Hyönteisten ja niiden suolensisällön syöttäminen ihmisille ilman tietoista suostumusta kiellettävä

Markkinoille on nyt ruvettu levittämään ja mediassa hypettämään hyönteisistä tehtyjä elintarvikkeita. Kaupoissa hehkutetaan jo mm. kotisirkkoja sanoilla "terveellistä, rohkeaa ja repäisevää". Paitsi että ötökät ovat normaalille ihmiselle sinänsä jo iljetys käytettäväksi, niitä ei myöskään perata, vaan suolensisältö kaikkien muiden puistattavuuksien lisäksi on myös mukana.

Teurastamoteollisuudessa ruoansulatuskanavan sisältö ja lanta luokitellaan 2. luokan sivutuotteeksi, joka pitää hävittää säännösten mukaisesti. Mihin kummaan tämä vaatimus nyt sitten katoaa, kun kyse on hyönteisistä?

Ihmisellä on luontaisesti kehittyneitä torjuntareaktioita pitämään ihminen erossa sellaisesta, mikä on tavalla tai toisella haitallista fyysisesti tai henkisesti, eikä näitä suojauksia pidä pyrkiä murtamaan minkään ideologian tai bisneksen varjolla, eivätkä myöskään esim. lapsille annettavat inhoötökkälelut voi olla olematta haitaksi esteettiselle kehitykselle. On myös raakamaista, että varsinkin kotikasvatettuja hyönteisiä ja niiden toukkia on tapana paistaa elävältä.

Varoittavana esimerkkinä kannattaa muistaa hullun lehmän tauti, joka puhkesi, kun lehmille syötettiin teurasjätejauhoa.

Olisitko valmis syömään mitään kokonaisena suolineen kaikkineen jauhettua eläintä? Jos et, etkä halua myöskään esim. lasten tai vanhusten tietämättään joutuvan osalliseksi vastaavanlaisesta kuvotuksesta esim. laitoskeittiöiden kautta, allekirjoita otsikon mukainen vaatimus.

 

Avainsanat: hyönteisruoka, hyönteisravinto, hyönteissyönti


Ei yllytyshulluudelle    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Täytä alla oleva lomake allekirjoittaaksesi tämän adressin, jonka on laatinut Ei yllytyshulluudelle. Adressin tekijä näkee kaikki antamasi tiedot.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Facebook
Pitäisikö kannabis laillistaa?