Turvetuotantoa/turvepeltojen raivaamista ei saa lopettaa

Kommentoitu viesti

Ranex

#259

13.11.2012 20:22

Tämä mistä äsken puhuin oli Nanhian suo. Ylempänä samassa pienen joen valuma-alueella vittas ja haka. Näistä lähimpänä jokea on Nanhiansuo 400 m peltoa ja useampi purkuoja. Kyseinen suo lisäksi kuuluu ilmeisesti tarkemmin seurattaviin soihin. Oli muistaakseni kantosen tutkimuksessa tuosta maininta.

Vastaukset

Turveheikki

#261 Re:

2012-11-13 20:32:01

#259: Ranex -

Nanhia on näköjään Huittisilla. Olen nähnyt sen seudun ilmasta käsin, enkä yhtään ihmettele vaikka siellä yleisesti ollaan turvetuotantoa vastaan, varmaan minäkin olisin. Suoalueita on hyvin vähän verrattuna pohjoisempaan suomeen, joten ne ovat suojelullisesti tärkeitä siellä.

Samoin turvetuotannon kuormitusvaikutus korostuu siellä, koska jo luonnostaankin humuspitoiset turvevedet aiheuttavat näkyviä kuormitusvaikutuksia sellaisessa ympäristössä, missä valtaosa maaperästä on jotakin muuta kuin suota.

Tilanne on täysin eri esimerkiksi Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla, missä suot ovat luonnostaan hyvin vallitsevassa roolissa ja vedet luonnostaan hyvin humuksisia, eikä turvetuotannolla ole merkittävästi kuormitusta lisäävää vaikutusta ympäristöön verrattuna.

Korpisoturi

#265 Re:

2012-11-13 20:55:38

#259: Ranex -

Kiitos rehellisestä vastauksesta. Kaikki tällä saitilla olevat kyseisten soiden yrittäjät ottakaa huomenna yhteyttä paikalliseen Vapon henkilöön ja kertokaa, että heti asiat kuntoon.Muuten olette itse myös syyllisiä kun tiedätte asian olevan vastoin lupaehtoja.Nyt ryhtiliike kaikille alan toimijoille niin tuottajille kuin myös yrittäjille.