Adressi ammatillisen koulutuksen koulutuspaikoista Lapissa

Kommentoitu viesti

Muu kuin kepu

#16 Re: Koulutuspaikkaleikkaukset murentavat nuorisotakuun

02.12.2012 22:05

#13: Kemin Keskustanuoret - Koulutuspaikkaleikkaukset murentavat nuorisotakuun

Keskustanuoret voisivat lakata kiillottamasta kilpeään täällä. Tämä adressi menee yli puoluerajojen ja tällainen ulostulo tässä adressissa vain ärsyttää.

Keskustapuolueen hallitus jätti nykyiselle suuren velkataakan, jota pitää nyt yrittää säästöillä paikata.

Me muutkin kuin keput vastustamme koulutuspaikkaleikkauksien suurta kohdennusta Lappiin.

Vastaukset

Kemin Keskustanuoret

#19 Yhdessä suurella rintamalla, vai?

2012-12-03 20:19:45

#16: Muu kuin kepu - Re: Koulutuspaikkaleikkaukset murentavat nuorisotakuun

Emmekö siis saisi ilmaista huoltamme asiasta? Tärkeää olisi saada yhteinen rintama hallituksen esitystä vastaan. Mukaan saavat käsittääksemme tulla kaikki henkilöt ja järjestöt. Haluaisimme nähdä hallituspuolueidenkin kansanedustajien nimiä adressissa. Mutta niitä tuskin saamme...

Suurimman osan niistä 8 vuodesta, jolloin meillä oli juuri keskustavetoinen hallitus, Suomi maksoi velkojaan pois. Turha tulla syyllistämään, että edellinen hallitus olisi velkataakkaa meille luonut.

Nämä leikkaukset eivät ole säästöleikkauksia, sillä koulutuksesta leikkaaminen vaikuttaa tulevien vuosien ja vuosikymmenien valtiontalouteen. Koulupudokkaita ja syrjäytymisvaarassa olevia ihmisiä on liikaa - etenkin Lapissa. Nämä leikkaukset ovat ideologinen käsitys siitä, että harvaan asutut alueet pitää tyhjentää. Ihmisten muuttaessa palvelujen ja koulutuspaikkojen ääreen asuntojen hinnat nousevat ja voittajia ovat etelän rikkaat asuntokeinottelijat.

Hyvä, että muutkin vastustavat, tärkeintä on yhteistyö. Ei riitä, että vain keskustan kannattajat (n. 40% lappilaisista) vastustaa älyttömiä leikkauksia.