Vastustamme Farmi Nummelan suunnitelmia laajentaa sikala-broilerikasvattamoaan

ikpo sihvonen
koski

#1 vastustan fami-nummelan laajennusta

08.05.2010 19:28

Toivoisin että esille tulleita perusteita tarkasteltaisiin myös
ao.näkökannalta

1. Sianlihan tarjontaa on jo nyt liikaa, on yleisesti tiedetty tosiasia.
Lisäksi:
2. Nykyisenlainen sikalatuotanto ei aiheuta ympäristö haittoja kohtuuttomasati.
Sensijaan suursikalan ylituotanto myydään "ulkomaille". Haittavaikutukset
jäävät paikallisten asukkaiden riesaksi - Kosken, Ypäjän Someron ynnä muiden
ympäristökuntien asukkaiden siedettäväksi. Farmi Nummelan yksittäinen
"yrittäjä" kerää rahat = voitot paikallisten asukkaiden kustannuksella -
ihan aidosti.

3. Perhesikalat, jotka työllistävät paikallisia asukkaita, menettävät toiminta
edellytykset muuttuneessa kilpailutilanteesa. Kun farmi Nummelan edustaja
ihmetteli esittelytilaisuudessa miksi ei yritystoimintaa tueta vaan
vastustetaan. Siellähän oli tupa täynnä muitakin yritäjiä.
Paikallisia asukkaita jotka nimenomaan elävät maatousyrittäjyydestä.

Em. lisäksi henkilökohtainen intressini on:
4. Allekirjoittaneen vapaa-ajan asunto tulisi sijaitsemaan jättisikalan
vieressä 100 metrin päässä , rajanaapurissa.Vastustamme jyrkästi. Sen
ohella muutamien kymmenien metrien päässä sijaitsee 3:n pienyrittäjien
asunnot= kodit ??????


Henna Hyvärinen
Adressin tekijä

#2 Kiitos keskustelun avauksesta!

19.05.2010 09:48

Kiitos Sihvonen kannanotostasi. Tuolta kannalta tuskin kovin moni meistä oli vielä asiaa ajatellut. Tottahan ihmistenkin hyvinvointi tulee taata, vaikka tämän adressin perustinkin puhtaasti eläinten hyvinvointi mielessäni. Ehdottomasti keskustelun arvoisia asioita. Katsotaan josko saisin jotain tuosta ympättyä itse adressiinkin.
Raila Rinne
Helsinki

#3 Ihmisten eikä sikojen Koski

19.05.2010 14:18

Haluan vedota kaikkiin T.l. Koskella asuviin ja siellä työskenteleviin ihmisiin kunnan säilyttämiseksi ihmisten asuinyhteisönä. Olen vakavasti huolissani Farmi Nummelan kaltaisten jättiläisyritysten vaikutusvallan kasvusta maaseudulla. Eihän mikään takaa, että tuo yritys säilyisi suomalaisessa omistuksessa eikä sitä, että sen mahdollisesti vuosikymmenten kuluttua tuottama hyöty veroina ja työpaikkoina hyödyttäisi Kosken kuntaa tai edes Varsinais-Suomea.

Tietenkin maataloutta ja sen kannattavuutta pitää kehittää. Rohkeita innovaatioita tarvitaan myös maaseudun pitämiseksi elävänä, asutuksen ja palvelujen turvaamiseksi. Koski naapurikuntineen on Suomen parasta maatalousaluetta, jossa perheet ja suvut ovat viljelleet maata vuosisatoja. Omatkin juureni ulottuvat niin isän kuin äidinkin puolelta kauas, ehkä aikoihin jolloin kirkonkirjoja eli väestörekisteriä alettiin pitää. Kärrit, Seppälät ja Vesalat ovat kaikki vanhoja koskelaissukuja. Niissä kaikissa jatketaan maataloutta tänäkin päivänä.

Lapsuudessani perhe tuli toimeen pienelläkin maatilalla. Nyt EU-Suomessa eletään huomattavasti suuremmilla tiloilla, joista moni on erikoistunut esim. viljanviljelyyn, maidontuotantoon tai sianlihan tuotantoon. Koskella on erityisen runsaasti sikatiloja, ja sen kyllä haistaa ajellessaan keväällä tai kesällä eri puolilla kuntaa. Lapsuuskotini pihallekin tuuli puhaltaa ikävän usein kirpeää sianlannan hajua, mikä pakottaa oitis siirtymään sisätiloihin. Yksi Farmi Nummelankin sikaloista sijaitsee hajumatkan päässä entisestä kotitalostani. Omalle Helsingissä asuvalle perheelleni juuri sianlannan haju on yksi pääsyistä, miksi emme ole ottaneet lapsuuskotiani vapaa-ajan asunnoksi.

Edellytän Kosken kunnan valtuuston ja muiden vaikuttajien tekevän kaikkensa, ettei joidenkuiden yksilöiden rajaton ahneus tärvele siellä maisemia, perheviljelmien toimeentuloa ja ihmisten viihtyvyyttä. Käykää vaikkapa Kaakkois-Espanjassa katsomassa muovin peittämiä satojen hehtaarien vihannesviljelmiä, joilla keinokastelun, teholannoituksen ja Afrikasta salakuljetetun laittoman työvoiman turvin tuotetaan EU-kuluttajille muka edullisia tomaatteja. Vastaavaa epäeettistä megatuotantoa en halua lapsuuteni maisemiin Sorvastolle enkä mihinkään päin Suomea.

Raila Rinne
toimittaja, YTM
Helsinki

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

19.02.2011 23:11


ihmettelijä
Vieras

#5 Erikoista vastustusta

02.04.2011 19:21

Erikoista että jopa saksassa asuvat henkilöt vastustavat tätä hanketta. No Tietysti saksalaiset haluavat tulla Suomen markkinoille, joten suomalaisten lihatuotantoa täytyy vastustaa. Muutenkin noloa että pistetään nimi adressiin muttei anneta julkaista sitä, mielenkiintoista. Tilalla vierailleena voi vain sanoa, että amattitaitoista ja asiansa tietävää porukkaa, jotka ottavat asiansa tosissaan. Tod. näköisesti tämä viesti poistetaan ylläpitäjän toimesta.
Henna Hyvärinen
Adressin tekijä

#6 Re: Erikoista vastustusta

23.05.2011 22:40

#5: ihmettelijä - Erikoista vastustusta

Jokaisen allekirjoittaneen nimi näkyy tulosteessa, jonka olen aikanaan eteenpäin laittanut, vaikkei se täällä netissä näkyisikään. Kukaan ei siis voi nimettömästi adressia allekirjoittaa, mutta nimensä julkistamista netissä voi halutessaan rajoittaa. Siinä ei mielestäni ole mitään erikoista.

Mitä tulee viestien poistoon: Ainuttakaan asiallista viestiä en ole täältä poistanut enkä tule niin tekemään nytkään. Voit olla oikeassa sen suhteen, että Nummelat ovat asiansa osaavia. Minä kuitenkin painottaisin, että he saattavat olla sitä tällä hetkellä, mutta eläinten määrän kasvaessa niin järjettömiin määriin kuin esitetty on, eläinten hyvinvoinnista ei taatusti pystytä huolehtimaan samaan tapaan kuin nyt. Homma lähtee lapasesta ennemmin tai myöhemmin, se on varma. Sekä Kosken asukkaiden että eläinten kannalta on siis parempi, ettei koko hanketta lähdetä edes kokeilemaan, koska sillä ei ole tulevaisuutta.

Ja mainittakoon nyt vielä sekin, että yksikään henkilö Saksasta ei ole tätä adressia vielä tähän päivään mennessä allekirjoittanut, joten en tiedä sekoititko maiden liput keskenään adressia plaratessasi vai keksitkö koko jutun päästäsi. Oli miten oli, se taisi juuri viedä kannanotoltasi uskottavuuden.

kokeile tunettuja kasvisruokia-kaloita

#7 kiitos hennalle

21.11.2011 21:53

harmi ,kun myöhästyin allekirjoituksesta. katsoi juuri a-studion ja taas oli sika tiloilta hirveätä hirveää näkymää. olen todella sitä mieltä,ettei sivistynyt ihminen voi kohdella elollisia tuolla lailla. tilallinen joka antoi kuvata kahta possua joista naki kyllä heti niiden olevan hirvittävän sairaita! aivo-...paha tulehdus. noin ei vähän sairas kilju. eivät pysyneet pystyssä. olen huomannut kuinka tunnottomasti toisten selänahasta rikkautensa saavat koskevat eläviin, runnoen,kiskoen törkeästi, potkien, lyöden. ex. mimisterin ilmeet olivat tosi rumia puhepöydässä. kunniattomat.keskitysleireillä samaa.