Ei pakkorokotuslaille

Kommentoitu viesti

tt
Vieras

#505 Puolustusvoimien pakolliset rokotukset

17.12.2010 13:48

(17.12.2010) Vielä pakollisista rokotuksista

Julkaisimme toissapäivänä tiedotteen, jossa käsitellään sosiaali- ja terveysministeriön tiedotetta. Ministeriön tiedotteen mukaan pakollisia rokotuksia koskevaa "pykälää ei ole koskaan ollut tarvetta soveltaa käytännössä."

Mainitsimmekin tiedotteessa, että tartuntatautilaki säätää myös puolustusvoimien pakollisista rokotuksista. Täydennyksenä aiempaan lisäämme, että puolustusvoimien epidemiologin Maria Virkin mukaan puolustusvoimien pakolliset rokotukset ovat jokavuotinen käytäntö. Viime vuosina rokotteiden ovat olleet kurkkumätä- jäykkäkouristus- ja meningokokkirokotteet. Virkki vahvistaa pakolliset rokotukset. Rokotusta ei tarvitse ottaa, mikäli esittää todistuksen voimassaolevasta rokotuksesta - ellei todistusta ole, rokotus on Virkin mukaan pakollinen.

Aamulehdessä 10.12. epidemiologi kommentoi kausi-influenssarokotteiden käyttämisen ja pakollisuuden harkintaa: "- Tästä käydään keskustelua. Päätös olisi niin kallis, että siihen tarvitaan budjettivaroja. Varusmiehiä ei voi pakottaa ottamaan rokotusta. Suomessa on nyt niin voimakas rokotuksen vastainen ilmapiiri, että kansa ei hyväksyisi pakottamista."

Vastaukset

Tosi luotettavaa tiedottamista !
Vieras

#506 Re: Puolustusvoimien pakolliset rokotukset

2010-12-17 15:48:44

#505: tt - Puolustusvoimien pakolliset rokotukset 

Ministeriön tiedotteen mukaan pakollisia rokotuksia koskevaa "pykälää ei ole koskaan ollut tarvetta soveltaa käytännössä."

"Täydennyksenä aiempaan lisäämme, että puolustusvoimien epidemiologin Maria Virkin mukaan puolustusvoimien pakolliset rokotukset ovat jokavuotinen käytäntö."

Nämä TerveysTertut ovat saaneet tuudittautua kymmeniä vuosia ajatukseen, että heitä ei oteta puheistaan kiinni.