.

Ja kerroppa vielä miten bentoniitti voi haurastua kun sillä ei alunalkaenkaan ole kuin nimellinne kiinteä muoto, se on nimittäi plastista savea, jonka ominaisuudet heikkenevät vasta yli 3,5% suolaisuus pitoisuudessa. Tälläistä suolaisuutta ei ONKALOSSA esiinny kuin hyvin paljon syvemmällä.

Vastaukset


Vieras

#887 Re: Re: hanford

2012-06-07 01:37:11

#886: - Re:

Tässä vähän esimerkkiä sotilaspuolen ydinjätteen vastuullisesta käsittelystä USAssa.Homma ei ole ollenkaan hanskassa ja todennäköisesti siellä jotakin ennenpitkää tapahtuu...kuten Majakissa

http://video.ca.msn.com/watch/video/whistleblower-pays-price-for-voicing-nuke-safety-concerns/17y1ttsqm?cpkey=e453777e-1fcc-4173-a486-04eaf3d67f21||||