Kielletään ilotulitteiden myynti yksityishenkilöille

Kommentoitu viesti

Jaana 1969

#6 Niin

05.01.2013 00:36

Suurin ongelmahan tässä on se että löytyy aivokääpiöitä jotka eivät vain millään ilveellä pysty noudattamaan sääntöjä ja ampumaan rakettejaan sallittuna aikana. On varmasti kurjaa jos esim. koira ei uskalla mennä ulos tarpeilleen tai yleensäkkin se että lemmikin pitää pelätä. On kuitenkin äärettömän itsekästä muutamien ongelmatapausten takia pyrkiä kieltämään ilotulitteiden käyttö kaikilta niiden kanssa oikein toimivilta. Tosiasia on se että tätä ns. paukuttelua kuitenkin tarvitsee sietää vain kahtena päivänä vuodessa ja se on ainakin meillä ja kaikissa tuntemissani lapsiperheissä hauska tapahtuma mistä erityisesti lapset nauttivat suunnattoman paljon. Eli pyrittäisiin kaikin keinoin saamaan väärinkäyttäjät kuriin eikä aina yritettäisi saada välitöntä täyskieltoa asioista mitkä vähänkin ärsyttävät sillä niistä kärsii aina myös viattomat ja lakia noudattavatkin ihmiset joita ilotulitteiden ampujista on kuitenkin suurin osa.

Vastaukset

Joku roti

#7 Re: Niin

2013-01-10 23:17:05

#6: Jaana 1969 - Niin

Kuinkakohan kauan tätä on yritetty saada kuriin? Pahimmillaan se rätinä kestää 2 viikkoa, pommeja tulee niskaan parvekkeelta, ammutaan tunneleissa, heitellään ihmisten pihoille ja postilaatikoihin.. Kyse on kuitenkin räjähteistä. Samalla tavalla otetta on tiukennettu aseiden myynnissäkin. Joka vuosi saadaan lukea tammikuun ensimmäisenä päivänä surullisia tilastoja siitä, miten raketteja on räjähtänyt silmille, suutariksi luultuja pommeja paukahtaakin yhtäkkiä, tai vaikka toimitaan aivan ohjeen mukaan, ilotulite lähteekin väkijoukkoon eikä taivaalle. Menee silmiä ja sormia aivan kertakaikkisen turhaan. Ilotulitus voidaan järjestää ammattilaisten toimesta, jolloin kaikki muut saavat keskittyä nauttimaan näytöksestä, eikä sitä pommiroskaa ole pitkin poikin vielä keväälläkin.

Tarja 1961

#119 Re: Niin

2014-01-02 09:42:55

#6: Jaana 1969 - Niin

Entäs ne Kiinassa ala-arvoisissa oloissa paukkuja valmistavat työntekijät, usein lapset, jotka kuolevat ja vammautuvat räjähdyksissä, mahdollisesti myrkyttyvät lisäaineista? Tämä on laajempi ongelma kuin vain lemmikkien pelkääminen. Entäs roskat? Entäs luonnon eläimet? Entäs niin pienet lapset, että he pelkäävät sen sijaan että nauttisivat?

Sori Jaana, mutta Sinä se tässä taidat sitä itsekästä vähemmistöä olla! Jos luit adressin tekstin, siinä ehdotettiin, että ammattilaiset hoitavat tulituksen - silloin ne pienet innokkaatkin pääsevät katsomaan.


Vieras

#252 Re: Niin

2015-01-02 10:02:30

#6: Jaana 1969 - Niin 

 Minulla on kolme lasta, emmekä ole koskaan kokeneet, että rakettien paukuttelu ja rahan niihin tuhlaaminen olisi lapsen kasvamisen kannalta jotenkin hyväksi, jos ei pahaksi. Me olemme käyttänet ne rahat johonkin muuhun. Nyt lapset ovat aikuisia, eivätkä itsekään niitä osta. Minusta se häiriökäyttäytminen ei ole vain muutamien syytä, järjetön paukuttelu on häiriöksi, ihan jokainen, meteli ja roskaaminen on  häiriötä. Linnut lentevät päin seiniä ja aivan varmasti myös muut luonnon eläimet stressaavat. Koirat, kissat ja hevoset stressaavat ja satuttavat itseään. Mitä tarkalleen haluat lapsille opettaa tällä hauskalla ja harmittomalla meiningillä? Ettei muita tarvitse ottaa huomioon ja että rahaa voi syytää taivaantuuliin? 

Mini65

#255 Re: Niin

2015-01-02 13:11:40

#6: Jaana 1969 - Niin 

 Hyvä Jaana, juuri näin! Aina löytyy syitä miksi jotain pitäisi kieltää kun ei itseään miellytä. Tämä aloite on järkyttävä esimerkki ihmisten ymmärtämättömyydestä ja itsekkyydestä. LIVE AND LET LIVE!

Tolkku Pois

#258 Re: Niin

2015-01-02 14:41:23

#6: Jaana 1969 - Niin 

 Muuta jaana vaikka etelänavalle niin ei ole varmana raketin rakettia sinua ja piskejäsi kiusaamassa. 

 

koirien kusetus pitäis kieltää talvisin teiden varsilla kun keltainen lumi on niin rumaa ja aiheuttaa minulle mielipahaa!

tiitu

#268 Re: Niin

2015-01-04 23:36:39

#6: Jaana 1969 - Niin 

 En tiedä miten muualla mutta kyllä ainakin Tampereella, Nokialla ja Kuopiossa asuessani olen törmännyt siihen että paukuttelu alkaa heti kun alkaa myyntikin ja kestää noin viikon yliaikaa. Toki suurin paukuttelu ajoittuu vuodenvaihteeseen ja sallittuun aikaan ja sen pystyy ennakoimaan ja siihen klo 18-02 ammuntaanpystyy varautumaan, mutta.. kaikki se muu paukuttelu sallitun aikarajan ulkopuolella. Kokemusta ei ole pelkääävistä eläimistä mutta kahdeksan vuoden kokemuksella ilotulitteita pelkäävistä lapsista voin sanoa että aikarajan ulkopuolinen paukuttelu on pyllystä! Kun lapsen pelko on luokkaa lamaannuttava ja lapsi joutuu pelkäämään ja olemaan varuillaan viikon paukkeen varalta niin ei kiva. Ja sitten jos uskaltaa huokaista helpotuksesta ja mennä ulos ja sitten joku idiootti onkin huomannut että pari paukkua jäi ampumatta ja päättää ne juuri lapsen ulkoillessa ampua niin voin sanoa ettei lapsi uskalla pariin päivään lähteä ulos. Yhden vuorokauden voi kohtuu helposti viettää maalla evakossa mutta viikko on hieman hankalampi varsinkin kun koulu voi alkaa jo2.1. Siinä lapsi sitten joutuu selviämään pelon kanssa että pääsee kkouluun kun koulu tuskin hyväksyisi poissaolon syyksi pelkoa siitä että edelleen ammuttaisiin ilotulitteita mikä kuitenkin on hyvin todennäköistä vielä 2.1

Notta minun ppuolestani myynti joko kokonaan pois tai sitten myyntiin vain pieniä ilotulitteita ja loput ammattilaisten käsiin.




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…