Turvetuotantoa/turvepeltojen raivaamista ei saa lopettaa

Kommentoitu viesti


Vieras

#348 Re: Tuuli- aurinko- aaltoenergia suuressa mitassa ei onnistu Suomessa

26.11.2012 16:43

#346: - Tuuli- aurinko- aaltoenergia suuressa mitassa ei onnistu Suomessa

Kun puhutaan, että maamme oloissa noilla luettelemillasi (+ muilla piiperotuotannoilla) saadaan vai aikaan margiaalinen muutaman prosentin energiantuotanto, niin olisiko syytä kuitenkin pitää mielessä sekin tosiasia, että turpeen osuus on Suomen energiantuotannossa vain marginaaliset n. 6% (eli vain muutama prosentti käsittääkseni).

Vastaukset


Anonyymi

#351 Re: Re: Tuuli- aurinko- aaltoenergia suuressa mitassa ei onnistu Suomessa

2012-11-26 20:42:11

#348: - Re: Tuuli- aurinko- aaltoenergia suuressa mitassa ei onnistu Suomessa

Sen takia sitä turpeen käyttöä pitää lisätä että saadaa kivihiili ralli loppumaan. Suomihan on 70% ulkomaan energian varassa. Venäjälle paukku pakkaset ja ongelmia niiden sähkötuotantoon niin arveletko että ne myi sähköä vielä Suomelle? Silti miljoonan ihmisen koti lämpeää kaukolämmöllä jossa poltetaan aika reiluun turvetta. Kannattaa lukea uutisia kuinka kaukolämpö nostaa energian hintoja kun ei ole turvetta mitä polttaa. Mitäs eläin tilat kun ei ole kuiviketta? Kuvittele syöväsi hormooni lihaa! Vai montako vuotta sitä olet jo vetänyt?


Vieras

#352 Re: Re: Tuuli- aurinko- aaltoenergia suuressa mitassa ei onnistu Suomessa

2012-11-26 20:45:41

#348: - Re: Tuuli- aurinko- aaltoenergia suuressa mitassa ei onnistu Suomessa

Kyllä. Turpeen osuus on luokkaa 6-7%. Ihan marginaalinen se ei kuitenkaan ole jos tarkastellaan millaisesta energiamäärästä on kyse.

Tilastokeskus: Suomen energiankulutus vuonna 2011 386 terawattituntia. Tästä turpeen osuus (n. 6%) on 23 terawattituntia. Sähkönkulutus 84,4 terawattituntia. Tästä turpeen osuus (n. 6%) on 5 terawattituntia.

Esimerkiksi Olkiluodon nykyiset kaksi ydinreaktoria tuottavat sähköä n. 14TWh vuodessa. En pitäisi turvetta ihan marginaalisena jos turve-energian korvaamiseen tarvittaisiin n. 630 megawatin sähkötehon omaava ydinvoimala. Ydinvoiman hukkalämmön hyödyntäminen tulee kyseeseen lähinnä suurten asutuskeskusten lähellä eli ydinvoimalan pitäisi sijaita lähinnä pääkaupunkiseudun välittömässä läheisyydessä, että hukkalämmöstä päästäisiin olellisesti hyötymään.

Turpeen 6% osuutta olisi mahdollista hallitusti kasvattaa (tosin turveteollisuus lienee suht tyytyväinen siihen, että tuotantoala säilyisi edes ennallaan). Sitä voi myös pienentää, mutta tällä merkittävästi pienentäminen onnistuu käytännössä vain fossiilisilla polttoaineilla.


Vieras

#361 Re: Re: Tuuli- aurinko- aaltoenergia suuressa mitassa ei onnistu Suomessa

2012-11-27 12:47:34

#348: - Re: Tuuli- aurinko- aaltoenergia suuressa mitassa ei onnistu Suomessa

Ja tuulivoiman osuus jotain 0,1 %. Sekö on suuri osuus?