Guggenheim Helsinkiin (tai Suomeen)? EI KIITOS!

Miksei Helsingin kaupungin asukkaiden mielipiteillä ole minkäänlaista merkitystä mm.tässä hankkeessa? Laajemmin ajatellen koskee koko Suomea..

Tästäkin asiasta päättää pieni piiri keskenään. Tehdään hyvin epämääräisiä "kannattavuuslaskelmia" pääasiassa yhden henkilön toimesta (Jussi Pajunen). Pahoittelen että tiedot tästä hyvinkin vajavaisia koska julkisuuteen annettu hyvin niukasti tietoa tästä ja se mitä on annettu ei täytä hyvän journalismin vaatimuksia.

Jos ja kun Suomen "brändi" ja "trendikkyys" perustuu tämänkaltaisiin hankkeisiin niin hyvin hataralla pohjalla ollaan. Helsingissä on olemassa vielä toistaiseksi (kunnes ne ollaan saatu "ajettua alas") vanhoja ja hyvin menestyneitä arvokkaita kulttuurilaitoksia. Nuori kaupunki noin yleisesti ajatellen. Miksi ne vähätkin saavutukset pitää tuhota ja rakentaa tilalle jotain uutta? Viittaan tässä esim.olemassa oleviin museoihin JA myös ennen kaikke Helsingin yliopistoon.

Tämänkaltaisiin hankkeisiin tuntuu riittävän voimavaroja (rahoitusta). Tässäkin hankesuunnitelmat jo pitkällä ts.työtä jo tehty tämän eteen niin paljon että menisi "hukkaan".  Tuli aika tunteenomainen teksti kenties. Niin Katajanokka kaipaa tällaista monumenttia... Tässä taloudellisessa tilanteessa toivoisi että keskityttäisiin hiukan niihin muihin asioihin kun sen Suomi-brändin luomiseen.
Käsittääkseni mm.Vihreät kaupunginvaltuustossa puoltavat tätä hanketta. Tämä epävarma tieto, mutta hämmästyttää suuresti. (Vain yhden valtuutetun kanta tiedossa siis Vihreän.). Johtopäätös eduskuntaan ei heitä voinut äänestää ja nyttemmin kunnallisvaaleissakin ... hmm.

Jos vastustat tätä hanketta niin laitathan nimesi tähän adressiin? Myös muutkin kuin Helsinkiläiset!