Pelastushelikopteri ASLAKin toiminnan jatkuminen keskeltä Lappia

Kommentoitu viesti

asko sietiö
Vieras

#55 pelastushelikopteri aslak

16.12.2010 16:56

Voi suurta pimeyttä päättäjät. Aslak on osoittautunut monia kertoja toimivuutensa sodankylästä käsin, niin miksi hemmetissä se pitää siirtää rovaniemelle?

Vastaukset

yksinäinen kulkija
Vieras

#71 Re: pelastushelikopteri aslak

2010-12-17 19:07:59

#55: asko sietiö - pelastushelikopteri aslak 

 Asiat näyttää etelästä toisenlaiselta. Ambulanssi on jo Rovaniemellä ennenkuin sieltä kopteri on käynyt Saariselällä mutkin. Utsjoen ja Enontekiön kannattaa unohtaa kokonaan. Kannattaa kysyä kuka tällaista esittää ja miksi? Jopa Rovaniemeläisten pitäisi tajuta tilanne. Kymmenet tuhannet turistit tunturissa ovat  siellä täällä olevien terveyskeskusten lääkärien varassa jos päivystystä ei ole sieltäkin siirretty Rovaniemelle. Lapissa on muutenkin erikoissairaanhoito kaukana, nyt se siirtyy taas kaemmas. Kiireelliseen leikkaukseen pääsee taas ambulanssilla nopeiten mitä nyt Kilpisjärvelle ootat ensi tunnin pari autoa ja sitten vain 5 tunnin rupeama Roihin.  Puhumattakaan jos tarvitsee apua tiettömässä paikassa poromies, hiihtäjä tai turisti. Ei kulje ambulanssi hangessa.

Pannaan helsinkiläiset kiireelliset potilaat Joensuuhun, Kuopioon, Kostamukseen tai Ouluun ambulanssilla, eiköhän siinä tasa-arvo toteudu. Selvästi etelän herrojen metkuja.