Kannabiksen laillistamiseksi

Kommentoitu viesti

Vieras

#8 Kysymys Tiina Viillokselle

03.10.2012 22:20

Miks se on sulle niin tärkeä asia että teit siitä lakialoitteen? Voisitko suositella "pössyttelyä" alkoholin nauttimisen sijasta? Antaisitko esim oman lapsesi mieluumin polttaa kuin juoda? Ootko ottanu selvää miten kanabiksen jatkuva käyttö vaikuttaa aivoihin ja elimistöön? Tottakai alkoholi, tupakka ym muutkin vaikuttaa, jopa kahvi, jotka on kaikki laillisia nautintoaineita, mutta siinä se onkin, ne on laillisia ja kannabis ei. Oletko ottanut selvää miksi kannabis on todettu niin paljon pahemmaksi huumausaineeksi, laittomaksi, kuin em muut aineet? Ja jos olet niin kertoisitko minullekkin. Voisit hieman täydentää tuota selvitystäsi aloitteeseen. Ja jos olet pelkästään kannabiksen lääkekäyttöön laillistamisen puolella niin ehkä senkin pitäisi näkyä jo otsakkeessa, on vähän epäselvää haetko vain sitä vai kaikille vapautta sauhutella sillon ku siltä tuntuu ja vanne vähän päätä puristaa. Ovat nimittäin kaksi aivan eri asiaa. Kiitos jo aiemmasta vastauksesta, vaikka jäikin vastauksesi hieman vajaaksi.

Vastaukset

Teemu

#13 Re: Kysymys Tiina Viillokselle

2012-10-10 13:38:07

#8: Vieras - Kysymys Tiina Viillokselle

Viestissä on enemmän valhetta kuin asiaa. Yksikään päihde ei ole hyväksi kasvavalle lapselle - tästä voitaisiin katsoa viimeisimpänä esimerkkinä "es-jonneja" joilla kofeiini pärisee. Kyllä, antaisin todellakin lapseni mielummin käyttää kannabista, joka on psykoaktiivinen päihde eikä omaa tunnettuja haittavaikutuksia höyrystettynä tai syötynä. Alkoholi, vaikka onkin laillista, on paljon lähempänä heroiinia. Molemmat ovat keskushermostoa lamauttavia päihteitä.

 

Kannabista ei todellakaan ole todettu paljon pahemmaksi "huumausaineeksi" kuin alkoholi, tupakka. Päinvastoin. Alkoholi on todettu maailman haitallisimmaksi päihteeksi, mutta silti täällä pohjolassa ollaan ylpeesti kännissä. Yleisesti käytetty lääke bentsodiatsepiini, jota käytetään mm. ahdistuksen, unettomuuden, masennuksen ja alkoholin vieroitusoireiden hoitamiseen on yhtä vaarallista käyttäjälle kuin kannabis. Päivittäisiä käyttäjiä arvioidaan olevan 4% suomalaisista, samaa luokkaa kuin kannabiksen käyttäjiä. Bentsot kuitenkin aiheuttavat vakavaa riippuvuutta ja lääkityksen lopettaminen on aina tehtävä valvovan lääkärin suostumuksesta.