Katinkullan golfkenttäalue säilytettävä!

Ollaanko Sotkamossa sokeita golfkenttien luomalle vetovoimalle?

Katinkulta ja sen kolme kenttää ovat upeita ja vaikuttavia matkailukohteita. Niistä on pidettävä huoli ja edelleen kehitettävä!

SOTKAMO-VUOKATTI MASTERPLAN 2030 kehittämissuunnitelman tavoitteena on varmistaa Sotkamon ja Vuokatin matkailualueen kehittyminen entistäkin vetovoimaisemmaksi matkailijoille, yrittäjille ja vakituisille asukkaille.

Vuokatin yleiskaavaehdotuksessa on Katinkullan alueella merkitty rakentamisvaraus, joka sijoittuu Nuas-kentän väylille 4 ja 5. Väylät sijaitsevat golfkentän kannalta keskeisellä paikalla Pisterniementien varressa. Vastapäätä sijaitsee golfkentän range-alue.

Jos rakentaminen SOTKAMO-VUOKATTI MASTERPLAN 2030 -suunnitelman mukaisesti noille alueille jossain vaiheessa toteutuu, pilaa se Katinkullan Osakasklubin, Katin Golf Oy:n ja Katinkulta Golf ry:n mukaan olennaisen osan kentästä. Väylistä 4 ja 5 noin puolet jäisi rakentamisen alle. Lisäksi rakentamisalueen ympärille tarvittaisiin suoja-alueita, jotka uhkaisivat myös muita väyliä ja kenttäkokonaisuutta. Golfkentän keskeisten alueiden osoittaminen rakennusmaaksi voi vähitellen pilata koko kentän toimivuuden ja kauniin, pelaajien kokemusten mukaan ainutlaatuisen luontokokonaisuuden tuhoamisen.

 MASTERPLAN 2030 on kehittämissuunnitelma, jonka avulla pitää tarkastella alueen todellista kehittämistä.

Katinkullan lähialueella matkailuun liittyvä rakentaminen voisi olla mahdollista toisaallakin. Raakamaata löytyy välittömästä läheisyydestä useammasta kohteesta ja jopa järven rannalta.

Samalla kun kehittämissuunnitelmassa hahmotellaan matkailualueen rakentamisen uusia mahdollisuuksia, pitäisi myös arvioida Katinkulta Golfin kehittämistarpeita.

Edes nykyiset Nuaksen, Tenetin ja Vuokatin kentät eivät tulevaisuudessa riitä jatkuvasti kasvavan golfin harrastajien joukon sujuvaan pelaamisen, kesäisestä harrastuksesta nauttimiseen. Vähintään yhdeksän uuden väylän mahdollistava kenttäalue olisi ehdottomasti otettava mukaan SOTKAMO-VUOKATTI MASTERPLAN 2020 -kehittämissuunnitelmaan.

 

Pentti Huttunen, puheenjohtaja, Katinkulta Golf ry


Pentti Huttunen, Katinkulta Golf ry    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Pentti Huttunen, Katinkulta Golf ry voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )