Suomenlapinkoiran monimuotoisuuden säilyttäminen

Kommentoitu viesti

kukkurukuu

#5 älyhoi...

15.11.2012 18:46

...älä jätä!
Pistäkää nyt hyvät ihmiset edes _järkeviä_ adresseja pystyyn! Kuluttakaa aikaanne esim uusien pevisa säädösten parissa enemmän, kun tämmösen asian kanssa mihin meillä loppu viimein ei ole mitään asiaa vaikuttaa. Kukaan EI OLE KIELTÄMÄSSÄ SINISTÄ VÄRIÄ lapinkoirissa, vaan väriä ollaan julistamassa EI TOIVOTUKSIA väriksi. Eihän brindlekään ole toivottu väri ja siitä ei kukaan vouhaa! Minkä takia kukaan ei vouhaa siitä, että porokoirilla ainoat sallitut värit on parkki, musta, musta merkein ja riista. Soopelit, kermat ja keltaiset on kielletty. Ei soopelilla porokoiralla ole mitään sairautta väriinsä, mutta silti porokoira ihmiset osaa olla hiljaa eikä vingu turhia.
Eikö kannattas nyt enemmin perehtyä vaikka tuohon paljon puhuttuun pevisaan? Asetetaan raja arvot lonkille, kyynärille, polville ja silmille. D-lonkkaisia ei käytetä missään nimessä jalostukseen, silmien pitää olla olla terveet ja kyynärät ja polvet pitää tutkia. Eikö meillä tässä olis paljon aiheellisempi adressi. Toivottavasti ajatte aikanaan tuota asiaa yhtä hanakasti kuin "monimuotoisuuden pysymistä rodussa" ja "ei lapinkoira ole trimmattava rotu"

Vastaukset

-

#6 Re: älyhoi...

2012-11-15 22:13:14

#5: kukkurukuu - älyhoi...

Vastaava adressi olisi pitänyt laittaa pystyyn jo siinä vaiheessa kuin ensimmäisiä värejä/kuvioita alettiin syrjiä rotumääritelmässä ulkomuotojalostuksen nimissä. Monimuotoisuus on suomenlapinkoiran paras valtti, eikä yhdellä tai kahdella näyttelytuomarilla pitäisi olla oikeutta päättä, mikä väri on kiva ja mikä ei.  Varsinkin kun perustelut muutokselle on keksimällä keksitty vailla mitään todistettavaa pohjaa.

Ja kyllä, asioihin voi ja pitääkin vaikuttaa. Jokainen joka maksaa jäsenmaksuja rotujärjestölle on oikeutettu sanomaan mielipiteensä asiaan. Yksittäisen jäsenen mielipiteen painoarvo voi olla pieni, mutta useamman on jo pakko ottaa huomioon. Mikä tahansa yhdistys on jäsentensä summa, eikä saisi olla mikään diktatuuri.

Ja mitä lapinporokoiraan tulee: tämä adressi sattuu vain nyt koskemaan suomenlapinkoiraa, tee oma lapinporokoiralle jos sille tuntuu.