Turvetuotantoa/turvepeltojen raivaamista ei saa lopettaa

Kommentoitu viesti

VV

#190 Energiakriisi

09.11.2012 15:00

Samaan aikaan, kun Suomi on on menossa syvään energiakriisiin ja talous yskii, turvetoimijat etsii uusilta mahdollisilta tuotantoalueilta sammakkoa, hämähäkkiä, perhosta, korentoa, lampisukeltajia ja mm. tekee sähkökalastuksia kuivissa laskuojissa. Viranomaiset tykkää myös keksiä 3 kesän selvitysten jälkeen vielä uusia elukoita. Luparuuhkan purkamisella saataisiin liikkeelle välittömästi 100milj. euron ylimääräiset investoinnit joka jatkuisi seuraavat 5 vuotta 50 milj € vuositasolla. Tässä on tapahtumassa oikeusmurha, odotetaan Niinistön lausuntoja tarvitaanko niitä lupia. Mitä sitten, vaikka onkin kyse laillisesta elinkeinosta

Vastaukset

Inversus

#192 Re: Energiakriisi

2012-11-09 20:24:07

#190: VV - Energiakriisi 

 Olen ihmetellyt tarkan ympäristöselvityksen tarvetta talousmetsissä. Kun alue hakataan, tulee moto, kannot poistetaan, ojat aukaistaan, ja mahdollisesti laikutetaan ennen istutusta. Kukaan ei kysy onko alueella viitasammakkoja tai muita ötököitä. Turvesuohankkeita käyttää hyväkseen työttömät kasvi- ja perhostieteilijät, joilla ei ole muita töitä varsinkaan yrityksissä.

urkki

#200 Re: Energiakriisi

2012-11-09 21:57:24

#190: VV - Energiakriisi 

Tutkimuksia ja selvityksiä joudutaan tekemään todella paljon ja vuosi vuodelta enemmän - aikaa ja rahaa kuluu...

Lupia saatetaan evätä nykyään jo näinkin heppoisin perustein, kuin esim. alue saattaa olla tietyn lintulajin poikasten harjoittelualue tai todetaan, että alueella ei havaittu kyseistä lajia, mutta se saattaa tulla sinne kuitenkin jossakin vaiheessa ?

Tämä on valtaosin vihreiden ansioita ja he ovat onnistuneet näin hidastaamaan ja estämään monen hankkeen etenemisen.

Selvityksiä ja tutkimuksia joudutaan tekemään aivan liian paljon, ja nekin rahat mitä em. käytetään voisi käyttää esim. nuorten mielenterveyden hoitoon ja vanhusten hoitoon - koppakuoriaisten ja hämähäkkien hyvinvointi tuntuu oevan tärkeämpää kuin köyhien, nuorten ja vanhusten hyvinvointi ?