Parakki Huutoniemen koulun pihaan

Kommentoitu viesti


Vieras

#7 Re:

12.02.2013 23:24

#5: -

Mitään koulukyytejä ei ole tulossa, sillä Nummen koulu ei ole väliaikainen koulu kenellekään. Koulukyydin raja on 3 km Vaasassa, ja vanhemmille on tehty erittäin selväksi että koulukuljetusta ei saada jos raja ei ylity :/ Ei vaikka vanhempien mielestä reitti on vaarallinen.

Vastaukset


Vieras

#10 Re: Re:

2013-02-13 10:39:10

#7: - Re:  

Itse asiassa koulukyydin raja 3. luokkalaisille on 5 km.

Alla tietoa, joka kopioitu osoitteesta http://www.vaasa.fi/Suomeksi/Opetus_ja_koulutus/Perusopetus/Oppilaskuljetukset

Koulukuljetukset

Peruskoulun oppilaat saavat ilmaisen koulukuljetuksen, mikäli koulumatkan pituus on

  • 1 - 2 luokat yli 3 km
  • 3 - 6 luokat yli 5 km
  • 7 - 10 luokat yli 5 km

Kuljetusetuus myönnetään oppilaan lähikouluun ja koulumatka mitataan oppilaan kotoa lähikouluun lyhintä kulkukelpoista reittiä pitkin.

Oppilaalla on oikeus maksuttomaan koulukuljetukseen myös, jos koulumatka oppilaan ikä tai muut olosuhteet huomioon ottaen muuten muodostuu oppilaalle liian vaikeaksi, rasittavaksi tai vaaralliseksi, vaikka koulumatka olisikin yllä olevia kilometrirajoja lyhyempi. Maksuttoman kuljetusetuuden edellytyksenä on lääkärin, psykologin tai muun vastaavan asiantuntijan lausunto.

Peruskouluoppilaiden koulumatkaetuuksista on säädetty Perusopetuslain (21.8.1998/628) 32§:ssä.

Koulumatkoilla käytetään pääasiassa yleisiä kulkuneuvoja. Erityistapauksissa voidaan käyttää koulubusseja tai taksikuljetuksia. Oppilaan kuljettamista tai saattamista varten voidaan myöntää myös riittäväksi katsottu avustus.

Maksuttomasta koulumatkaetuudesta ja kuljetustavasta päättää koulun tai huoltajan esityksestä laskentapäällikkö. Lukuvuoden alussa laatii kukin peruskoulu esityksen ilmaiseen koulukuljetukseen oikeutetuista oppilaista. Muina aikoina huoltaja toimittaa hakemuksen oppilaitokseen.