Ei pakkorokotuslaille

Kommentoitu viesti

ae
Vieras

#402 Nettiadressi levittää väärää tietoa pakkorokottamisesta

15.12.2010 14:22

Sosiaali- ja terveysministeriö

Tiedote
15.12.2010 13.06

Nettiadressi levittää väärää tietoa pakkorokottamisesta

Nettiadressi levittää väärää tietoa eduskunnan hyväksymästä tartuntatautilain muutoksesta. Adressissa annetaan ymmärtää, että terveysviranomaiset esittäisivät rokotuspakkoa Suomen lainsäädäntöön. Tartuntatautilain mukaan kansallisessa rokotusohjelmassa mukana olevat rokotukset ovat aina olleet vapaaehtoisia. Näin on tarkoitus olla myös jatkossa.

Eduskunnassa hyväksytty tartuntatautilain muutos koskee rokotehankintoja. Siinä esitetään, että jatkossa taloudellisesti merkittävien rokotehankintojen kilpailuttamisesta vastaisi sosiaali- ja terveysministeriö. Tähän asti hankinnoista on vastannut Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Lakiin ei tule muita sisällöllisiä muutoksia. Teknisenä muutoksena Kansanterveyslaitos on muutettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitokseksi.

Adressissa esille nostettu tartuntatautilain 12 § on ollut voimassa vuodesta 1987, eikä sisältöä esitetä nyt muutettavaksi. Pykälän mukaan pakolliset rokotukset voisivat tulla harkittaviksi, jos jokin erittäin vaarallinen tauti alkaisi levitä Suomessa ja aiheuttaisi paljon kuolemantapauksia. Tällainen tauti voisi olla esimerkiksi isorokko. Pykälää ei ole koskaan ollut tarvetta soveltaa käytännössä.

Lisätietoja hallitussihteeri Liisa Katajamäki p. (09) 160 73854
lääkintöneuvos Merja Saarinen p. (09) 160 74030

Vastaukset

Tämä nettiadressi ei levitä väärää tietoa.
Vieras

#423 Re: Nettiadressi levittää väärää tietoa pakkorokottamisesta

2010-12-15 18:16:01

#402: ae - Nettiadressi levittää väärää tietoa pakkorokottamisesta 

On riittävän käsittämätöntä että laki, jolla otetaan oikeudet viedä suomalaisilta yksilönvapaus ja itsemäärämisoikeus, on yleensäkin tähän demokratialla henkseleitään paukuttavaan maahan saatettu voimaan.

Asia ei korjaannu missään mielessä sillä, että laki on ollut jo 23 vuotta voimassa. Päinvastoin. 23 vuotta hallitus ja sen ministerit ovat pitäneet kansalta pimennossa tällaisen lain olemassaoloa. Tällä hetkellä jokaiselle tämän adressin yli 8000 allekirjoittaneelle asia on ollut järkyttävä yllätys.

Yhdenlainen rokote jo tuli "harkittavaksi", eikä monikaan kansalainen kokenut sen ottamisen olevan vapaaehtoista median ja ympäristön painostuksesta johtuen. Tästä johtuen Sosiaali- ja terveysministeriön ei ole  merkitystä kertoa, että  pakkorokotuspykälää ei ole koskaan ollut tarvetta soveltaa käytännössä. Jokainen, joka kieltäytyi ottamasta sikarokotetta syksyllä 2009 - keväällä 2010 oli silmätikku työpaikoilla, kouluissa ja muissa laitoksissa. Heidät leimattiin "taudinkantajiksi", THL:n ja STM:n "hiljaisella" suostumuksella. Pakkorokotuspykälän käyttöönotto ei ole kiinni myöskään siitä, että sitä ei aikaisemmin "ole koskaan ollut tarvetta soveltaa käytännössä". Sosiaali- ja terveysministeriö  on täysin WHO:n talutusnuorassa. WHO:n yhteydet lääketeollisuuteen eivät ole selvät. Siellä epäillään korruptiota!

2010 viralliset instituutiot ovat syyllistyneet jopa valehtelemiseen. Torniossa kuolleen alaluokkalaisen tytön media kertoi suurinotsikoin olleen täysin terve lapsi. Tämä ei pitänyt paikkaansa! Tyttö sairasti astmaa koulutovereidensa ja muiden läheisten ollessa asiasta täysin tietoisia, tietoisia asiasta otiin myös kouluterveydenhuollossa ja Tornion terveyskeskuksessa. Mutta THL halusi rotemarkkinoinnillensa lisää tuulta ja he kehottivat mediaa kertomaan kansalle "valkoisen valheen", jotta saataisiin ihmiset pelkäämään sairautta, joka "vei terveen lapsen hengen". Siinä samalla saatiin unohtumaan sekin tosiasia, että Tornion terveyskeskuksen ja sairaalan lääkärit eivätkä sairaanhoitajat ottaneet tytön äidin huolta vakavsti, vaikka papereissa oli tieto hänen astmastaan ja äiti oli ottanut useita kertoja terveyskeskukseen yhteyttä tytön flunssasta. Eli THL:n valhe tappoi kaksi kärpästä yhdellä median tietoiskulla.

Sikarokote aiheutti kuolemia ja elinikäisiä vammoja syyttömille suomalaisille. Ne jotka eivät sitä ottaneet,säästyivät riskeiltä ja saivat sairastaessaan luonnollisen vastustuskyvyn.