Adressi ammatillisen koulutuksen koulutuspaikoista Lapissa

Paula

#1 Kehitystä?

29.11.2012 23:21

Suomea ajetaan nyt kyllä ihmeelliseen suuntaan. Vaikuttaa siltä, että oikeasti halutaan pakkosiirtää väestö Etelä-Suomeen ja kaupunkeihin - jotta kaivosyhtiöille jäisi vapaat temmellysmaat Lappiin ja muualle Pohjois-Suomeen? Ei ole järkevää kehitystä tällainen, vaan silkkaa rahan palvontaa. PK-seudulla on nyt jo vaikeuksia saada kaikille tulijoille edes katto pään päälle.
Koulutus turvattava

#2 Pieni korjaus ehdotus

29.11.2012 23:50

Ottakaa pois tuo "me nuoret", sillä moni vanhempi ei allekirjoita tätä juuri tuon vuoksi. Itse äitinä tahtosin allekirjoittaa, mutten tohi kun adressi on suunnattu nuorten allekirjotettavaksi. Minunki lapseni menevät ammatilliseen kouluun muutaman vuoden päästä, haluan jotta he saavat olla lähellä kotiaan ja asua synnyinsudullaan täällä Lapissa.
Isovanhempi

#3 Edelleen korjausehdotus

30.11.2012 06:20

"Me nuoret ja nuorten vanhemmat"... suuremmat määrät allekirjoituksia saisi jos tuon jättäisi kokonaan pois, sillä myös me vanhemmat ihmiset, isovanhemmat ym. olemme valmiita allekirjoittamaan, mutta adressi on suunnattu vain pienelle osalle lappilaisia näköjään.
Hilpi

#4

30.11.2012 08:16

Pelastetaan koulutuspaikat, allekirjoittakaa adressi. Opetus- ja kulttuuriministeriön esitys on kohtuuton. Se vähentäisi yksistään Rovaniemen koulutuskuntayhtymän osuudesta 800 opiskelijapaikkaa. Tämä ei edistä nuorten yhteiskunta takuutta millään tavoin, vaan lisää syrjäymisen riskiä ja lisää alueiden eriarvoisuutta.
Miko11

#5 Voihan sitä allekirjoittaa ikinuoretkin

30.11.2012 11:38

Ajattelin ensin , että koska vain tarkoitettu nuorille, niin jätän allekirjoittamatta. Sitten kuitenkin päätin allekirjoittaa, sillä tämähän vaikuttaa kaikkiin sekä nuoriin ja vanhempiin :)
Iitu

#6 Re: Pieni korjaus ehdotus

30.11.2012 11:49

#2: Koulutus turvattava - Pieni korjaus ehdotus

Hei äiti! Olen itse nelikymppinen, enkä edes nuoren äiti, mutta allekirjoitin silti. Asun pohjanmaalla, mutta mielestäni tämä on tärkeä asia yli maakuntarajojen, ja siksi halusin osallistua.

Poro

#7

30.11.2012 12:06

On hyvä että totuus tämän hallituksen toiminnasta on paljastunut kaikille!
Nuorivaltuutettu

#8 Korjaus!

30.11.2012 12:53

Olkaa äidit isät ja isovanhemmat huoletta, korjausta adressiin on tulossa pian!!
opo

#9 Tärkeä asia

30.11.2012 16:15

Toimin nykyään opinto-ohjaajana, aineenopettajaksi opiskelin Rovaniemellä. Sekä entisenä rovaniemeläisenä että nykyisenä opinto-ohjaajana pidän ammatillisten koulutuspaikkojen säilyttämistä Lapissa äärimmäisen tärkeänä syrjäytymisen ehkäisemisen kannalta.
E

#10 Re: Pieni korjaus ehdotus

30.11.2012 17:27

#2: Koulutus turvattava - Pieni korjaus ehdotus

Et tohi? Elä höpsi. Ei ole mitään syytä olla kirjoittamatta, vaikka adressi olisikin "nuorille suunnattu", että tohi vaan.

Veikka Ylitalo
Adressin tekijä

#11 Re: Pieni korjaus ehdotus

30.11.2012 18:03

#2: Koulutus turvattava - Pieni korjaus ehdotus

Asia kunnossa! nyt sinäkin voit allekirjoittaa! :)

perusjuha.fi

#12

01.12.2012 00:46

Lappi alkaa ilmeisestikin tässä tapauksessa heti kehäkolmosen pohjois puolelta!
Kemin Keskustanuoret

#13 Koulutuspaikkaleikkaukset murentavat nuorisotakuun

01.12.2012 02:36

Opetusministeriön leikkaukset murentavat nuorisotakuun. On täysi silmänkääntötemppu, että lisätään suurin sanoin nuorisotakuuseen 65 miljoonaa, sitten leikataan moninkertaisesti koulutuspaikoista. Tarkoitus tässä on näköjään tyhjentää ja tyhmentää harvaan asuttu Suomi.

Alla olevassa kuvassa kartta edellisen keskustavetoisen hallituksen koulutuspaikkalisäyksistä ja nykyisen sinipunahallituksen leikkauksista.

http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-5470/kuvat/Aloituspaikat2009-2012.png
Alfa

#14 leikkaukset perustuvat virheellisiin tilastojen tulkintoihin

01.12.2012 14:49

Jo vuosi takaperin, ammattikorkeakoulujen supistuksia perusteltiin ikäluokkien pienenemisellä. No, asia tarkistettiin, ja huomattiin, että väitteellä ei olekaan pohjaa. Tutkimalla syntyvyystilastoja maakunnittain n. 15-20 vuotta taaksepäin havattiin, että vaikka valtakunnallinen trendi olikin näkyvissä, pohjoisessa merkkejä ikäluokkien pienenemisestä ei ollut näkyvissä. Asiasta huomautettiin ministeriölle tehdyssä vastineessa. Ei vaikutusta.

Nyt ministeriö syöttöö samaa pajunköyttä toistamiseen.
SILIMÄNITERÄHÄN

#15 KESKITYSVOIMAT

01.12.2012 21:44

Toivottavasti alkavat hiljalleen silmät aueta, miten pahaa jälkeä syntyy kun keskitysvoimat, kok, sosialistit, viherkommunistit, vyöryttävät ja keskittävät palveluja. Suomi ja sen kansa jakaantuu syvästi kahtia jos tämä politiikka saa jatkua estoitta.
Niin menevät poliisi, ambulanssi
verottajat
kelat,
rajamiehet
aluesairaalat
keskussairaalat
varuskunnat
ammattiopetukset
yliopistonkin jokin kok Bogomoloffi tuomitsi alimpaan kastiin ( lumitöihin)
jne , on pitkä lista mitä Pohjoinen ja itäinen , keskinenkin Suomi on lopullisesti menettämässä tämän keskittävän hetki- into- ja keskittämisen suuryksiköiden ihailupolitiikan seurauksena.
Vakavan vastatoiminnan aika. Eduskuntavaaleihin on jo nyt lähdettävä valmistautumaan, erämaakylissä ka kaupunkikortteleissa. Palveluja, lähipalveluja, välittämisen yhteisöä ja kansallista yhtenäisyyttä on puolustettava ankarasti, tiukasti ja kestävästi. On kovennettava puolustuksellista otetta ja laillisia otteita.
Muu kuin kepu

#16 Re: Koulutuspaikkaleikkaukset murentavat nuorisotakuun

02.12.2012 22:05

#13: Kemin Keskustanuoret - Koulutuspaikkaleikkaukset murentavat nuorisotakuun

Keskustanuoret voisivat lakata kiillottamasta kilpeään täällä. Tämä adressi menee yli puoluerajojen ja tällainen ulostulo tässä adressissa vain ärsyttää.

Keskustapuolueen hallitus jätti nykyiselle suuren velkataakan, jota pitää nyt yrittää säästöillä paikata.

Me muutkin kuin keput vastustamme koulutuspaikkaleikkauksien suurta kohdennusta Lappiin.

Huolestunut ope

#17 Eipäs nyt leikata sen väkiluvun nimissä, ei nimittäin ole pitkälle ajateltua kehitystä

03.12.2012 13:59

Meillä erittäin hyvät olosuhteet ammattiin opiskeluun, tulla vaikka etelästä tänne. Tilaa ja hyvää välineistöä ammatin opiskeluun, hyvät opettajat ja raikasta ulkoilmaa ja harrastusmahdollisuuksia sekä ilmainen ruoka ja asuminen, puhumattakaan loistavasta ja välittömästä ilmapiiristä :) Täällä oikeasti pidetään huolta opiskelijoista!
Ope

#18 Re: leikkaukset perustuvat virheellisiin tilastojen tulkintoihin

03.12.2012 14:21

#14: Alfa - leikkaukset perustuvat virheellisiin tilastojen tulkintoihin 

On todella mielenkiintoista, että silloin kun kulttuuri- ja opetusministeriö esitti AMK:n aloituspaikkojen leikkaamista, se myönsi, että heidän esityksensä perustana olevat tiedot saattavat olla vanhentuneita. Nyt kun he esittävät ammatillisen peruskoulutuksen aloituspaikkojen leikkaamista, he myöntävät saman asian uudelleen, eli heidän esityksensä pohjana olevat tiedot saattavat olla vanhentuneita. Luulisi, että ministeriössä on mahdollisuuksia hankkia ensin paikkaansa pitävää ja ajantasalla olevaa tietoa ja laatia esityksiä vasta sen jälkeen. Virheitä sattuu jokaiselle, vain typerys tekee saman virheen toistamiseen. 

Kemin Keskustanuoret

#19 Yhdessä suurella rintamalla, vai?

03.12.2012 20:19

#16: Muu kuin kepu - Re: Koulutuspaikkaleikkaukset murentavat nuorisotakuun

Emmekö siis saisi ilmaista huoltamme asiasta? Tärkeää olisi saada yhteinen rintama hallituksen esitystä vastaan. Mukaan saavat käsittääksemme tulla kaikki henkilöt ja järjestöt. Haluaisimme nähdä hallituspuolueidenkin kansanedustajien nimiä adressissa. Mutta niitä tuskin saamme...

Suurimman osan niistä 8 vuodesta, jolloin meillä oli juuri keskustavetoinen hallitus, Suomi maksoi velkojaan pois. Turha tulla syyllistämään, että edellinen hallitus olisi velkataakkaa meille luonut.

Nämä leikkaukset eivät ole säästöleikkauksia, sillä koulutuksesta leikkaaminen vaikuttaa tulevien vuosien ja vuosikymmenien valtiontalouteen. Koulupudokkaita ja syrjäytymisvaarassa olevia ihmisiä on liikaa - etenkin Lapissa. Nämä leikkaukset ovat ideologinen käsitys siitä, että harvaan asutut alueet pitää tyhjentää. Ihmisten muuttaessa palvelujen ja koulutuspaikkojen ääreen asuntojen hinnat nousevat ja voittajia ovat etelän rikkaat asuntokeinottelijat.

Hyvä, että muutkin vastustavat, tärkeintä on yhteistyö. Ei riitä, että vain keskustan kannattajat (n. 40% lappilaisista) vastustaa älyttömiä leikkauksia.

Kemin Keskustanuoret

#20 Re: Eipäs nyt leikata sen väkiluvun nimissä, ei nimittäin ole pitkälle ajateltua kehitystä

03.12.2012 20:22

#17: Huolestunut ope - Eipäs nyt leikata sen väkiluvun nimissä, ei nimittäin ole pitkälle ajateltua kehitystä

Ja täällä on halpa asua opintojen ajan ja sen jälkeenkin! Väen muuttaessa keskuksiin siellä asuntojen hinnat nousevat, eikä suurkaupungeissa ole köyhän enää varaa asua.

voevoe

#21 Re: Re: leikkaukset perustuvat virheellisiin tilastojen tulkintoihin

03.12.2012 20:24

#18: Ope - Re: leikkaukset perustuvat virheellisiin tilastojen tulkintoihin

Tämä on taktista. Ensin ilmoitetaan iso luku ja sanotaan että tiedot voivat olla vääriä. Sitten kerätään pisteet siitä, että ollaan "armollisia" ja annetaan osa leikkausesityksestä takaisin. Hävytöntä touhua!


Vieras

#22

03.12.2012 20:59

Mihin te etelän ihmiset kaikki lappalaiset sinne majotatte?Kun kaikki tulee sinne viisastuun.
Epäpoliittinen ihmettelijä

#23 Ihmettelyä

05.12.2012 10:45

Tämä esitys ja uudistuva yhteishaku, pelkään tai ihmettelen seuraavia:
- mihin "katoaa" nyt muutoin kuin suoraan peruskoulusta tai lukiosta tulevat opiskelijat joita on todella merkittävä määrä. Kuvitteleeko joku että jatkossa kaikki 15 - 18 vuotiaana ammatilliseen koulutukseen tulevat todella heti löytävät oman uransa tai "hutikoulutusta" ei tapahdu (vaikuttaa siltä että aikuiskoulutusta ei olla lisäämässä vastaavalla volyymilla)
- millainen vaikutus tällä tulee olemaan opintojen keskeyttämiseen? Jos opintojen loppuvaiheessa on vähähnkin epäilyksiä ainakin minä keskeyttäisin "varmuuden vuoksi". Opiskelupaikka olisi varmempi.
- paljonko saamme uusia pudokkaita jotka hoidetaan sitten koko maassa 60 m€:lla??????

Toinen asia. Olisi mielenkiintoinen nähdä tuon linkissä olleen kartan rinnalla valtion työpaikkakehitys samalla ajanjaksolla. Tietoista keskittämispolitiikkaako??


Vieras

#24

06.12.2012 03:02

Kumma, että luvattujen oikeuksien toteutumista pitää erikseen toivoa!
Just niin

#25 Yllätyspalkinto

06.12.2012 09:19

Olikin yllätys.. ;(