Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Auta, allekirjoita myös nämä

#901 Uraanikaivokset ohi lakien

11.06.2012 23:59

Allekirjoittaisitko kaivosadresseja:
Talvivaaran uraani tiedettiin, mutta viranomaiset ja kaivos unohtivat sen lupavaiheessa.
Sulfaatti, mangaani, kadmium, uraani, rikkivety ja allergisoivat sekä myrkylliset raskametallit
myrkyttävät vesistöjä:
http://www.adressit.com/vesistojen_puolesta_-_stop_talvivaara
Samanlainen meno Raahessa, josta löytyy jätevesissä Talvivaaraa reippaammin uraania ja syöpävaarallsista arseenia omassa raskasmetalli-cocktailissa
http://www.adressit.com/seis_raahen_kultakaivos
Kuusamossa kultakaivos rikkaassa uraanimalmiossa uhkaa Karhunkierrosta, Rukaa ja Oulangan kansallispuiston vesistöjä
http://www.adressit.com/ei_uraanikaivostoimintaa_kuusamoon

Vieras

#902 Re: ydinvoima

12.06.2012 04:33

#8: -

Mä en jaksa käsittää,että miten ihmiset eivät ymmärrä,että ydinvoima on ainoa merkittävä saasteeton voimanlähde (aurinko- ja aaltovoimalaitoset eivät pysty tuottamaan riittävästi sähköä ja vesivoima tuhoaa luonnontilaiset kosket).Montako ihmistä esimerkiksi Japanissa kuoli,vaikka maanjäristys ja tsunami tuhosi ydinvoimalan...ei yhtään.Suomeen pitäisi saada välittömästi ainakin 3-4 uutta ydinvoimalaa lisää,koska uraaniakin saadaan nyt omasta maastamme,eikä sitä tarvitse kalliisti ulkomailta ostaa.Meillä Suomessa ei ole sanottavia maanjäristyksiä,eikä tsunameja ja nyt olisi tilaisuus myydä sähköä esim: Ruotsiin,Viroon ja Venäjälle ja kun sähköä olisi "yllinkyllin" sähkön hinta halpenisi Suomalaisille.Kun sähköautojen ongelmat ratkaistaan.niin kohta kaikki ajavat sähköautoilla,kun sähkö on niin halpaa,ettei kannata enää muilla polttoaineilla ajaa.Ilmasto puhdistuu,kun kaikki käy sähköllä  ja mistä se uraani tulee..kuustako?Se on koko ajan maaperässämme.Se on vain hyvä,että se otetaan talteen ihmisiä säteilyttämästä ja se "saaste",mitä voimalakäytön jälkeen jää on erittäin vähäaktiivista ja palautettu takaisin turvallisesti maaperään--lue turvaluolastoon. Kaikille halukkaille ydinvoimalarakentajille rakennuslupa ja heti,ennekuin maamme saastuu näillä fossiilisten polttoaineiden poltolla.Kukaan ei tunnu käsittävän,että se energia,joka tekee sähköä tulee puhtaasta vesihöyrystä,eli siitä samasta,jota tulee joka kotiin perunoita keittäessä.Veden vain kuumentaa sähkön sijasta ydinpolttoaine.

Ehdoton KYLLÄ ydinvoimalle.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

12.06.2012 06:40


lopettakaa ydinvalheet

#904 Re: Re: ydinvoima

12.06.2012 09:00

#902: - Re: ydinvoima

Japanissa kuolee syöpään kymmeniä tai satojatuhansia Fukushiman takia. Ruotsissa Suomen kaltaisesta laskeumasta  sai syövän 1000 ylimääräistä ihmistä Tsernobylin cesium yms laskeumasta (Martin Tondel). Suomessa sienten säteily on yhä jopa 3000 Bq/kg ja kalat pahimmilla alueilla 1000 Bq/kg, paljon käyttävillä on edelleen kohonnut syöpäriski. Edellisen perusteella ovat syöpävätkin tulleet puhtaasta vesihöyrystä... Ydinvoimainsinööri valistaa tyhmää kansaa..


Suomessa STUK ja ydinvoimalobby kertovat satuja turvallisesta ydinvoimasta. Näiden roistojen mielestä syöpä ei ole sairaus ja vain välitön säteilysairauteen kuoleminen on ydinvoiman haitta. Lobbarin leuat liikkuvat rahalla.

Ydinvoima ei kannata, uusimmat hintatiedot ovat 8-9 miljardin välillä ja 1.5-2 kertaa muita energiamuotoja kalliimpana. Kannattavaa ekoenergiaa m.l. bionergia voidaan helposti tuottaa ydinvoimaa halvemmalla tarvittava määrä. Geologian professori Saarniston mukaan ydinvoima-Onkalo ei kestä jääkautta, ja vartioimattomana se ryöstetään plutoniumin ja kuparin takia muutaman sadan vuoden kuluessa. Uraanikaivostoiminta on lopetettu ympäristöä ja ihmisiä tuhoavana kaikista muista EU-maista.

Adressin laatijat

#905 Adressi luovutettu eduskunnalle

12.06.2012 13:42

Adressi luovutettiin tiistaina 12.6 eduskunnalle. Allekirjoituksia oli tuohon mennessä kertynyt yli 10.300. Kiitokset kaikille allekirjoittajille.

http://yle.fi/uutiset/yli_10_000_suomalaista_vaatii_kansanaanestysta_ydinvoimasta_ja_uraanikaivoksista/6172577

Adressi jää kuitenkin auki ja kerää edelleen allekirjoituksia. Toivomme, että saamme sulkea sen kun se on tehnyt itsensä tarpeettomaksi, eli kun ydinvoimasta ja uraanikaivoksista luovutaan Suomen maaperällä. Kansanäänestyshankkeen etenemisestä tiedotetaan myös adressin omalla Facebook-sivulla.
vieras

#906 Ydinvoima on ,,Tappavin,, Rerroristi,,Maailmassa !

12.06.2012 15:51


Lyhesti Ydinvoiman ainoat perusteet
ovat ,, 1. Lahjonta !
ovat ,, 2. Valheet !
Jo tutkituissa ydinvoimaloissa omia työntekijöitä 6000 kpl
kuoli syöpiin ! Säteily , sekä Ydinvoimaloiden syöpää aiheuttavat päästöt hengitettävään ilmaan !
Euroopassa Tsärnebylin seurauksena Ranskalaisen
tutkijan mukaan yli ,,,Miljoona Eurooppalaista kuoli syöpiin !
Japanin onnettomuuden seurauksena miljoonille Japanilaisille käy samoin.
Uraanivoimalat ,,Uraanikaivoksineen,,tulee välittömästi kieltää ,
sekä saattaa niiden omistajat ,,Syytteeseen Miljoonien ihmisten
tietoisesta tahallisesta tappamisesta Uraanivoimaloilla !
Ei yhdenkään terroristien teot ole niin valtavia, surullisen ikäviä , kuin uraanvoimaloiden
Omistajien ,,,Teot !

,,,,,Ei muissa sivistyneissä Euroopan valtioissa enää saa   Uraanivoimaloita rakentaa !

Italiako sitten ja..

#907 tässä myös on aika

12.06.2012 22:25

Henri Heinonen

#908 Re: Re: Re: ydinvoima

13.06.2012 14:47

#904: lopettakaa ydinvalheet - Re: Re: ydinvoima

Aivan. Lopettakaa ydinvalheet! Siitä olen samaa mieltä.

Katsokaa vaikkapa: http://sethgodin.typepad.com/seths_blog/2011/03/the-triumph-of-coal-marketing.html ja erityisesti http://sethgodin.typepad.com/.a/6a00d83451b31569e20147e3645469970b-800wi

"For every one person killed by nuclear power generation, 4,000 die because of coal." Lyhyesti: Wattia kohden hiilivoima tappaa neljätuhatkertaisen määrän ihmisiä ydinvoimaan verrattuna. Ja kun otetaan huomioon vielä se, että hiilivoimaa käytetään paljon enemmän kuin ydinvoimaa, niin ei ole vaikea päätellä, kumpi tappaa HUOMATTAVASTI enemmän ihmisiä. Vastaus: Hiilivoima.

Mitäs arvon ydinvoimavastustajat tähän sanovat?


Vieras

#909 Japanikin tarvitsee sähköä...

13.06.2012 15:54

Japanissa todennäköisesti käynnistetään pari reaktoria vielä ennen kesän pahimpia helteitä... Taitavat kaivat vähitellen ilmastointia toimistoihinsa... http://mainichi.jp/english/english/newsselect/news/20120612p2g00m0dm029000c.html?goback=%2Egde_2530360_member_123768402
vieras

#910 Uraani on tuhoisa kaiken elollisen tappava myrkky !

13.06.2012 22:07


Uusiutuva energia Suomessakin käyttöön kunnolla!
Saksakin rakentaa yhden ydinvoimalan verran
tuulivoimaa joka vuosi !
Saksaan toi uusiutuvan energian käyttöön otto
350.000 kpl uusia työpaikkoja ,miten loistaVAA !
yDINVOIMA EI KUULU ENÄÄ TÄLLEVUOSITUHANNELLE.
Sillä se on tappavin , sekä tuhoisin ---Terroristi maan päällä !
alle kirjoittanut

#911 mitäpäs tässä jankkaamaan

13.06.2012 23:20

Aina silloin tällöin putkahtelee ydinvoiman vastustamista vastustavia argumentteja tällekin palstalle, mutta ei pidä hätkähtää , sillä ne on yleensä poimittu jostakin valmiina ja valmiiksi ajateltuina, sitä varten on olemassa "pro nuclear think tank" ajatushautomoita sekä yksittäisiä lobbareita blogeineen, niillä ei ole pula rahasta...ja rahasta ne valistustyötä tekevätkin, toisin kuin vastapuoli. Näihin yleensä loputtomasti toistettuihin väitteisiin löytyy myös valmiita vasta-argumentteja ja tässä yksi klassikko vuodelta 1981,muutama vuosi Harrisburgin jälkeen...vastaajana eräs John Gofman.
http://www.ratical.org/radiation/CNR/top10args.html


Vieras

#912

13.06.2012 23:46

ei enempää ydinvoimaloita
PauliJ

#913 Re: Re: Re: ydinvoima

14.06.2012 10:35

#904: lopettakaa ydinvalheet - Re: Re: ydinvoima

Mistä lähteestä olet saanut nuo arviot Fukushiman aiheutamista syövistä? Luvut vaikuttavat karkeasti yläkanttiin olevilta.

Japanissa kyettiin estämään radioaktiivisen jodin pääsy ravintoketjuun käytännössä täysin. Jodi on vapautuneista aineista merkittävin riski ja oli syypää useimpiin Tshernobylin aiheuttamista syöpätapauksista (4000 - 9000 eri lähteestä riippuen). Neuvostoliitossa ei pyritty lainkaan estämään jodin pääsyä ravintoketjuun ja sairastuneet ovat pääasiassa saastunutta maitoa juoneita lapsia. Fukushimasta lähtöisin oleva jodi on käytännössä jo hävinnyt ja ei päässyt väestöön tiukan seulonnan vuoksi.

Fukushiman ympäristölle on asetettu suoja-alue hyvin tiukoilla ehdoilla. Alueen rajaus perustuu 20 millisievertin annokseen vuositasolla. Rajauksen tiukkuuta kuvaa se, että kyseinen annosmäärä tulee täyteen monella Etelä-Suomen omakotitaloasukkaalla maaperän ja oman porakaivoveden radonista. Väestö ei siis altistu suuressa määrin jatkossakaan. WHO on äskettäin julkaissut tuloksia, joiden perusteella voidaan sanoa, ettei väestö altistunut ennen evakuointia säteilylle siinä määrin, että sillä olisi terveysvaikutuksia. Altistuneita oli yksittäistapauksin.

Päinvastoin kuin väität, voidaan tämän hetken tietojen perusteella arvioida, ettei Fukushiman onnettomuus aiheuta Japanissa merkittäviä terveysongelmia ainakaan säteilyaltistuksen vuoksi. Japanin viranomaisen toiminta näyttää pyrkivän siihen, että kuolemien lukumäärä Fukushimasta johtuen pysyy nollassa.

 

PauliJ

#914 Re: mitäpäs tässä jankkaamaan

14.06.2012 10:44

#911: alle kirjoittanut - mitäpäs tässä jankkaamaan

Luulen, että olet väärässä tälle palstalle kirjoittavien "ydinvoiman vastustajien vastustajien" identiteetin suhteen. Pidän erittäin epätodennäköisenä, että ydinvoima-alan toimijat viestisivät tällaista kanavaa käyttäen. Todennäköisempää on, että täällä kirjoittavat yksityishenkilöt, jotka ovat aiheesta kiinnostuneet, mutta joiden näkemykset ovat päinvastaisia kuin omasi.

Miksi sitten ydinvoima-alan toimijan ei kannata kirjoittaa tänne? Syy on selvä. He häviävät tässä väittelyssä aina. Jos tällä tai tämän kaltaisella palstalla tyrmää minkä tahansa virheellisen argumentin, se itse asiassa antaa tukea tuolle virheelliselle argumentille. Asioihin perehtymätön lukija jää nimittäin aprikoimaan argumentteja ikäänkuin samanarvoisina. Täysin perättömät ydinvoiman vastaiset argumentit saavat arvovaltaa, kun lukija ajattelee "että täytyy siinä jotain olla jos sitä noin vastustetaan".

Terve elämä ,,terve Sielu !!

#915 Tieto ja totuus kulkevat aina yhdessä !

14.06.2012 18:50


Ydinvoimaa on kuvata sanoilla ,,,,Lahjottu maailman tuhoisin sekä tappavin ,,Terroristi !!!
Jota suojelee ,,,Valheet,,,sekä,,alhainen ,,alamaailman ,,lahjottu ,,Luuserijoukko !

Vieras

#916 Re: Re: Re: Re: ydinvoima

14.06.2012 20:23

#913: PauliJ - Re: Re: Re: ydinvoima

Nuo luvuthan ovat mielestäni epäilyttävän pieniä suhteutettuna Japanin 127 miljoonan väestöön, josta jokaisen on kerran eläissään kuoltava ja säteilyaltistus jatkuu sukupolvien ajan(jos nyt joku japanilainen haluaa synnyttää lapsia saastuneeseen maahan kantamaan mukanaan annosmittaria ja käymään kilpirauhaskontrollissa)...ja mielestäni ne ovat epäilyttävän pieniä yksikertaisesti siitä syystä,että  teoreettisella oletuksiin perustuvalla laskentamallilla ei pitäisi päästä noin pieniin lukuihin suhteessa lähtöaineistoon eli siis epäilyttävän suureen tarkkuuteen,siis jos halutaan olla rehellisiä ja realistisia...ja myöskään nuo Tsernobylin aiheuttamat nelinumeroiset syöpäkuolemaluvut eivät voi perustua mihinkään uskottavaan laskentamalliin , vaan ne sisältyisivät virhemarginaaliin. Yksistään 600 000 likvidaattorin joukosta yli 10 % on jo kuollut ja 165 000 vammautunut, yhteensäyli 30%...tämä porukkahan koostui nuorista varusmiehistä ja sotilaista...noin pitkän kitumisen jälkeenhän ydinvoimaa ei näistäkään kuolemista voi syyttää...?

Ps. Ydinvoimateollisuus ei koskaan kritisoi WHOn lukuja...?

 

Whohaa

#917 Re: Re: Re: Re: ydinvoima

15.06.2012 16:55

#913: PauliJ - Re: Re: Re: ydinvoima

Fukushimassa väestö altistu jodeille  ja muille kaasumaisille ja hiukkasmaisille radioaktiivisille aineille pääasiassa hengitysilman kautta, kuten yleensäkin tällaisissa tapauksissa, eikä sitä käytännössä voi välttää kuten ruuan ja juoman mukana tulevaa altistumista. Omituisen kuvan viranomaisten toiminnasta onnettomuuden jälkeen antaa se, että väestön sisäisen altistumisen tutkiminen kiellettiin heti alkuunsa tutkijoilta..."jotta ihmisissä ei aiheutettaisi levottomuutta"(=ydinvoiman vastaisuutta). Tästä syystä altistumisen tasosta erityisesti jodeillle  ei ole luotettavaa tietoa käytettävissä , kuitenkin 62 vapaaehtoista ehdittiin testata, ja alustavien johtopäätösten mukaan  5 oli saanut yli 50 mSv annoksen(siis jo ensimmäisinä päivinä) joka olisi edellyttänyt jodin nauttimista etukäteen...näin siitäkin huolimatta, että tuuliolosuhteeet veivät pääosan laskeumasta merelle. Tässä uutinen kyseisestä tiedonhankinnan estämisestä.

http://mainichi.jp/english/english/newsselect/news/20120614p2a00m0na010000c.html


Vieras

#918 Re: Re: mitäpäs tässä jankkaamaan

16.06.2012 22:19

#914: PauliJ - Re: mitäpäs tässä jankkaamaan 

 PauliJ tai mikälie se jaksaa jauhaa scheissea. On ne toisilla helpot hommat, kun jotkut saa palkkaa siitä, että jauhaa paaskaa nettiin

Whohaa

#919 Re: Re: Re: Re: ydinvoima

17.06.2012 00:21

#913: PauliJ - Re: Re: Re: ydinvoima

Kaikki eivät jostakin syystä luota WHOn ja IAEAn lukuihin  ja arvioihin Tsernobylin vaikutuksista ihmisiin...järjestöillä on ilmeinen uskottavuusongelma johtuen IAEAn missiosta:

"The IAEA is the world's center of cooperation in the nuclear field. It was set up in 1957 as the world's "Atoms for Peace" organization within the United Nations family. The Agency works with its Member States and multiple partners worldwide to promote safe, secure and peaceful nuclear technologies".(kopioitu järjestön sivuilta)

ja IAEAlla on vuoden 1959 sopimuksen mukaan täysi veto oikeus kaikkiin millään tavalla ydinvoimaan liittyviin WHOn tekemisiin

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/may/28/who-nuclear-power-chernobyl

Tässä vielä kanadalainen dokumentti jossa esitetään erilaisia arvioita Tsernobylin vaikutuksista kuin WHO/IAEA

http://www.youtube.com/watch?v=xKLZcSb1kDQ

PauliJ

#920 Re: Re: Re: Re: Re: ydinvoima

18.06.2012 09:42

#916: - Re: Re: Re: Re: ydinvoima

Toisin sanoen täällä esitetty väite tulevista syöpämääristä ei perustu yhtään mihinkään.


Vieras

#921 Re: Re: Re: Re: Re: Re: ydinvoima

18.06.2012 13:54

#920: PauliJ - Re: Re: Re: Re: Re: ydinvoima

niinpä, hataralla pohjalla ovat, varsinkin kun ihmiset eivät elä laboratoriossa, vaan altistuvat kaikenlaiseille aineille ja luonnon radioaktiivisuudelle. Sen sijaan että aletaan laskemaan syöpätapauksia, pitäisi päätöksenteon ja arvion ydinvoiman vaarallisuudesta perustua ionisoivan säteilyn kiistattomaan mutageenisuuteen sekä varovaisuusperiaatteeseen. Vuosikymmenien mittainen altistuminen sisäiselle säteilylle, joka tulee  elimistöön joutuneista radioaktiivisista aineista, ei mitenkään voi olla verrattavissa kerralla tulleeseen ulkoiseen säteilyannokseen.Eikä säteilyaltistus lisää pelkästään syöpiä ja epämuodostumia, vaan lisää esimerkisi myös sydän- ja verisuonitauteja, koska aiheuttaa oksidatiivista stressiä. Elikä säteily pilaa terveyttä monella tapaa ja aiheuttaa yleisesti ennenaikaista vanhenemista ja ennenaikaisia kuolemia moniin sairauksiin...jopa ennen kuin syöpä ehtii tulla.

Esimerkisi kilpirauhassyöpätapaukset ovat yli kaksinkertaistuneet monissa maissa 80-luvun lopun jälkeen, selityksiä ei ole keksitty,koska emme elä laboratoriossa syy/syyllinen pysyy piilossa.IAEAn laskentamallit antavat ydinvoimalle tässäkin puhtaat paperit.  Tässä Britanian ikästandardisoituja tilastoja...kasvutrendi aika selvä

http://info.cancerresearchuk.org/cancerstats/types/thyroid/incidence/uk-thyroid-cancer-incidence-statistics

vieras

#922 Ydinvoimalat kieltoon välittömästi !

18.06.2012 15:56


Uraanivoimalat kieltoon välittömästi ,
niiden tuhoisat vaikutukset tunnetaan !
Uraanivoimaloita sekä Uraanikaivoksia tukee
vain,,, Lahjonta ,sekä ,,Valheet !
Uraanivoimaloiden omistajat vihdoin Hagin
ihmisoikeus Tuomio istuimeen ---Tuomittavaksi
tietoisista tahallisista ihmisten tappamisesta,
sekä,,, VALTAVIEN KÄRSIMYSTEN AIHEUTTAMISESTA KANSSA IHMISIIN !!!½!
Myös politiikot jotka ovat olleet edes auttamassa uraanivoiman
käyttöön otossa kussakin maassa ,on alistettava ,,Saman tuomion alaisuuteen

Alfa

#923 Kuolan ydinvoimala

21.06.2012 14:37

Rovaniemeltä 300 km itään sijaitseva Kuolan ydinvoimala ei täytä nykyaikaisia turvavaatimuksia. Sen sulkemista vaativa adressi kerää allekirjoituksia täällä: http://www.stopkolanpp.com/index.php/en/

Vieras

#924

23.06.2012 16:14

Japanissa joka perjantaiset mielenosoitukset voimaloiden käynnistämistä vastaan keräävät yhä enemmän ihmisiä. Uutisointi mielenosoitusten suhteen on vähättelevää, mikä ei ole tuntematon ilmiö Suomessakaan...ja sanoihan Toshiban Kiyoshi Okamura viimeviikolla Suomessa ydinvoimalan myyntimatkalla käydessään, että ihmiset ajattelevat samalla tavoin molemmissa maissa...elikä johtopäätös voisi olla, että ydinvoimapiireissä molemmissa maissa toimitakulttuurit ovat samansuuntaisia...ja myöskin tiedotusvälineissä...eivätkä ihmiset julkisesti uskalla ilmaista kantaansa ydinvoimaan. Japanissa kuitenkin mielenosoitus pääministerin asunnon ulkopuolella veti pariviikkoa sitten muutaman sata ihmistä, viikko sitten 11000 ja eilen 45 000 ja ensiviikolla mahdollisesti 100 000 ja jossakin vaiheessa uutiskynnyskin ylittyy. Videolla viimeviikkoisesta mielenosoituksesta on jo reilusti yli 100 000 katsomiskertaa, eilisen mielenosoituksen videolla muutamassa tunnissa lähes 10 000. Videoille voi kirjoittaa myös kannustavia kommentteeja
http://www.youtube.com/watch?v=m40PJZcWmVg&feature=channel&list=UL

Vieras

#925 Re:

02.07.2012 17:29

#924: -

Mahdollisesti viime perjantain mielenosoituksissa ylitettiin tuo 100 000 osallistujan raja. Harvinaisen erimielisiä ollaan mielenosoittajien määrästä, luvut vaihtelevat jossakin 20 000 ja 200 000 välillä, riippuen lähteestä. Japanin hallitukselle  ja kansainväliselle ydinvoimateollisuudelle se, että Japanissa ei käynnistettäisi pysähdyksissä olevia ydinvoimaloita, on erittäin kiusallista ja huonoa "esimerkkiä" muille antava ennakkotapaus ydinvoimasta luopumisen mahdollisuudesta, joten mielenosoituksia pyritään vähättelemään ja tiedottamista niistä rajoittamaan. Mielenosoittajien määrä ensi perjantaina jälleen todennäköisesti suurempi ja turhautuminen lisääntyy ja pinna kiristyy muunmuassa vähättelyn ja mediasensuurin vuoksi. Tässä pari esimerkkiä erilaisista mielenosoittajamääristä:

http://sync.democraticunderground.com/1002889212

http://online.wsj.com/article/SB10001424052702303649504577496802810864704.html