MUSIIKKI- JA KONGRESSITALO TURKUUN

Kommentoitu viesti

Logomo

#11 Ei tarvetta musiikkitalolle

06.10.2012 15:07

Turkuun ei tarvita uutta musiikkitaloa. Kaupunginorkesterin/Filharmonisen orkesterin torstai- ja perjantaikonsertit ovat useasti yleisövajaita, ja on jopa niinkin, että molempien konserttien yleisö mahtuisi "yhteen iltaan". Lisäksi suurin osa Konserttitalon konserteista, erityisesti kevyempi musiikki, on siirtynyt pidettäväksi Logomossa, joka valitettavasti on kohtuuttoman kallis monille pienemmille toimijoille. Tätä tietysti tulisi uusi musiikkitalokin olemaan.
- Siinä kohdassa kun Filharmonisen orkesterin yleisö ei enää mahdu konserttitaloon, kannattaa musiikkitalo ottaa uuteen harkintaan.
- Mitä tulee kongressitiloihin Turussa, on sekin ongelma ratkaistu Logomon tiloilla: talo tarjoaa erikokoisia tiloja kaikenlaisten tilaisuuksien järjestämiseen vaikkapa yleisöhaarukassa 100-2500 henkilöä. Tämän lisäksi Logomo tarjoaa ravintolapalvelut ja keinoakustiikan - mitä siis vielä tarvitaan?

Vastaukset

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

2012-10-06 18:18:49


Ei musiikkitaloa

#14 Re: Ei tarvetta musiikkitalolle

2012-10-07 16:50:02

#11: Logomo - Ei tarvetta musiikkitalolle 

Tässä osuttiin naulan kantaan. Turkuun ei tarvita uutta musiikkitaloa. Valitettavasti tässä kaupungissa on kuitenkin se piirre, että tarvetta ja haluamista ei pystytä erottamaan toisistaan. Turussa toimitaan näin ja on aina toimittu. Turkuun ei esim. tarvita uutta maanalaista pysäköintiluolaa, mutta tietyt henkilöt haluavat sen - omaksi monumentikseen. Vaikka kaikki kaupungin pysäköintitilat olisivat lähes tyhjinä, pystyy joku silti perustelemaan toriparkin olevan tarpeellinen. Samanlaisesta asiasta on kysymys musiikkitalossa. Sille ei ole todellista tarvetta, mutta joku sen haluaa. Nyt sen haluajiksi on "puuhailtu" kaksi taiteilijaa, jotka ovat tietysti allekirjoittaneet addressin. Kun Hämähäkkitontilla kesällä konsertoitiin, ei toinen taiteilijoista saapunut edes paikalle. Julkisuudessa ei ole kerrottu, miksi näin pääsi käymään.

Siis: Turussa ei järjestetä niin paljon konsertteja tai muitakaan tilaisuuksia, että ne eivät mahtuisi pidettäväksi jo olemassa olevissa tiloissa. Nykyisiä tiloja kannattaa ehkä parantaa/korjata, mutta uutta ei tässä vaiheessa kannata rakentaa.