ASPARTAAMISTA (E951) varoitettava tuotteissa

Kommentoitu viesti

John

#23 Re: Noniin - hieman jarrua kehiin...

10.06.2012 16:55

#12: Make - Noniin

Aspartaamin fenyylialaniini on todellakin synteettinen, samoin muut aspartaamin "ainesosat" jotka eivät tosiaankaan ole luontaisia ainesosia vaan täysin synteettisiä joista ainakaan osa ei hajoa elimistössä luontaisesti. Vaikka vaikutus ei näy edes parin tai neljän vuoden päästä, niin lopulta tälle aineelle altistuu koska ihmiselimistö ei osaa käsitellä "oikein" aspartaamin hajoamistuotteita.

Vastaukset

Mazq

#46 Re: Re: Noniin - hieman jarrua kehiin...

2014-12-31 11:42:09

#23: John - Re: Noniin - hieman jarrua kehiin... 

 Aspartaami rakentuu kolmesta lähtöainemolekyylistä: asparagiinihaposta, metanolista ja fenyylialaniinista. Asparagiinihappoa esiintyy luonnollisesti kaikissa ihmisen kudoksissa. Metanolia syntyy luonnollisesti esim. hiivan aiheuttaman käymisprosessin tuloksena. Fenyylialaniinia muodostuu luonnollisesti esim. hernekasveissa. Minkä vuoksi nämä ainesosat sitten eivät ole luonnollisia?

"-- joista [aspartaamin ainesosista] ainakaan osa ei hajoa elimistössä luontaisesti." Miten ne sitten hajoavat? Ei, asparagiinihappo ja fenyylialaniini eivät tosiaankaan hajoa elimistössä, sillä elimistö käyttää ne hyväkseen - fenyylialaniinia elimistö itse asiassa välttämättä tarvitsee! Mitä taas tulee metanoliin, sen hajottamisreitti on elimistöllä jo valmiiksi mietitty, ja se hajoaa elimistössä mm. maksan toiminnan seurauksena nopeasti ja ennen kaikkea oikein.

Elimistö altistuu aineelle joka kerta kun sitä nautitaan tai elimistö sen kohtaa - eli aspartaamille joka kerralla kun sitä juodaan. Allergisen reaktion aikaansaaminen (esim. mainitsemallasi vuosien altistumisajalla) on eri asia, enkä usko sitä näille aineille syntyvän. Fenyyliketonuriaa sairastavilla tilanne on tietenkin eri, mutta siihen et käsittääkseni kirjoituksessasi viitannutkaan?