Opettajien lomautukset peruttava!!!!

Kommentoitu viesti

Lakia noudatettava, mutta järki käteen

#11 Lakia noudatettava

27.08.2012 18:55

Varsinaisessa adressissa kirjoitettiin "...lain mukaan, jos kaikki opettajat lomautetaan ei tuona aikana saa palkata sijaisia". Eikö koulun / kaupungin tule noudattaa lakia? Ts. jos opettajia on lomautuksella EI sijaisia tms. SAA palkata. Tässä suhteessa olen kaupungin puolella, laki on laki ja sitä on noudatettava. Oma ehdotukseni olisi että yksi lomautetuista toimisi loppu lukukauden opettajana. Jos eivät muuten keksi kuka opettajista saa pitää työnsä loppu vuoden ja ketkä eivät (eli loput lomautuksella), niin vetäisivät vaikka pitkää tikkua. Näin olisi vain yksi opettaja loppu lukukauden eikä lakia rikottaisi.

Vastaukset

Kummastunut

#14 Re: Lakia noudatettava

2012-08-28 14:43:33

#11: Lakia noudatettava, mutta järki käteen - Lakia noudatettava

Opettajat lomautetaan kukin 2 viikoksi, joten yksikään opettaja ei ole "vapaana" opettamaan kyseistä 2. luokkaa koko lukukautta vaan heillä on normaalisti omat työnsä hoidettavanaan.

Ulkopuolinen

#28 Re: Lakia noudatettava

2012-09-12 13:24:37

#11: Lakia noudatettava, mutta järki käteen - Lakia noudatettava 

Nimenomaan järki käteen lain noudattamisessa ja tulkinnassa. Mitäs jos pienessä kolmiopettajaisessa koulussa yksi vakinainen olisi virkavapaalla, kaksi äitiyslomalla ja kaikilla sijaiset. Ei kai nyt kukaan tosissaan väitä, että sijaisia ei voisi lainkaan olla?

Lain tarkoitus on estää se, että lomautustapauksissa, ei palkata jotain toista tekemään SAMAA TYÖTÄ. Kyllä se kunta rikkoo lakia silloinkin, kun jättää lapset opetuksetta ja siitähän kunnan ensisijaisesti on huolehdittava. Ei laeista ole tarkoitus etsiä porsaanreikiä, miten voisi säätää, ne on tehty ihmisten suojaksi ja turvaksi, tässä tapauksessa oppilaiden turvaksi.