Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Kommentoitu viesti

lopettakaa ydinvalheet

#904 Re: Re: ydinvoima

12.06.2012 09:00

#902: - Re: ydinvoima

Japanissa kuolee syöpään kymmeniä tai satojatuhansia Fukushiman takia. Ruotsissa Suomen kaltaisesta laskeumasta  sai syövän 1000 ylimääräistä ihmistä Tsernobylin cesium yms laskeumasta (Martin Tondel). Suomessa sienten säteily on yhä jopa 3000 Bq/kg ja kalat pahimmilla alueilla 1000 Bq/kg, paljon käyttävillä on edelleen kohonnut syöpäriski. Edellisen perusteella ovat syöpävätkin tulleet puhtaasta vesihöyrystä... Ydinvoimainsinööri valistaa tyhmää kansaa..


Suomessa STUK ja ydinvoimalobby kertovat satuja turvallisesta ydinvoimasta. Näiden roistojen mielestä syöpä ei ole sairaus ja vain välitön säteilysairauteen kuoleminen on ydinvoiman haitta. Lobbarin leuat liikkuvat rahalla.

Ydinvoima ei kannata, uusimmat hintatiedot ovat 8-9 miljardin välillä ja 1.5-2 kertaa muita energiamuotoja kalliimpana. Kannattavaa ekoenergiaa m.l. bionergia voidaan helposti tuottaa ydinvoimaa halvemmalla tarvittava määrä. Geologian professori Saarniston mukaan ydinvoima-Onkalo ei kestä jääkautta, ja vartioimattomana se ryöstetään plutoniumin ja kuparin takia muutaman sadan vuoden kuluessa. Uraanikaivostoiminta on lopetettu ympäristöä ja ihmisiä tuhoavana kaikista muista EU-maista.

Vastaukset

Henri Heinonen

#908 Re: Re: Re: ydinvoima

2012-06-13 14:47:04

#904: lopettakaa ydinvalheet - Re: Re: ydinvoima

Aivan. Lopettakaa ydinvalheet! Siitä olen samaa mieltä.

Katsokaa vaikkapa: http://sethgodin.typepad.com/seths_blog/2011/03/the-triumph-of-coal-marketing.html ja erityisesti http://sethgodin.typepad.com/.a/6a00d83451b31569e20147e3645469970b-800wi

"For every one person killed by nuclear power generation, 4,000 die because of coal." Lyhyesti: Wattia kohden hiilivoima tappaa neljätuhatkertaisen määrän ihmisiä ydinvoimaan verrattuna. Ja kun otetaan huomioon vielä se, että hiilivoimaa käytetään paljon enemmän kuin ydinvoimaa, niin ei ole vaikea päätellä, kumpi tappaa HUOMATTAVASTI enemmän ihmisiä. Vastaus: Hiilivoima.

Mitäs arvon ydinvoimavastustajat tähän sanovat?

PauliJ

#913 Re: Re: Re: ydinvoima

2012-06-14 10:35:04

#904: lopettakaa ydinvalheet - Re: Re: ydinvoima

Mistä lähteestä olet saanut nuo arviot Fukushiman aiheutamista syövistä? Luvut vaikuttavat karkeasti yläkanttiin olevilta.

Japanissa kyettiin estämään radioaktiivisen jodin pääsy ravintoketjuun käytännössä täysin. Jodi on vapautuneista aineista merkittävin riski ja oli syypää useimpiin Tshernobylin aiheuttamista syöpätapauksista (4000 - 9000 eri lähteestä riippuen). Neuvostoliitossa ei pyritty lainkaan estämään jodin pääsyä ravintoketjuun ja sairastuneet ovat pääasiassa saastunutta maitoa juoneita lapsia. Fukushimasta lähtöisin oleva jodi on käytännössä jo hävinnyt ja ei päässyt väestöön tiukan seulonnan vuoksi.

Fukushiman ympäristölle on asetettu suoja-alue hyvin tiukoilla ehdoilla. Alueen rajaus perustuu 20 millisievertin annokseen vuositasolla. Rajauksen tiukkuuta kuvaa se, että kyseinen annosmäärä tulee täyteen monella Etelä-Suomen omakotitaloasukkaalla maaperän ja oman porakaivoveden radonista. Väestö ei siis altistu suuressa määrin jatkossakaan. WHO on äskettäin julkaissut tuloksia, joiden perusteella voidaan sanoa, ettei väestö altistunut ennen evakuointia säteilylle siinä määrin, että sillä olisi terveysvaikutuksia. Altistuneita oli yksittäistapauksin.

Päinvastoin kuin väität, voidaan tämän hetken tietojen perusteella arvioida, ettei Fukushiman onnettomuus aiheuta Japanissa merkittäviä terveysongelmia ainakaan säteilyaltistuksen vuoksi. Japanin viranomaisen toiminta näyttää pyrkivän siihen, että kuolemien lukumäärä Fukushimasta johtuen pysyy nollassa.