Vastustan tiettyjen koirarotujen kieltolakia

Kommentoitu viesti

Paavo
Vieras

#92 HEMMILÄ ON PERUNUT LAKIALOITTEENSA

29.01.2011 10:02

puhuin juuri hemmilän kanssa puhelimessa, hän on perunut lakialoitteen.
pyysi välittämään:
"Olen saanut runsaasti palautetta tekemästäni lakialoitteesta joidenkin taistelu- ja laumanvartijakoirien kieltämisestä. Kun lakialoitetta tein, kuulin useitakin koiraihmisiä sekä muita asiantuntijoita ja heidän antamien asiantuntija-arvioiden pohjalta lakialoite syntyi. Tein virheen, kun en laajemmin kuullut koiran omistajia ja muita asiantuntijoita vielä laajemmalti! Voin nyt luvata: Lakialoitteeni eduskunnassa ei tule tältä pohjalta enää etenemään ja pelko siitä, että siinä mainitut koirarodut kiellettäisiin, on tämän jälkeen aiheeton! Olen erittäin pahoillani joillekin koiraihmisille aiheuttamastani mielipahasta ! En ole missään nimessä koiria vastaan, vaan aivan päinvastoin! Olen monelta saanut myös erittäin hyviä ehdotuksia siitä, mitä voitaisiin tehdä, jotta ei tapahtuisi sellaisia asioita, joita lakialoitteen perusteluissa oli. Tätä palautetta ja palautetta tietysti kaikesta muustakin voitte jatkossakin laittaa minulle! Opetus tästä minulle on se, että ”ei saa luottaa vieraan apuun”, vaan on entistä tarkemmin ja monipuolisemmin itse selvitettävä taustat. "

Vastaukset

Vieras
Vieras

#94 Re: HEMMILÄ ON PERUNUT LAKIALOITTEENSA

2011-01-29 10:15:19

#92: Paavo - HEMMILÄ ON PERUNUT LAKIALOITTEENSA 

Hyvä näin! Mutta hoidetaanko kaikki laki aloitteet samoilla perusteilla? Aika kummallista toimintaa!

Notaari
Vieras

#103 Re: HEMMILÄ ON PERUNUT LAKIALOITTEENSA

2011-01-29 10:57:09

#92: Paavo - HEMMILÄ ON PERUNUT LAKIALOITTEENSA 

Mikä juttu tämä on? Ensin tehdään lakialoite MIKSI. Asia pidetään hiljaisuudessa lähes puoli vuotta MIKSI. Kun lakialoitteen lukee sattumalta sellainen ihminen, jota lakialoite koskee perutaan lakialoite noin vuorokaudessa MIKSI?

MITÄ HELVETTIÄ TÄMÄ ON? Jos näin on koirajuttujen kanssa niin kai se on sama muiden juttujen kanssa. Eikö kansanedustajat saa (hyvää) palkkaa asioiden hoidosta, tämähän on suoranaista irvailua kansalaisten kustannuksella.

Mitä varten tuo lakialoite YLIPÄÄTÄNSÄ on masinoitu Pertti Hemmilän toimesta? Mitä muita lakialotteita tämä sama herra on tehnyt? Täytyykö ne kaikki käydä nyt yksi kerrallaan läpi. 

Miten tämä koirankieltolakialoite voi ylipäätänsä olla näin huonosti tehty? Kieltoluettelossa on koirarotuja, joita ei ole Suomessa ollenkaan (ainakaan tuossa kirjoitusasussa). Miksi lakialoitteessa lukee

"Mikäli taistelu- tai laumanvartijakoira aiheuttaa vaaratilanteen tai vahinkoa ihmisille ja toisille koirille, poliisiviranomaisella on oikeus ottaa tällainen koira haltuun ja myös harkintansa mukaan lopettaa koira."

Jos tällaista lakia jostakin kumman syystä tarvittaisiin niin a) mitä ihmeessä tarkoittaa "aiheuttaa vaaratilanteen", ja b) miksi laki on kohdennettu vain tietyntyyppisiin koiriin? Onko vaikka paimenkoiran tai noutajan aiheuttama vaaratilanne eri kuin laumanvartijakoiran?

On todella huolestuttavaa jos lakialoitteita tehdään tällaisella huolimattomuudella ja vähättelevällä asenteella.