Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

25.05.2012 10:16


Tuomiot samat kaikille; sekä totuus esiin:

#877 Ydinvoima on Tappavin Terroristi maanpäällä !

25.05.2012 19:17


Kuinka voi ja saa Talvivaaran Uraanikaivos jatkaa toimintaansa ?
Ovatko kaikki nämä suurimmat politiikot ?
Tämän kaikkea elollista kuohuttavan Ympäristö Rikoksen takana ?
Onko myös Sauli Niinistö ostanut uraanikaivos Talvivaaran Osakkeita ?
Näin luki jossakin kirjoituksessa ?
Talvivaarassa on Tehty Euroopan suurin Ympäristö Rikos !
Jota ei voi peittää sillä että alhaiset alamaailman politiikot
Ovat mukana tässä hankkeessa !
Linnaan vaan olipa kysymyksessä Pääministeri tai muu kanisteri !
Toivo

#878 Laittomuuden lapset ,,,Herätys ! ! !

26.05.2012 20:16


Maassamme valta on ,,,vangittu ,,,Laittomuuden Lapsille !

Saksan ja Ranskan pankit syö Suomalaisten elämän
sekä tulevaisuuden voiman.
Kokoomus on hyljännyt kansan ,Ruokkii ja
tukee vain tuhoa sekä seka sortoa.
Lahjovat tahot sekä heidän likaiset bisnekset
ohjaavat ja ovat heidän  jokapäivästä elämää, kaiken muun voi tuhota rahasta !
Räikein Esim. on Talvivaaran Uraani-Nikkeli ---Avolouhos ,,,jossa ei elämä ,eikä sen edellytykset
ole missään arvossa.
Tämä on,, musta ,,Häpeä " pilkku " Suomen hallitukselle ,kun mitään
ei tehdä asian korjaamiseksi.
Tämä on suurin Ympäristö Rikos Euroopassa ,siitä lienemme samaa mieltä !
Missä viipyy ,,,?   Rikos on tehty ! Siitä on seurauksena Rangaitus
sekä Louhoksen sulkeminen ,josta ei voida välttyä !
Ihmisyys sekä elämän edellytykset ,,Huutaa ,,Sitä !

Alfa

#879 Re: Re: Re: Re: Re: EU- kansalaisaloite

27.05.2012 09:38

#874: Alfa - Re: Re: Re: Re: EU- kansalaisaloite

Suomelta vaadittava allekirjoitusten määrä EU-kansalaisaloitteessa olisi 9750. Tuo määrä näytti tulleen juuri täyteen tämän adressin allekirjoituksissa. Käykäähän tykkäämässä tuon linkin osoitteessa...

Alfa

#880 Kansalaisaloitteen osoite taas kerran...

27.05.2012 09:39


Vieras

#881 Re: Suomen häpeä Talvivaaran Uraanikaivos !

27.05.2012 21:39

#857: vieras - Suomen häpeä Talvivaaran Uraanikaivos ! 

Jyrki Kataisen pitäisi ehdottomasti saada talouden Nobelin palkinto. Ylen teksti-tv:ssä hän kehuu kaivosalaa erittäin riskialttiiksi alaksi, mutta sanoo sitten, että paras keino Suomen valtiolle hyötyä kaivosalasta on sijoittaa kaivosyhtiöiden osakkeisiin. Ei sillä niin väliä, vaikka tuotto olisi miinusmerkkinen, kunhan riski on vaan mahdollisimman iso, näin Jyrki valitsee valtion sijoituksia

vieras

#882 Elämää Kataisen Diktatuurissa

27.05.2012 22:20


Jyrki Katainen on syytänyt Suomen kansan varoja
Saksan sekä Ranskan pankeiille valtavat määrät !
Samaan aikaan Suomessa leikkaukset jatkuvat
joita on jatkettu jo 20 vuotta !
Olisko jo vihdoin hänet vietävä valtakunnan oikeuteen ?
Lisäksi hän ei puutu Talvivaaran Ympäristö Rikokseen !
Samaan aikaan hän lähettelee Nootteja Venäjälle ,mitättömiastä asioista
verrattuna Suomen Talvivaaraan !
tifoso

#883 Re: Kansalaisaloitteen osoite taas kerran...

28.05.2012 12:02

vieras

#884 Kaiken ellollisen sekä ihmisen puolesta yhteistä uhkaa vastaan

03.06.2012 14:59


Uraani-Nikkeli Terroristit on karkoitettava
kokonaan pois Suomesta !!!
Ne tuhoaa ja tappaa kaiken elollisen,, valtavilta maa-alueilta.
Tuhoavat puhtaat vesistömme sekä pohjavedet ,kuin myös
laajat maa-alueet ,jopa tuhansien vuosien ajoiksi.
Tämä on järkyttävää, tänä tiedon aikana, tätä ei,,,!!!!
---Ei Koskaan ole aikaisemmin sallittu !!!
Nämä alamaailman ,,bisnes ,,Terroristit,,on vietävä oikeuteen
Ihmis oikeuksien polkemisesta,,Sekä kaiken ellollisen tuhoovasta
ympäristö,,, Rikoksesta,,!


Vieras

#885

05.06.2012 06:50

Olinpa joskus Ydinvoiman puolella. Mutta en enää kun tietoisuus aiheesta on lisääntynyt. Uskomatonta kuinka yksipuolisesti infoa kansalle syötetään ja luulinkin median olevan lahjomatonta suomessa vielä pitkälle 2000 luvulle, mutta sekin illuusio on särkynyt. Vasta kun on asunut ulkomailla ja päässyt vertaamaan suomen uutisia muiden maiden uutisiin, on ollut hätkähdyttävää kuinka tiukasti kaikki valtamedia suomessa pitää samaa agendaa. Nykyisin ei hesaria sun muuta tule luettua kuin vertailu mielessä ja kaikki oikeasti tärkeä verkkomediasta.

Jenkeissä on käytettyä ydinpoltto ainetta sekä pommien teosta ylijäänyttä moskaa kipattu onkalon tyyppisiin tunneleihin (monessa oli paremmat turvarajat kuin onkalossa). Mutta eipä tehdä niin enää!! Siellä on nyt paniikki päällä kun jäte tuottaa ikäviä yllätyksiä vuosia sen jälkeen kun kaiken luultiin olevan "OK". Poistaminen ei onnistu joten kalliilla menetelmällä yritetään ostaa aikaa kaivamalla tunnelin ympärille absorbio levyjä.

Kuinka moni tiesi brittien ja ranskan uusista ydinjäte laista? Eli maa joka myy heille polttoainetta täytyy ottaa myös jätettä vastaan. Joten huomaatteko ison kuvion. Yhdessä onkalon valmistumisen ja uraanin kaivamisen kanssa, nämä rötösherrat saavat syyn täyttää onkalon muualta maailmasta tulleella jätteellä. Vaikka säilytyksen on luvattu olevan vain suomalaista jätettä varten. Tällä tavalla tuhotaan pohjolassa elin mahdollisuudet sadoilta ikäpolvilta kun pohjavedet saastuvat. Ei ne säteilevät jätteet kauaa pysy tunnelissa. Hautapaikkojen suojaksi kaavailtu bentoniitti haurastuu hyvin pikaiseen niin syvällä vallitsevissa suolaisissa olosuhteissa. Ja uraani vesi liukoisena taas pääsee pohjavesien mukana leviämään ja kauas.

Vieras

#886 Re:

05.06.2012 09:18

#885: -  

 en tiedä mitä verkkomediaa käytät mutta melkosia tietoja olet löytänyt...

USA ei ole kipannut ainakaan käytettyä polttoainetta mihinkään, vaan kaikki on vielä maanpäällisissä varastoissa. Sotilaspuolella on voitu jotain jätettä kipata maaperään, mutta näitäkin jätteitä kaivetaan ylös ja siirretään vähitellen WIPP-tilaan tai muihin vastaaviin jätetiloihin.

En ole tietoinenn tuolalisesta Ranskan ja Brittien laista mutta, ei se mitenkään vaikuttaisi Suomeen. Vaikka Talvivaara ja jotkin muut kaivokset joskus alkaisivat myymään uraania ei Suomessa silloinkaan valmistettaisi ydinpolttainetta. Itse asiassa vaikkei Ranskassa ja Britanniassa kaiveta uraania tuotetaan molemmissa maissa polttoainetta vientiin saakka. Muistelisin kuuleenni OL1-2 laitosten käyttävän ainakin osittain Britti polttoainetta.

Ja kerroppa vielä miten bentoniitti voi haurastua kun sillä ei alunalkaenkaan ole kuin nimellinne kiinteä muoto, se on nimittäi plastista savea, jonka ominaisuudet heikkenevät vasta yli 3,5% suolaisuus pitoisuudessa. Tälläistä suolaisuutta ei ONKALOSSA esiinny kuin hyvin paljon syvemmällä.


Vieras

#887 Re: Re: hanford

07.06.2012 01:37

#886: - Re:

Tässä vähän esimerkkiä sotilaspuolen ydinjätteen vastuullisesta käsittelystä USAssa.Homma ei ole ollenkaan hanskassa ja todennäköisesti siellä jotakin ennenpitkää tapahtuu...kuten Majakissa

http://video.ca.msn.com/watch/video/whistleblower-pays-price-for-voicing-nuke-safety-concerns/17y1ttsqm?cpkey=e453777e-1fcc-4173-a486-04eaf3d67f21||||


Vieras

#888 Re: Re: Re: hanford

08.06.2012 14:05

#887: - Re: Re: hanford 

 USAssa ei ole Majakin kaltaista toimintaa, eli USA ei jälleenkäsittele käytettyä polttoainetta. Toimintaa oli joitakin vuosia 1960-luvulla, mutta Nixon lopetti sen.

Linkin takaa ei sitten kyllä löytynyt mitään tietoa...


Vieras

#889 Re: Re: Re: Re: hanford

08.06.2012 17:50

#888: - Re: Re: Re: hanford

Majakissa on ollut plutoniumtehdas pommeja varten kuten Hanfordissakin, ja reaktoreita nimenomaan sitä varten 40-luvun lopulta lähtien...eihän ennen vuotta 1957(onnettomuusvuosi) edes ollut sivilireaktoreita, joiden jätteitä siellä sittemmin on myös käsitelty.


Vieras

#890

10.06.2012 17:56

Kun Three Mile Islandin ydinvoimalassa (Harrisburg, USA) sattui onnettomuus, venäläisasiantuntijat vakuuttivat ettei tällaista voi koskaan tapahtua Tsernobyl-tyyppisessä ydinvoimalassa. Kun Tsernobylin onnettomuus tapahtui, japanilaisviranomaiset sanoivat, että kyse oli huonosta venäläisestä teknologiasta, eikä onnettomuus ole mahdollinen Japanissa. Mitä suomalaiset sanovat?

Vieras

#891

10.06.2012 18:06

Kärnkraften måste stoppas - den dyraste och farligaste vägen av alla! Både vid framställning och under tiden och efteråt.Vad har orsakat den stora utsläppet i Chicago nu i helgen? Världen är på väg att kolapsa av människan både kärnkraft, uranbrytning, gruvor och trädfällning! Allt hänger ihop hur vi lever.. vi måste stoppa och tänka på vad som är viktigast för överlevnaden! Inte bara pengar för stunden!

Aku Talikka

#892 Loppusijoitukselle vaihtoehto?

10.06.2012 23:39

On hyvä jakaa tietoa ja herättää keskustelua, mutta miten suhtaudutaan neljännen sukupolven ydinreaktoreihin, jotka voisivat käyttää hyväkseen nykyisiä korkea-aktiivisia ydinjätteitä? Tarkoitetaanko äänestyksen ydinvoimalla pelkästään perinteistä uraanivoimaa vai myös toriumvoimaa ja hyötöreaktoreita? http://en.wikipedia.org/wiki/Breeder_reactor - ainakin on tarpeen jatkaa kansainvälistä tutkimustyötä pitkäikäisen ydinjätteen käsittelemiseksi, jotta loppusijoitusluolia ei tarvittaisi.

Toisaalta, perinteiset mutta pienemmät ydinreaktorit (10-100 MWe) olisivat luultavasti halvempia ja turvallisempia. http://akutalikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/103136-ydinsopua

En ole vielä muodostanut kokonaismielipidettä ydinvoimasta, mutta ainakaan tähänastisella isojen yksiköiden linjalla ei voitane jatkaa. Onko tästä ketjusta muuten mahdollista onkia perustellut vastustus- ja kannatuskommentit erilleen tarkasteltaviksi? Molempia on ollut.
Henri Heinonen

#893 Propagandaa - en allekirjoita

11.06.2012 00:01

Tshernobyl, Fukushima, ydinjäte...

Hyväuskoisia on helppo jymäyttää suuria tunteita aiheuttavilla sanoilla.

Tshernobyl? Tshernobyl edusti ikivanhaa teknologiaa, jota valitettavasti edelleen käytetään Suomenkin rajojen tuntumassa. Jospa tämän adressin ylläpitäjät osoittaisivat adressinsa Tshernobyl-tyyppisten voimaloiden alasajamiseksi... Lienee turhaa toiveajattelua minulta.

Muistettava on myös, että Tshernobylissä menivät asiat pieleen, koska siellä otettiin tietoinen riski. Ei se onnettomuus ihan itsestään aiheutunut.

Fukushima? Noin 9 Richterin maanjäristys ja voimala sentään jäi pystyyn. Ei huonompi saavutus ikivanhalta laitokselta. Onko pakko rakentaa maailman järistysherkimmälle alueelle yhtikäs mitään? Vähän sama jos menisi vetämään nokosia moottoritielle...

Ydinjäte? Tämä tuntuu olevan mm. Greenpeacen valttikortti. En ole *ikinä* kuullut heidän puhuvan ydinjätteen kierrättämisestä uudentyyppisissä ydinvoimaloisisa enkä ydinjätteen transmutatoinnista. Aina he dramaattisesti puhuvat tuleville polville jätettävästä säteilevästä perinnöstä. Onkalon voitte unohtaa. Sitä ei olla sulkemassa seuraavaan 100 vuoteen ja siinä ajassa kaikki maailman ydinjäte onkin jo ehditty muuttaa vaarattomaan muotoon.

En allekirjoita tällaista propaganda-adressia. Allekirjoittaisin kyllä, jos siinä ajettaisiin hiilivoiman ja vanhantyyppisten ydinvoimalaitosten alasajoa sekä neljännen ja viidennen polven ydinvoimaloiden kehittämistä nopeammalla aikataululla.

Vieras

#895

11.06.2012 09:30

On jo aikakin luopua ydinvoimasta ja ainakin lisärakentamisesta ja siirtyä aurinko-, tuuli- ja muihin uusiutuviin energioihin.
kalle

#896 Re: lisää ydinvoimaa ja heti

11.06.2012 09:52

#24: Manselainen -

Suomeen pitäisi rakentaa 10 ydinvoimalaa ja mitä nopeammin sitä parempi!!!!!! Näin saataisiin myytyä sähkövoimaa euroopan remonttimiehille ja köyhä Suomi saisi köyhille lisää rahaa. Vai saisiko?

tifoso

#897 Re: Loppusijoitukselle vaihtoehto?

11.06.2012 10:29

#892: Aku Talikka - Loppusijoitukselle vaihtoehto? 

Ei breeder-reaktorit eliminoisi loppusijoituksen tarvetta. Niissä polttoaine on itseasiassa huomattavasti hankalammin käsiteltävää ja tuotta huomattavasti enemmän lämpöä. Breederit poistavat transuraanit jätteestä teoriassa hyvinkin tehokkaasti, mutta fissiotuotteille pitää tehdä jotakin eli loppusijoittaa lasitettuna kuten Ranska suunnittelee tekevänsä jo nyt. Torium-reaktoria en tunne niin hyvin mutta tuskin siinäkään fissiotuotteet ole stabiileja.

4gen reaktoreissa olisi kuitenkin hyvänä puolena uraanin tehokkaampi hyödyntäminen, jolloin uraania ei tarvitsisi louhia niin paljoa. Itse asiassa taitaisi mennä melko kauan ennen kuin uraania pitäisi louhia ylipäätänsä kun alettaisi käyttämään uudestaan käytettyä polttoainetta ja köyhdytettyä uraania...

Sitten linkkin adressiin jonka kaikki voivat hyvällä omallatunnolal allekirjoittaa riippumatta kannasta ydinvoimaan eli ydinaseiden vastainen adressi: www.globalzero.org

allekirjoittanut

#898 Re: Propagandaa - en allekirjoita

11.06.2012 17:11

#893: Henri Heinonen - Propagandaa - en allekirjoita

Hyväuskoisia ja tietämättömiä on helppo jymäyttää, sitä tosiasiaa ydinvoimateollisuus on kyllä aina käyttänyt hyväkseen.Japanissa ja Suomessa kulttuuri on hyvin samanlaista, auktoriteettiuskoista ja korporativistista...elikä ihmiset ovat sopeutuvaisia ja hyväuskoisia...lapsenomaisen sinisilmäisiä. Ja tietämättömiä,asiantuntijoiden vietävissä.Suomessa pienenä kielialueena tiedon saanti on hyvin rajattua ja muutaman valtamedian hallussa...esimerkisi nyt Fukushiman onnettomuuden uutisointi on ollut hyvin vähäistä ja rajoittunutta...erityisen  on varottu kertomasta siitä miten onnettomuus on vaikuttanut tavallisiin ihmisiin...uutisissa on keskitytty teknisiin seikkoihin ja niihinkin pinnallisesti. On siis pyritty välttämään kaikenlaiset empaattiset tunnereaktiot paikallisia asukkaita kohtaan tiedotusvälineiden seuraajissa...siis tiedotusvälineet ovat pyrkineet välttämään viimeiseen asti ydinvoiman vastaista uutisointia...sattumaako vai tietoista ja sovittua?...jää kyllä sellainen vaikutelma, että uutisoinnin näkökulmien rajoittuneisuuden takia kysymys on nimenomaan ydinvoimamyönteisestä probagandasta, joka kätkeytyy näennäiseen kyyniseen asiakeskeisyyteen kerrottaessa inhimillistä kärsimystä aiheuttavasta historian pahimmasta ydinvoimaonnettomuudesta.

Inhimillistä näkökulmaa kyllä löytyy muiden maiden valtamediankin uutisoinnissa, tässä esimerkkinä CNN. Utisesta voi päätellä, että japanilaisilla on mitta täynnä ydinvoimateollisuuden ja korporativistisen poliittisen järjestelmän suhteen...eivät syytä tsunamia onnettomuudesta suomalaisten tapaan, vaan ydinvoimayhtiön johtajia ja hallituksen virkamiehiä...no, ydinvoimalat japanilaisille myynyt GE joutas myös vastuuseen...saas nähdä ylittääkö uutiskynnystä meillä

http://edition.cnn.com/2012/06/11/world/asia/japan-nuclear-complaint/index.html

ja tässä vielä lisäksi tunteisiin vetoavaa ydinvoiman vastaista propagandaa ja ydinvoimasta tuskin mitään ymmärtäviä  ihmisiä

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hLYrZsCQsko


Vieras

#899

11.06.2012 20:04

Tässä on asiaa! Toivottavasti saamme sillä hyviä tuloksia.
Possu P.

#900 Re:

11.06.2012 21:52

#663: -

Mitäköhän tuo turvallisuudesta vastaaminen mahtaa tarkoittaa, johon Tigerstedt viittaa? Tiedämme, että kyseessä ei ole taloudellis-juridinen vastaaminen, sillä vakavan onnettomuuden sattuessa ydinvoimayhtiö EI ole velvollinen Suomessa korvaamaan aiheutettua tuhoa.

 

Miten siis analysoimme väitettä? Itse en oikein saa lausunnosta muuta irti kuin uskon siihen, ettei mitään tapahdu. Toisille tämä riittää, itse olen hieman pessimistisempi.