Turvetuotantoa/turvepeltojen raivaamista ei saa lopettaa

Kommentoitu viesti


Vieras

#314 KakkaJussi

20.11.2012 08:59

Jos joku on polttoaineena kamala, niin kyllä se on turve, ainakin omakotitalon lämmityksessä. Poltin keskuslämmityskattilassa pari vuotta brikettejä ja vuoden verran palaturvetta stokerilla. Molemmissa tapauksissa oli sama ilmiö, kerrassaa kiinteän ulosteen hajuinen keltainen paksu savu piipun päästä. Ja jos olisi jäänyt siihen niin sen olisi ehkä vielä sietänyt mutta kun se turpeen pöly kulkeutui märissä jalkineissa joka paikkaan, ja sitä mustaa tököttiä levisi kaikkialle. Nykyään poltan pellettejä, piipusta ei tule oikeastaaan mitään, ja suurimpana etuna on se puhtaus, niin ilman kuin "maankin".

Niin ja turpeentuotantoon vaikuttaa joku muukin kuin luvat, mikäli ilmat jatkuvat suvisin kosteina, niin ei sitä turvetta niin vaan kuivata, tai rakennetaan tuulivoimala ja kuivataan sillä tuotetulla sähköllä.

Vastaukset

turpeella lämmittävä

#315 Re: KakkaJussi

2012-11-20 10:09:09

#314: - KakkaJussi

Kuule nyt on vika sinussa itsessäsi. Et ole osannut säätää stokeriasi oikein. Itselläni järjestelmä toiminut erittäin hyvin jo monet vuodet, ei mitään ongelmaa. Suosittelen yhteyden ottamista ammattilaiseen joka osaa neuvoa sinua kuinka polttolaitettasi käsitellään. Piipun päästä ei todellakaan tule, eikä saa tulla mitään mainitsemaasi keltaista paksua savua. Tuollainen savu juuri kertoo sen osaako talon väki käyttää laitetta. Onhan perinteisellä puulämmitykselläkin "savutusongelma" vaikka takassa poltettuna jos käyttäjä ei osaa tehdä tulta oikein.