Kielletään ilotulitteiden myynti yksityishenkilöille

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kielletään ilotulitteiden myynti yksityishenkilöille.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

01.01.2013 14:32


Piu

#2 Kansalaisaloite

01.01.2013 14:35

Hei! Hieno idea, tämä vain ei tässä muodossa johda muuhun kuin saa ihmiset ajattelemaan ilotulitteiden järkevyyttä, mikä sekin on hieno asia. Sen sijaan muutoksen voisi saada aikaan kansalaisaloitteella joka on muotoiltu mahdollisimman neutraaliksi ja kansalaistajuisesksi. Jos jollain olisi intoa, taitoa ja aikaa tehdä sellainen? Allekirjoittanut ei ehdi tähän hätään sitä tekemään, nythän tälle asialle saisi parhaan nosteen kun eilisen "tuhot" alkavat selvitä..

Täältä saa lisätietoa kuinka se virallisesti saadaan aikaan:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/ohjeet/ukk

"
2. Kuinka saa tietoa vireillä olevista aloitteista?

Mitään yhtenäistä rekisteriä vireillä olevista aloitteista ei ole, sillä vireillepanosta ei tarvitse ilmoittaa millekään viranomaisille. Kun kansalaisaloitteita varten rakennettu oikeusministeriön ylläpitämä verkkopalvelu valmistuu, sieltä löytyvät aloitteet, joissa aloitteen vireillepanija kerää kannatusilmoituksia tämän palvelun kautta. Kannatusilmoituksia voi kuitenkin kerätä myös paperilla, erityisellä lomakkeella, tai vireillepanijan omassa verkkopalvelussa. Näin ollen vireillä olevista aloitteista ei välttämättä saa tietoa muualta kuin vireillepanijan tai hänen nimeämänsä edustajan tiedottamisen kautta."

Vieras

#3

02.01.2013 14:22

Yksityisten ihmisten touhu pitäisi saada loppumaan. Firmojen järjestämät voitaisiin jatkossakin sallia, kunhan me koiranomistajat tiedämme niistä etukäteen.
kukkahattutäti

#4

03.01.2013 07:47

kiälletään tosiaan kaikki millä voiraan aiheuttaa vahinkoa tai loukata ittensä jos on pöhönäs tai järki jäi kotia. esim kaikenlaaset moottoriajoneuvot, aseet, tyäkoneet ja tiätysti kaiken pahan alku ja juuri, alkoholi, tulis kiältää. ja koska alkoholiahan voi valmistaa itte, pitääs sokeri ja hiiva asettaa luvanvaraaseksi.
Evakon poika.

#5

03.01.2013 08:37

Suomessa puhutaan lamasta ja kuitenkin paukutellaan miljoonia taivaalle.Viittaa siihen että
sodasta on liian kauan,silloin ei tarvinnut raketteja.
Jaana 1969

#6 Niin

05.01.2013 02:36

Suurin ongelmahan tässä on se että löytyy aivokääpiöitä jotka eivät vain millään ilveellä pysty noudattamaan sääntöjä ja ampumaan rakettejaan sallittuna aikana. On varmasti kurjaa jos esim. koira ei uskalla mennä ulos tarpeilleen tai yleensäkkin se että lemmikin pitää pelätä. On kuitenkin äärettömän itsekästä muutamien ongelmatapausten takia pyrkiä kieltämään ilotulitteiden käyttö kaikilta niiden kanssa oikein toimivilta. Tosiasia on se että tätä ns. paukuttelua kuitenkin tarvitsee sietää vain kahtena päivänä vuodessa ja se on ainakin meillä ja kaikissa tuntemissani lapsiperheissä hauska tapahtuma mistä erityisesti lapset nauttivat suunnattoman paljon. Eli pyrittäisiin kaikin keinoin saamaan väärinkäyttäjät kuriin eikä aina yritettäisi saada välitöntä täyskieltoa asioista mitkä vähänkin ärsyttävät sillä niistä kärsii aina myös viattomat ja lakia noudattavatkin ihmiset joita ilotulitteiden ampujista on kuitenkin suurin osa.
Joku roti

#7 Re: Niin

11.01.2013 01:17

#6: Jaana 1969 - Niin

Kuinkakohan kauan tätä on yritetty saada kuriin? Pahimmillaan se rätinä kestää 2 viikkoa, pommeja tulee niskaan parvekkeelta, ammutaan tunneleissa, heitellään ihmisten pihoille ja postilaatikoihin.. Kyse on kuitenkin räjähteistä. Samalla tavalla otetta on tiukennettu aseiden myynnissäkin. Joka vuosi saadaan lukea tammikuun ensimmäisenä päivänä surullisia tilastoja siitä, miten raketteja on räjähtänyt silmille, suutariksi luultuja pommeja paukahtaakin yhtäkkiä, tai vaikka toimitaan aivan ohjeen mukaan, ilotulite lähteekin väkijoukkoon eikä taivaalle. Menee silmiä ja sormia aivan kertakaikkisen turhaan. Ilotulitus voidaan järjestää ammattilaisten toimesta, jolloin kaikki muut saavat keskittyä nauttimaan näytöksestä, eikä sitä pommiroskaa ole pitkin poikin vielä keväälläkin.

EN TODELLAKAAN ALLEKIRJOITA

#8

13.01.2013 21:03

Aika hölmö idea poistaa suomen vähäisemmätkin paukut kansalaisilta..katsokaapas tuola jossain thaimaa,australia jopa ruotsissa on isompia rakettejakin myynnissä ihan kaikkien myyntiin. Suomen jotkut rajoitukset muutenkin ovat*********
*PUM* Sinne meni sit kuukauden palkka.

#9 No älä sitten allekirjoita!

15.01.2013 19:06

#8: EN TODELLAKAAN ALLEKIRJOITA -

Mutta kuluttaisitko itse mieluummin monta sataa euroa paukkuihin, jotka loppuvat alle tunnissa vai ostaisitko samalla rahalla jotain todellakin järkevää? Vai onko sulla ''pappa betalar'' asenne? Itse olen juuri täyttämässä 17v, ja mulle on noi raketit yks hailee! Ei kukaan tervejärkinen oikeesti osta raketteja jotka maksavat enemmän vuosi vuodelta samalla kun niiden taso laskee!


Vieras

#10

28.12.2013 19:42

meillä koiria ja ne kärsivät paukkeesta...kun rakettia ammutaan myös muuna aikana kun sallittuna aikana...

Vieras

#11

28.12.2013 21:16

Heikkomielisten ja -lahjaisten homma tuollainen jatkuva paukutus.

Vieras

#12

28.12.2013 22:53

niin turhaa touhua ikinä..rahat jotka lentää taivaalle voi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen
Älkää viitsikö

#13 Joo-o...

29.12.2013 01:28

Saisiko vielä vähän lisää holhousta? Niin, totta on että ilotulitteista on varmasti kaikenlaista harmiakin niiden käsissä jotka niitä eivät vaivaudu kunnolla käsittelemään. Itse olen saanut joskus kunnon paukun ihan jalkoihini myös. Koirat pelkää ja niin edespäin. No, ensinnäkin, voidaanko sanoa että myynnin rajoitukset eivät tehoa, kun ei tietääkseni ole kokeiltu edes sitä että paukkuja myytäisiin vasta aattona, eikä päivääkään ennen? Toisekseen onko se myyjien vika että joukossa on aina niitä jotka eivät osaa käyttäytyä rakettien kanssa? Kolmannekseen, ikäviähän nuo kaikki silmä- ja käsivammat on mutta niin kauan kuin Suomessa on vuoden jokaisena päivänä kaikilla aikuisilla yksityishenkilöillä oikeus ostaa alkoholia ja tupakkaa (jotka muuten taitavat tappaa hieman enemmän porukkaa kuin uudenvuodenraketit) ja vastata ihan itse niiden käytöstä, niin kauan yksityisille voidaan myydä myös yhtä vuoden päivää varten ilotulitusraketteja. Jos ei voida, niin samalla logiikalla sitten kaupoista pois kaikki liian suolainen ja rasvainen ruoka, nekin aiheuttavat sydän- ja verisuonisairauksia, mutta meillä on oikeus päättää itse mitä syömme, oli se miten epäterveellistä tahansa. Ja mitä tuohon rahaan tulee, niin kai se aikuisen ihmisen oma asia on jos rahaansa haluaa paukutella taivaan tuuliin. Kai tämä marina on sitä jokavuotista "otetaan ilo pois uudestavuodesta ja kaikesta muustakin mistä voidaan" - kampanjaa, harmi että uusivuosi on kuitenkin JUHLA.

Vieras

#14

29.12.2013 05:34

.

Vieras

#15

29.12.2013 15:18

OLEMME KOIRAPERHE OLLEET JO 40 VUOTTA JA JOKA UUSI VUOSI TÄMÄ ASIA TULEE ESIIN SAMANLAISENA, JUURIKAAN EI ERISTYSTÄ OLE TULLUT ASIAAN EDES KENNELLIITON TOIMESTA. MIKSI KOIRIEN PITÄÄ KÄRSIÄ JA KENTIES KUOLLA TÄLLAISTEN RÄJÄHTEIDEN VUOKSI JA KUINKA MONI IHMINEN/LAPSI TAAS MENETTÄÄ NÄKÖNSÄ? jOS NÄITÄ ON PAKKO RÄJÄYTELLÄ, NIIN JOKU PUISTO TAI VASTAAVA ISO ALUE, JOHON MENEVÄT NE JOTKA SIITÄ NIIN KOVASTI PITÄVÄT.

Vieras

#16

29.12.2013 17:07

Ilotulitteet ovat maailman turhin asia.

 

Jos ja kun vajakit eivät osaa käyttää niitä vastuullisesti ja lainmukaisesti niin kiellettäköön siinä tapauksessa koko roska. Ei se ole keltään pois.

 

Viralliset (esim. kaupungin) ilotulitukset hoidetaan ammattimaisesti ja ne saa ja pitääkin säilyttää, mutta se on vain niin turhaa, että jokainen juoppo ja keskenkasvuinen urpo saa paukutella päivätolkulla pitkin nurkkia.

 

Poliisi saisi myös tehdä tehtävänsä ja korjata tuollaiset paukku-petet säilöön. Ehkä siitä jäisi jokin pieni oppi mieleen kun uusivuosi vietetäänkin "jäähyllä".

 

mitta täynnä

#17 just juu

29.12.2013 17:30

Eikö tässä maassa ole jo kaikki kielettyä - suksikaa metsään kieltoinenne! Ei tässä Stalinistisessa yhteiskunnassa muuta tehdä kuin kielletä ja holhota!

Vieras

#18 Re: just juu

29.12.2013 17:35

#17: mitta täynnä - just juu

Niin kauan kun kuspäitä riittää on ikävä kyllä pakko vähän "holhota". Venäjälle saa mennä jos luulee, että pärjää paremmin.


Vieras

#19

29.12.2013 17:39

ilotulitteet pitää kieltää kokonaan ihan KAIKILTA .... ilotulitteista ei oo muuta kuin harmia ... itseäni ei kiinosta yhtään vaikka ammattilaiset niitä paukuttelisivat .... tilalle vois keksii jotain fikumpaa ja parempaa

Vieras

#20 Re:

29.12.2013 17:45

#19: -

ne rahat vois kaikki laitta lasten sairaalaan

kaikki kieltoon!

#21 Kielletään koirat!

29.12.2013 19:58

Nehän vasta ongelmia aiheuttaakin! Ympäri vuoden.Paskovat joka paikkaan ja purevat. Räksyttävät yötä päivää.
Piiiiiiii

#22 Koirien lisäksi paukuttelusta kärsivät myös

29.12.2013 21:33

tinnituksesta kärsivät ihmiset. Siinäpä lähdet ulos, kun yhtäkkiä pamahtaa naapurissa - ja tämä pamaus voi soida korvissasi kunnes kuolema sen lopulta hiljentää. Miksei samalla voisi huvitella kiusaamalla jostain muusta sairaudesta kärsiviä? Sitäpaitsi yksi kova pamaus voi aiheuttaa itse paukuttelijalle tämän saman sairauden. Tämän takia toivon, että ainakin paukutteluaikoja noudatettaisiin - paitsi että eihän niitä noudateta.
Justjoo

#23

29.12.2013 23:57

Kielletään ennemmin koiran omistaminen kaupunkiseudulla. Voi jäädä auton alle, ei puhdasta ilmaa hengittää ja elämä fleksin ja neljän seinän välissä. Ja jos jätteet ja roskat irvistyttää niin kielletään kaikki ei maatuvat tuotteet.. hohhoijaa. En allekirjoita..
Miranna Kujanpää

#24 Vastuullinen käyttäjä

30.12.2013 01:36

#16: -  

 

Ai ei muka keltään pois? Mulle rakettien ampuminen on koko loppuvuonna Parasta! Ei saa kieltää!

Vieras

#25

30.12.2013 08:07

Ilotulitteet ovat aivan turha rahanmeno. Vahinkoja sattuu ja eläimet pelkäävät.

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…