RUDUS Lempäälän Sääksjärven kiviaineksen otto 2.vaihe

Kommentoitu viesti

Kuljun Asemakylän omakotiyhdistys ry
Vieras

#51 Ehdoton EI hankkeelle

30.01.2011 22:00


Tiedotustilaisuuksissa mukana olleina, ympäristövaikutusten arviointiselvitykseen tutustuneina ja eri tehtävissä louhinta- ja murskausalalla olleita, sekä niiden toiminnan vaikutusalueella asuneita kuultuamme olemme menettäneet luottamuksen Rudus Oy:n ja SITO:n vilpittömyydestä selvitysten todellisten haittavaikutusten esilletuomisessa.
Toteamme, että Arseeni-tutkimus on tehty erittäin epäluotettavalla tavalla, jopa harhaanjohtavasti pintanäytteistä, joista ei saa selville todellista Arseenipitoisuutta kallion sisällä.
Erityisesti Sipilän alueen asukkaat, mutta myös Sääksjärven ja Kuljun alueilla asuvat ihmiset ja eläimet joutuvat suurten terveydellisten, niin fyysisten kuin psyykkistenkin vaivojen uhkaamiksi.
Haittavaikutusten kertymä kyseisen hankkeen toteutuessa olisi aivan kohtuuton.
Mahdollinen, jopa todennäköinen Arseeni, lähes jatkuva melu, pöly, pakokaasut, tärinä ja rajusti lisääntyvä raskas liikenne, joka tekisi erittäin turvattomaksi päivähoitopaikkoihin, kouluihin ja harrastuksiin kulkevien lasten ja nuorten liikkumisen ovat esimerkkejä todellisista haitoista.
Lisäksi alueen asunnon- ja maanomistajat ovat jo nyt pelkän hankkeen vuoksi joutuneet merkittävien taloudellisten menetysten eteen arvonalenemisen ja myyntivaikeuksien vuoksi.
Myös kyseisen alueen merkitys ja arvo luonto-, ulkoilu- ja virkistyskohteena on erittäin merkittävä. Alueesta tullaan nauttimaan ympäri Suomea, jopa ulkomailta. Alueesta ei tule luopua.
Esimerkiksi nämä asiat ovat yhteensä niin suuri kuormitus hankkeen vaikutusalueella asuville, ettemme voi hyväksyä kyseisen hankkeen toteuttamista.

Vastaukset


Vieras

#52 Re: Ehdoton EI hankkeelle

2011-01-30 22:30:05

#51: Kuljun Asemakylän omakotiyhdistys ry - Ehdoton EI hankkeelle 

Laitattehan mielipiteenne tiedoksi myös Ely-keskukselle, jotta ne tulevat huomioiduiksi.

Vieras
Vieras

#55 Re: Ehdoton EI hankkeelle

2011-01-31 11:26:02

#51: Kuljun Asemakylän omakotiyhdistys ry - Ehdoton EI hankkeelle 

Hyvä!

Olette tietenkin huomanneet, että kun Sääksjärven reitti tukkeutuu viimeistään nykyisessä valoristeyksessä, niin neuvokkaat kuljettajat löytävät reitin Asemakylän kautta. Ja muutenkin Ideaparkin tienoille taitaa olla lyhyempikin reitti.




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…