Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä.

Medúlla
Vieras

#151 Kaikessa on hyvät ja huonot puolensa...

12.01.2011 03:45

Hyviä pointteja näkyy löytyvän kummastakin näkökulmasta, sekä puolesta että vastaan, mutta myös täyttä p*skaa. Itse nautin kovasti Koirakuiskaajan katsomisesta, enemmän kuin isännän ja koiran käytöskoulun (anteeksi että vertaan näitä, mutta koskapa ne ovat ainoat puhtaasti koirankoulutusta käsittelevät ohjelmat joita Suomen TV:ssä pyörii, niin vähän pakko ^^ ), koska Victorian temput oppii kaikki jos ajatuksella katsoo n. 5 jaksoa ja sen jälkeen alkaa tuntua että ohjelma toistaa itseään pahasti. Cesarin ohjelmassa sen sijaan riittää katsottavaa ja ajateltavaa, ja lähes joka jaksossa on aina uudenlainen tilanne jota lähestytään uudella tavalla. Sinänsä se tarkoittaa sitä, että Victorian metodit ovat yleispätevämpiä ja ne on helppo oppia ihan vain sivusta seuraamalla, kun taas Cesar syyllistyy "hifistelyyn" jota koiriin kunnolla perehtymättömän on taatusti vaikea ymmärtää ja analysoida, ei voi muuta kuin uskoa että näin se on kun Cesar niin sanoo. Ja useat katsojat näin ymmärtävät Cesarin ihan väärin. Koirakuiskaaja menee kuitenkin syvemmälle käytökseen ja yksilöön, analysoiden koiran ja ihmisen mielentilaa ja elekieltä. Suurin osa katsojista ei vain näe sitä niiden arveluttavien koulutusmetodien läpi. Ja arveluttavia osa niistä onkin, pakko myöntää.

Osa Koirakuiskaajassa näytetyistä metodeista selvästi alistaa koiraa, niin että myöhemmin jaksossa sen nähdään kulkevan häntä koipien välissä, ym. Johtajuutta korostetaan liikaa (ja monet fanit ovat vielä Cesariakin pahempia, jättäen kaiken muun ohjelmassa lähes huomiotta); koiran kunnioitus pitäisi voida ansaita jokapäiväisten rutiinien ja ihan tavallisen toiminnan kautta luonnostaan ilman sitä kyttäämistä että "se nosti tassuaan ilman että sitä pyydettiin, nyt se varmasti yrittää ottaa minun paikkani laumanjohtajana!" ja sitä rataa. Jalalla tökkäisy suhahduksen kera näyttää joskus liioitellun rajulta; ei se taatusti satu, mutta säikäyttää pahasti ihan muissa maailmoissa olleen koiran. Koiraparan omaa tilaa ei kunnioiteta yhtään. Sellainen ei taatusti vie koiraa kohti sitä ihanteellista mielentilaa jossa se on rauhallinen, itsevarma ja isäntänsä eleisiin hyvin reagoiva.

Nuo olivat selkeästi huonoja puolia Cesarin koulutustyylissä, mutta on sillä ukolla fiksujakin ajatuksia; niiden "energia ja elekieli" ja "liikunta-kuri-hellyys" -juttujen takia se on ihan katsomisen arvoinen ohjelma.
Tämä energiapuoli jää näköjään keskusteluissa täysin huomiotta, luultavasti siksi että sitä ei kovin moni ymmärrä. Onhan se vähän henkimaailman juttu. Jos koiran energian muutoksille on yhtä herkkä ja pystyy hallitsemaan omaa mielentilaansa niin kuin Cesar, niin jotkut niistä koulutusmetodeistakin ovat ihan toimivia. Osa on varmasti kokenut tämän ihan ihmistenkin kanssa, että jos esim. jotain yllättävää tapahtuu, ihmisen välittämä energia muuttuu ennen kuin ihminen näkyvästi ehtii reagoida asiaan. Tämä ilmiö koirien kanssa helpottaa oikeata ajoitusta sekä korjaamisessa että palkitsemisessa, sekä auttaa tunnistamaan onko koira aggressiivinen, hermostunut, innostunut, vai mitä. Jotkut aistivat energiat luonnostaan, toisille sitä kykyä ei suoda koskaan, mutta suurin osa voi kehittää sen taidon aika pitkälle ihan vaan opettelemalla. Auttaa muuten monissa muissakin arjen tilanteissa. Sitten ne jotka eivät energioita niin hyvin havaitse, joutuvat tyytymään elekielen kyttäykseen. Sekin toimii kun tuntee koiran elekielen, eikä luule että häntää heiluttava koira on aina ystävällinen ja rapsutuksia vailla. ;)

Mutta siis, ennen kuin harhaudun enempää aiheesta: pointtini oli, että:

Koirakuiskaajassa on toki vikoja, aika paljon oikeastaan, mutta jos sitä katsoo omia aivojaan käyttäen, se on oikeasti ihan opettavainen ohjelma. Ja onhan sille jenkkiläiselle ylidramaattisuudelle välillä ihan kiva nauraakin. :D

Minusta kaikkien koiranomistajien pitäisi koulutuksessa ja ihan kaikessa koiran kanssa olemisessa kiinnittää ensimmäisenä huomiota omaan energiaansa ja sisäistää se, että ongelmatilanteissa vika löytyy aina ihmisestä, ellei kyse ole sairaudesta (ja niistäkin suurin osa on ainakin epäsuorasti ihmisen aiheuttamia). Koira vain tekee niin kuin sen luonto sanoo. Sitten sitä vain ohjaillaan niin, että sen luonto on samaa mieltä ihmisen kanssa. Toiset yksilöt kaipaavat vähän topakampaa palautetta uskoakseen, toisille riittää kun heittää namipalan ja taputtaa, ja joillekin se topakampi palaute aiheuttaa suorastaan traumoja. Pitää vain ottaa selvää minkälainen yksilö se oma koira on ja mennä sen mukaan. :)

Eli en missään nimessä allekirjoita tätä adressia.
Mää vaa
Vieras

#152 Ohjelmasta saatu hyöty

12.01.2011 16:53

Itse olen kokenut Ceasarin ohjelman ja ajatukset hyväksi. Omistan saksanpaimenkoiran ja se mitä olen hänen ohjelmista ja kirjoista oppinut on nimenomaan LIIKUNTA!! luulin liikkuneeni aktiivisen ja "hysteerisen" koirani kanssa riittävästi (kävelylenkit, metsälenkit sekä isolla pihalla leikkien), mutta vasta Cesarin ajatukset ovat saaneet minut ymmärtämään että koira todella tarvitsee enemmän liikuntaa. Cesarin innoittamana koirani vetää välillä pulkkaa (jossa painoa) ja teen potkukelkan kanssa lenkkejä jolloin koira saa juosta ja vetää minua potkurin päällä. Ostin sille koirarepun, johon laitetaan painoa ja käytän sitä välillä lenkeillä. Voin sanoa, että koirani rakastaa fyysisiä haasteita ja olen onnellinen että tiedän ja osaan niitä sille nyt tarjota. Kotona se on rauhallisempi, ylimääräiset haukkumiset sisällä ja pihalla ovat vähentyneet ja muutenkin koira vaikuttaa olevan kaikin puolin tasapainoisempi.

Remmissä vetäminen loppui, kun otimme Cesarin kävelytekniikan käyttöön - Voin sanoa että lenkit ovat nyt nautinnollisempia molemmille. Koira ei vedä, eikä räyhää. Suomessa saksanpaimenkoiria koulutetaan paljon kovemmallakin kädellä ja olen todennut että niihin en ole halunnut mennä - toisaalta taas "herkkupala-opetus" ei ole opettanut koiralleni kuin erilaisia liikkeitä, niillä en ole saanut tulosta missään käytösongelmassa, joka on johtunut koirani liiasta inhimillistämisestä sekä sen dominoivammasta luonteesta. Tämä on minun ensimmäinen koira jonka kanssa on ongelmia, ei tosin ensimmäinen koira. Emme ole vaan osanneet olla sille kunnollisia laumanjohtajia.

Lukekaa kirja ennenkuin arvostelette hänen tapojaan, itse olen ainakin saanut hänen ajatuksistaan paljon hyvää niin koiralleni kuin itsellenikin!!
Afrodite
Vieras

#153 Cesar Millan on paras

13.01.2011 00:40

En suoranaisesti ymmärrä miksi tälläinen adressi on luotu. Olen katsonut Koirakuiskaaja kohta 2 vuotta ja parempaa ohjelmaa ei ole. Katsokaa ensin Hännänheiluttajat. Siinä teille oiva esimerkki miten EI tule koiraa kuntouttaa. Monesti olen voinut pahoin kun olen ohjelmaa katsonut. Brad alistaa koiran, huutaa sille, pakottaa maahan makaamaan ja kaiken päälle vielä huutaa omistajille ja saa heidät itkemään. Sen jälkeen katsokaa Isännän ja koiran käytöskoulu. Siinä ainoastaan koulutetaan koiraa makupaloilla. Victorialla EI KOSKAAN ole sarjassa ollut agressiivista tai vakavasti käytösongelmaista koiraa vaan ainoastaan tapauksia joissa koirasta pitää saada tietty huono käytös pois. Kun olette katsoneet molemmat ohjelmat katsokaa Koirakuiskaaja ja hämmästykää. Cesar painottaa kolmea asiaa: liikunta, kuri ja hellyys. Hän ei alista koiraa vaan vie siltä johtajan paikan. Jos sinä et johda koira johtaa. Sanoohan sen järkikin että sinä menet ensin, koirasi seuraa sinua eikä toisinpäin. Jos koirasi on saanut elää kuin pellossa, hyppiä sohvilla ja ärhennellä muille koirille se on ottanut itselleen johtajan paikan. Hellyyttä se on ehkä saanut ja liikuntaa, mutta ei kuria ja johdonmukaisuutta. Cesar tekee omistajista itsevarmoja ja rauhallisia johtajia. Koiran on helpompi elää kun se saa seurata johtajaa kuin että se olisi itse johdossa. Cesar Millania parempaa ei ole. Kunnioitan Millania suunnattomasti. Hän tekee loistavaa työtä koirien hyväksi.
Minna
Vieras

#154 Cecaria ei missään nimessä pois telkkarista!

13.01.2011 11:31

Juuri parahiksi katsoin uuden jakson koirakuiskaajaa ja kyllä Cecar tekee kaiken koirien parhaaksi. Sitä aina jaksan päivitellä jotka siihen ohjelmaan hakee ja ihmettelee miksi heidän koira on niin turhautunut ja villi, *no kas kun ei me käytetä sitä lenkillä ku sillon tällöin.* Kyllä tämä tämmöinenkin on ehtaa eläinrääkkäystä. Enkä ole itse nähnyt kertaakaan että cecar käyttäisi jotakin piikkipantaa, aina hän sanoo ettei niitä tarvita jos asiakkaat sitä ovat käyttäneet. Minun mielipide victoriasta taas sitten on että onko sekään nyt sitten ihan oikein että ns.lahjotaan koira tekemään jotakin nameilla? tämä nami tekniikka on kyllä niin koirien luonnonvastaista jos mikä. omistajalla tulee olla sellainen auktoriteetti jota koira kuuntelee automaattisesti eikä siihen tarvita paria namipalaa että saa koiran edes katsomaan itseään. ja kuri on täysin eri asia kun rangaistus, sitäkin cecar hokee joka jaksossa. ja kyllä kun katsoo cecarin jo edesmennyttä maailman ihaninta Daddyä niin ei kyllä ole onnelisemmasta ja tasapainoisemmasta koirasta väliä. se on aitoa välittämistä koiraa kohtaan että saa koirasta yhtä tasapainoisen kun Daddy oli. Ja muistetaan se ettei cecar ole koirakouluttaja vaan koirapsykologi jonka metodit kohdistuu koiran luonnolliseen käyttäytymiseen koiramaailmassa, eli cecar "puhuu" koiraa metodeja käyttäessään KOSKA SIINÄ SE JUJU ONKIN!!! koiralle puhutaan koiraa eikä ihmistä. Hyvä cecar!!!!!!!
Sari ja koiralauma
Vieras

#155 Koirieni puolesta...

13.01.2011 18:44

Yhdessä Cecarin vastaisessa viestissä mainittiin hirttosilmukan/kuristuslenkin käytöstä. Koira lysähtää maahan makaamaan Cecarin narusta ylöspäin vetämisen aiheuttamasta hapen puutteesta. Cecar painottaa talutusnarun käytössä nimenomaan niskan herkän kohdan hyväksikäyttöä ja sitä, ettei narusta vedetä ylös, eikä taaksepäin, vaan nykästään sen verran suoraan sivulle, että koiran tasapaino horjuu ja tämän vuoksi huomio siirtyy pois ei toivotusta käytöksestä. Koiraa palkitaan hellyydellä, mutta tarkoin harkituissa tilanteissa ettei vahvisteta koiran huonoa ja ei toivottua käytöstä. Olisin halunnut olla paikalla kun joku teistä "ammattilaisista" olisi kekseillä kitkenyt/puuttunut tilanteeseen, jossa iso koira, hammasrivistö paljaana "ottaa" paikkaansa huushollissa, jossa myös pieniä lapsia. Siinä ei raksu auttanut, vaan se, että näytin koiralle, että tuo ei kuulu hänen "toimivaltaansa". Ei tarttenut koiraa potkia, kuristaa, maahan painaa, mikä ei kyllä olisi onnistunutkaan, vaan omalla energiallani ja sillä KUULUISALLA johtajuudella, koiraa sen verran pannasta kiinni, että sain alas sohvalta, ote välittömästi irti ja kropalla ohjaaminen. Siinä se. Cacerilta opittua, enkä mielestäni satuttanut koiraa. Ei ole ongelma toistunut. Muutamaa koiraani olen aluksi "kouluttanut" leikin, namien ja positiivisen vahvistamisen keinoin. Siitä ei tullut lasta eikä p.... Nykyisiä koiriani en lahjo tekemään mitään, vaan kaikki perustuu laumanjohtajuuteen ja Cecarin nimeämään energiaan. Ainostaan pikkupentu vaiheessa käytän satunnaisesti namuja, mutta ne jätän heti pois, kun kaveri on asiansa oppinut. Ja kun vanhemmat koirat on hanskassa eli lauma on tasapainoinen, niin se opettaa jo itsessään pikku pentua. Aivan kuten Cecar mainitsee. Meillä herkimmät koirat ymmärtävät jo pelkät äännähdykseni, mutta vahvempiin käytän myös kosketuksen voimaa, joka Cecarinkin mukaan perustuu koiran huomion kiinnittämiseen EI satuttamiseen. Ja tuohon luottamusasiaan. Cacer on aina opastanut, kuinka tärkeää on löysätä hihna heti ohjauksen tapahduttua, jotta saavutetaan koiran luottamus. Sama pätee myös kosketuksen kanssa, ihmisen tulee rentoutua ja "nousta" pois koiran kyljestä heti kun kosketus on tapahtunut, eikä jäädä kyttäämään tulevaa toimintaa ja tällä tavoin osoittaa koiralle luottamuksen puutetta. En ymmärrä mihin tämä alistaminen, satuttaminen tms. perustuu. Itse en kannata eläimen satuttamista missään tilanteessa, mutta olen päässyt koirieni kanssa kehittymään tämän hurmaavan koiraihmisen ohjeilla ilman fyysistä väkivaltaa. Luotan koiriini pienien lapsieni kanssa, ja pyrin kaikin tavoin olemaan tasapainoisen lauman tasapainoinen johtaja. Odotan niitä iltoja kun Cecar tulee vierailemaan olohuoneessamme. Tätä ohjelmaa ja Cecarin metodeja olisi ollut hyvä seurata jo aikaisemminkin, niin olisiko ollut mahdollista säästää vaikka muutama ihmishenki, kun olisi osattu lukea koiraa ja tämän käyttäytymistä. Ja ennakoida tuleva tilanne.
Koiran ehdoilla
Vieras

#156 Re: Koirieni puolesta...

13.01.2011 22:18

#155: Sari ja koiralauma - Koirieni puolesta... 

        "Cecar painottaa talutusnarun käytössä nimenomaan niskan herkän kohdan hyväksikäyttöä ja sitä, ettei narusta vedetä ylös, eikä taaksepäin, vaan nykästään sen verran suoraan sivulle, että koiran tasapaino horjuu ja tämän vuoksi huomio siirtyy pois ei toivotusta käytöksestä."

 

Palveluskoiraliiton koulutusohjaajakurssilla painotettiin, että juuri sivuttainen kiskaisu hihnasta aiheuttaa eniten vahinkoa koiran kaulan rakenteisiin. Pienetkin nykäisyt voivat aiheuttaa revähdyksiä niskan lihaksissa tai pahimmillaan hiusmurtumia luustoon. Koiran kaula on myös suurinpiirtein yhtä herkkä alue kuin ihmisenkin kaula, joten pienikin nykäisy aiheuttaa vähintäänkin epämiellyttävän tunteen ja pahimmillaan kipua koiralle.

 

      "Olisin halunnut olla paikalla kun joku teistä "ammattilaisista" olisi kekseillä kitkenyt/puuttunut tilanteeseen, jossa iso koira, hammasrivistö paljaana "ottaa" paikkaansa huushollissa, jossa myös pieniä lapsia. Siinä ei raksu auttanut, vaan se, että näytin koiralle, että tuo ei kuulu hänen "toimivaltaansa". Ei tarttenut koiraa potkia, kuristaa, maahan painaa, mikä ei kyllä olisi onnistunutkaan, vaan omalla energiallani ja sillä KUULUISALLA johtajuudella, koiraa sen verran pannasta kiinni, että sain alas sohvalta, ote välittömästi irti ja kropalla ohjaaminen."

Eli annoit koiralle positiivisen rankaisun sohvalla olosta (vedit pannasta) ja sitten negatiivisen vahvisteen lattialla olosta (päästit pannasta irti). Oliko koiraa koskaan aikaisemmin pyydetty sohvalle, rapsutettu sohvalla (palkattu sohvalla olosta), tai pelkästään annettu olla sohvalla? Jos näin on, niin mistä koiran pitäisi tietää milloin se saa olla sohvalla ja milloin ei? Sama asia toistuu monessa kodissa kerjäämisen muodossa - yhtenä päivänä annetaan koiralle ruokaa ruokapöydästä, toisena päivänä kielletään jos koira kerjää. Melkoisen epäjohdonmukaista toimintaa koiranomistajilta, ja melkoisen turhaa kieltää koiraa käytöksestä jota on aikaisemmin palkannut.

 

      "Muutamaa koiraani olen aluksi "kouluttanut" leikin, namien ja positiivisen vahvistamisen keinoin. Siitä ei tullut lasta eikä p...."

 

Olet siis silloin tehnyt järjestelmällisen suunnitelman koiran kouluttamisesta? Esimerkiksi, olet kouluttanut hihnassa vetämättä kulkemista pennusta saakka niin, että aina kun koira vetää pysähdyt ja odotat että koira astuu taaksepäin ja löysyttää itse hihnan, ja sitten olet palkannut koiraa tästä käytöksestä jatkamalla etenemistä? Olet myös palkannut vierellä kulkemisesta? Olet opettanut luoksetuloa ensin kotona helpossa ympäristössä, niin että olet palkannut koiraa luoksetulemisesta, ja kun koira tarjoaa itse käytöstä olet liittänyt siihen vihjesanan, esimerkiksi "tänne"? Sen jälkeen olet yleistänyt tätä opittua käytöstä ulkona tutussa paikassa, ja pikkuhiljaa vaihtanut paikkaa ja lisännyt häiriöitä (muita ihmisiä, koiria jne), edeten koiran tahdissa? Tässä vaiheessa toistoja on jo satoja, jos ei tuhansia, ja siten olet varmistanut että koira oppii käytöksen eri tilanteissa ja käytös tulee varmaksi. Ja sitä mukaan kun koira on alkanut oppia käytöstä, olet vähentänyt palkkaustiheyttä päästen siihen pisteeseen, että satunnainen kertaustreeni riittää ylläpitämään käytöstä ja muina aikoina et tarvitse edes pitää makupaloja mukanasi?

Vai oletko vienyt koiran heti alkuun vaikeaan tilanteeseen, sanonut koiralle "tänne", ilman että olisit ehdollistanut koiran siihen käytökseen tai myöskään liittänyt vihjesanaa valmiiseen käytökseen, heilutellut makkarapalaa kädessä (eli houkuttelut tai lahjonut koiran namilla, mikä ei todellakaan ole sama asia kuin palkkaamalla kouluttaminen) ja kun koira ei ole tullut luokse, todennut että tämä positiivinen vahvistaminen on huuhaata?

 

       "Tätä ohjelmaa ja Cecarin metodeja olisi ollut hyvä seurata jo aikaisemminkin, niin olisiko ollut mahdollista säästää vaikka muutama ihmishenki, kun olisi osattu lukea koiraa ja tämän käyttäytymistä. Ja ennakoida tuleva tilanne."

 

Cesar Millan jos joku ei osaa lukea koiraa ja sen käyttäytymistä. Esimerkiksi, kun koira Cesarin käsittelyn jälkeen läähättää, pitää korviaan luimussa ja häntää alhaalla, liikkuu hitaasti ja kääntää päätään Cesarista poispäin sekä lipoo kirsuaan, koiran elekieli kertoo stressaantuneesta ja pelokkaasta koirasta. Kun koira Cesarin alistamisen jälkeen ei tee mitään (aikaisempaa ongelmakäytöstä tai mitään muutakaan) kertoo se siitä, että koira on peloissaan eikä tohdi tehdä mitään. Kun koira murisee, näyttää hampaitaan ja nostaa karvat pystyyn, koira yrittää kertoa että se pelkää ja puree kohta jos se ei pääse tilanteesta pois. Tässä vaiheessa Cesar Millan rankaisee koiraa tästä varoittavasta käytöksestä ja sillä tavalla näyttää koiralle että sen ei saa tehdä niin. Mutta, koska Cesar Millan ei koulutuksellaan poista koiran pelon syytä vaan pelkästään kieltää koiraa näyttämästä pelkoaan, oppii koira vain sen, että sen ei pelätessään kannata varoittaa - ja koska koira vielä pelkää, niin sen on siirryttävä suoraan puremiseen koska se on sen näkökulmasta ainoa keino millä se pääsee tilanteesta pois, etenkin jos se ei pääse pakenemaan tilanteesta.

Täällä hyvä tiivistelmä koirien elekielestä, juttu perustuu Turid Rugaasin kirjaan "Rauhoittavat signaalit":

http://www.saunalahti.fi/samans/jutut/Sussu.html

Täällä lisää ko. koirankouluttajasta ja hänen kirjoistaan:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Turid_Rugaas

 

 

 

 

Koiran ehdoilla
Vieras

#157 Re: Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista

14.01.2011 00:00

#146: Pro Cesar - Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista 

Jos olet kerran sitä mieltä, että tieteellinen tutkimus on turhaa ja idealistista, niin oletan, että et myöskään sairastuessasi mene lähimpään terveyskeskukseen lääkärin vastaanotolle, koska lääkärin hoitometodit perustuvat tieteelliseen tutkimukseen (jolla on näytetty että kyseinen hoito todellakin tehoaa sairauteesi).

Sen sijaan, alat hoitamaan itseäsi amerikkalaisen itseoppineen parantajan TV-viihdeohjelman neuvojen mukaan. Et välitä suinkaan siitä, että kansainväliset lääkärijärjestöt (http://www.dogwelfarecampaign.org/) ovat käynnistäneet kansainvälisen kampanjan varoittaakseen että kyseisen parantajan hoitojen tehoa ei ole tutkittu eikä todistettu mitenkään, ja että ne voivat olla vahingollisia. Alat siis valtaamaan sinulle kuuluvaa tilaa, välittämään vahvoja energioita ja kulkemaan ympäriinsä rauhallisen dominoivana. Ja oli tauti mikä tahansa, niin samat keinot pätevät aina ja kaikki taudit johtuvat samasta asiasta. Et myöskään välitä siitä, että suomalainen potilaiden etua ajava eettinen järjestö on myös varoittanut tämän parantajan metodeista http://www.sey.fi/ajankohtaista/sey_on_pyytanyt_liv-kanavaa_lopettamaan_koirakuiskaaja-ohjelman_lahettamisen.html)

Et myöskään piittaa siitä, että useat eri hoitoalan tärkeimmät lehdet ja nettijulkaisut ovat julkaisseet tutkimuksia, joiden mukaan tämän TV-parantajan käyttämät metodit voivat tosiaankin olla sinulle vahingollisia. Mutta niinhän se menikin, ei ole väliä vaikka on tehty tuhat tieteellistä tutkimusta ja vaikka sadat muut lääkärit sanovat mitä, sinä aiot noudattaa tämän yhden henkilön neuvoja. (linkkejä muihin "lääkäreihin" ja tutkimuksiin alla). Ne muuthan vain ovat kateellisia tälle mahtavalle TV-parantajalle...

 

http://beyondcesarmillan.weebly.com/index.html

http://www.ts.fi/teemat/ymparisto/50450.html

http://koiranmieli.edublogs.org/2009/02/20/artikkeli-aggressio1/

http://elainkoulutus.wordpress.com/2010/03/25/varo-koirakorjaajia/

http://drsophiayin.com/philosophy/dominance/

http://4pawsu.com/pmdominance.htm

http://www.apbc.org.uk/articles/why-wont-dominance-die

http://4pawsu.com/alphawolf.pdf

http://4pawsu.com/dogpsychology.htm

http://www.nytimes.com/2006/08/31/opinion/31derr.html?_r=2

http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2006/10/15/CMGPHL9D1N1.DTL

http://www.jeandonaldson.com/

http://www.clickersolutions.com/interviews/bailey.htm

http://www.clickertraining.com/

http://www.koirakouluvisio.com/

http://www.tuirekaimio.com/

 

 

 

shamaani
Vieras

#158 surullista

14.01.2011 10:54

Ketju on jo vanha, mutta pakko kommentoida ja lausua sananen Cesar Millanin puolesta. Suurin tunne on ehkä turhautuminen lukiessani näitä viestejä. On totta, että tarpeeton kipu on tarpeetonta kipua, mutta kuka voi varmuudella sanoa leikatun TV-ohjelman perusteella, mikä tilanne todellisuudessa on? Kukaan meistä ei ole täydellinen, jokainen tekee virheitä. Mahdollista varmasti myös pätevälle koirapsykologille, vai mitä? Ihmisillä on vaan niin kova tarve lyntätä toinen pienimmästäkin syystä näkemättä lainkaan sitä kaikkea hyvää, mitä toinen saa aikaan ja tekee. Näinhän me saamme tehtyä itsestämme aina hiukan parempia ihmisiä.

Seurattuani Millanin ohjelmaa jo jonkin aikaa, voin vain todeta, että hän on yksi parhaista koiran sielunelämän ymmärtäjistä, joita tiedän. Ongelmahan on siinä, että tämän päivän ihminen on niin vieraantunut luonnosta, että eläintäkin ymmärretään ainoastaan ihmisen näkökulmasta. Monet asiat, mitkä eläimelle ovat luonnollisia, ovat meille kauhistus. Tunnemme tarvetta puuttua "epäkohtiin", jotta saisimme tunteen omasta hyvyydestämme. Vaivautumatta paneutumaan eläimen todelliseen sielunmaisemaan piirun vertaa. Hyvä esimerkki tästä on vuosi vuodelta lisääntyvät hätääntyneet yhteydenotot palolaitokselle milloin mistäkin syystä, kuten lokinpoikanen pudonnut puusta ym. Sen sijaan, että ottaisimme selvää lokkien käyttäytymisestä poikastensa kanssa, hätäännymme. Näemme vain sen, minkä oma ahdas mielemme sallii meidän nähdä. Todellisuudessahan lokkiemot pudottavat poikaset pesästään, tämä kuuluuu lentokoulutukseen. Julmaako? No, tehdään adressi, missä vastustetaan lokkiemojen toimintaa. Se kun ei sovi herkälle mielellemme.

Miksi näette ainoastaan epäkohdat? Miksi suljette silmänne kaikelta siltä suurenmoiselta työltä, mitä Cesar Millankin tekee? Hän painottaa kaikissa ohjelmissaan energioita -koiran ja ihmisen välisiä energioita. Harva "eläinsuojelija" osaa lainkaan ottaa huomioon vaistonvaraista toimintaa. Koira toimii vaistoillaan. Parhaiten koiraa ymmärtää ihminen, joka osaa myös käyttää vaistojaan, joka osaa ohjata koiraa omalla energiallaan. Millanin menetelmät ovat ehdottoman koiralähtöisiä, koiralle luonnollisia ja koiraa rauhoittavia. Katsokaa hänen koiriaan. Opetelkaa lukemaan koiran elekieltä. Koirat ovat alistuvia, mutta eivät pelkääviä. Eivät hermostuneita, vaan rauhallisia, paikkansa tietäviä upeita eläimiä. Miten hän on onnistunut siinä, jos hänen metodinsa ovat niin kauhistuttavia, mitä täällä mm. adressin alullepanija on ymmärtänyt? Ymmärtääkseni piikkipantojen käyttö on ollut harvinaista ja ääritapauksissa käytettyä. Ja loppujenlopuksi, ketä se sattuu eniten? Herkkää katsojaa vai koiraa, jota oikean koiralaumanjohtajan käsittely sattuisi todellakin enemmän? Millan painottaa usein myös sitä, että hän ei ole vihainen eikä aggressiivinen, vaan täysin rauhallinen, omassa voimassaan toimiva. Se on täysin totta.

Suosittelen teille, joita tämä(kin) asia kauhistuttaa, menemään luontoon, viettämään aikaa luonnossa ja pyrkiä saamaan yhteys luontoon, äiti maahan, tuuleen, veteen ja aurinkoon. Se kehittää aistejanne, avaa myös sydäntänne näkemään ja poistaa turhat pelkonne, jotka ovat lähtöisin omasta mielestänne.

Ihminen heijastelee aina omaa tilaansa ympäristöön. Mihin kiinnittää huomiota, hyvään vai pahaan? Näkeekö maailman hyvänä vai pahana? Se kertoo ihmisestä itsestään. Maailmahan ei ole hyvä eikä paha, maailma vain on. Maailmanparantaminen on ihan hyvä asia. Pulmana siinä on, että jokainen maailmanparantaja pyrkii tekemään maailmasta itsensä näköisen näkemättä asioita syvemmältä. Paras tapa parantaa maailmaa on suoda sydämelle tilaisuus nähdä rakastaen koko universumi kaikkinensa. Ilman pelkojen luomaa harhaa.
Vieras

#159 Re: apuva

14.01.2011 14:49

#7: Elsa Pohjalainen -  

 

 

Okeesti ne pitääkin laittaa kyljeleen, jos he vaikka käyvät kimppuun!!

ei koirat ymmärrä että Ei tarkoittaa että et ole pomo talossa!!!

Minusta cesar on loistava kouluttaja!!

En tiedä minkälaisia koiria sulla on jos on ollenkaan, mutta älä syyttele tuomoisista asiasta toisia!!!

mili
Vieras

#160 Re: Cesar Millan on puoskari

15.01.2011 19:46

#16: Una perra vieja - Cesar Millan on puoskari 

Aika lempeitä näyttävät menetelmät olevan... ihmiset näköjään haluavat paapoa koiria ja lapsia niin että niistä tulee ongelmakäyttäytyjiä. On todella hienoa että joku osaa asettua koiran asemaan ja ohjelmassahan nähdään tulokset jotka ovat todella uskomattomat.  

Vieras
Vieras

#161

16.01.2011 18:55

Vaihtakaa kanavaa jos ei kelpaa :) kukaan ei pakota katsoa...
Fili78
Vieras

#162

16.01.2011 21:41

Juupa juu.
Niin on puolesta kuin on vastaankin.
Mutta sattumalta, näistä teksteistä puuttuu,yksin ERITTÄIN OLENNAINEN asia.
JOS tämä tv-ohjelma, olisi soveltumaton julkaistavaksi, missään päin maailmaa tahansa.
Olisi se kielletty. Olisi Cesarin ongelmakoirien keskus lakkautettu ja herra itse istuisi mitä todennäköisimmin vankilassa. Tästä on olemassa sellainen asia,kuin eläinsuojelulaki.Joka on jokapuolella maailmaa myöskin. TV ohjelmiinkin pätee hyvinkin tarkat kriteerit Suomessa. Leikattuakaan sarjaa, tuskin näytettäisiin,jos siitä koettaisiin koituvan ei toivottua asiaa, jos siitä olisi tullut näyttöä,se olisi lakkautettu.

Minä katson tuota ohjelmaa,minullakin on koira. Jokainen,ja tarkoitan ihan jokainen ihminen, tekee lopulta ITSE sen ratkaisun miten,missä, millä metodilla koiransa kouluttaa. On siis aivan turhaa, velloa keskustelua,koska se ei johda yhtään mihinkään. Suomi, on kieltolakien luvattu maa, voitte luottaa siihen,että jos täällä joku laittomaksi esittää, katsotaan. Se myös laittomana lopetetaan näyttämästä.

Niin kauan,sitä esitetään. Halusitte, tai ette. Mikään määrä nimiä adressissa, ei yksinään riitä ohjelmaa ruudusta poistamaan.

Vuh!
Pro Cesar
Vieras

#163 Re: Re: Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista

17.01.2011 12:49

#157: Koiran ehdoilla - Re: Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista 

Nimim. Koiran ehdoilla:n mielikuvituksella ei ole mitään rajoja kun hän tulkitsee toisten viestejä ja tekee oletuksia muiden kommentoijien toimintatavoista. Kun joku kertoo poistaneensa koiran sohvalta kaulapannasta, nimim. Koiran ehdoilla kehittelee ihan omassa päässään kokonaisen tarinan siitä mitä kaikkea muuta kyseisessä tilanteessa on varmaankin tapahtunut. Lisäilet toisten sanomisiin omia, mitä mielikuvitusrikkaimpia merkityksiäsi joita niissä ei ole. Vääntelet tarkoitushakuisesti toisten kommentoijien näkemyksiä kieroon omien tarkoitusperiesi mukaan. Tyypillistä naivia fanatismia, jossa mielestäsi vain sinulla, ja ainoastaan sinulla ittelläsi on se ainoa oikea totuus siitä mikä on koirille hyväksi.

Viesteistäsi ei loista todellinen huoli koirien hyvinvoinnista, vaan ainoastaan naivin pikkutytön surkuhupaisa pätemisentarve. 

Suomessa tultaneen jatkossakin normaalit koirat kouluttamaan ihan perinteisin, hyväksi havaituin menetelmin. Istu, maahan, paikka, seuraa jne. Suurin osa koirista käyttäytyy hyvin, ja oppii näiden perustaitojen avulla yhteiskuntakelpoisiksi eläinkansalaisiksi.

"Et myöskään piittaa siitä, että useat eri hoitoalan tärkeimmät lehdet ja nettijulkaisut ovat julkaisseet tutkimuksia, joiden mukaan tämän TV-parantajan käyttämät metodit voivat tosiaankin olla sinulle vahingollisia."

Mikähän tässä ei mene jakeluun:

"DO NOT ATTEMPT THESE TECHNIQUES YOURSELF WITHOUT CONSULTING A PROFFESSIONAL."

Sine ymmärtä?

Jokaisen jakson alussa painotetaan ettei nämä metodit ole tarkoitettu joka jannun arkipäivään koirankontrolloimistekniikoiksi.

Kyseessä on nimenomaan ongelmakoirille tarkoitettuja metodeita jotka on tarkoitettu käytöshäiriöisten koirien ongelmakäyttäytymisen korjaamiseksi. Näitä metodeita ei ole tarkoitettu tavallisen koiran normaalin koulutuksen välineiksi, vaikka niistä voikin saada hyviä vinkkejä ihan normaaliinkin koirankoulutukseen. Exercise, discipline, affection on varmasti oikein hyvä kolmiyhteys jne. Jokainen järjen omaava ihminen kuitenkin tajuaa ettei ohjelmassa nähdyt rankemmat toimenpiteet ole niitä joilla normaaleille koirille laitetaan rajat.  Jokainen alkeellisimman älytason omaava hokaa myös sen, että kun vastaan tulee todellinen ongelmakoira, ei tavallisen tallaajan sitä pidä mennä KENENKÄÄN "ammattilaisen" metodein korjaamaan. Näistä kommenteista päätellen ei täällä taida kovin montaa järjen omaavaa ihmistä vaikuttaa. Ainakin selvän puheen ymmärtämisessä tuntuisi olevan aika vakavia puutteita.

 

Pro Cesar
Vieras

#164 Re: Re: Koirieni puolesta...

17.01.2011 13:06

#156: Koiran ehdoilla - Re: Koirieni puolesta... 

"Palveluskoiraliiton koulutusohjaajakurssilla painotettiin, että juuri sivuttainen kiskaisu hihnasta aiheuttaa eniten vahinkoa koiran kaulan rakenteisiin. Pienetkin nykäisyt voivat aiheuttaa revähdyksiä niskan lihaksissa tai pahimmillaan hiusmurtumia luustoon. Koiran kaula on myös suurinpiirtein yhtä herkkä alue kuin ihmisenkin kaula, joten pienikin nykäisy aiheuttaa vähintäänkin epämiellyttävän tunteen ja pahimmillaan kipua koiralle."

Eläimet eivät tee lähtökohtaisesti asioita jotka aiheuttavat niille itselleen kipua, jos ne voivat sen välttää. Miten sinä siis selität esim. koiran vetämisen jos koiran kaula on yhtä herkkä alue kuin ihmisen? En osaa ajatella itseäni kaulapantaan vetämään kaikilla voimillani kuten koirat tekevät luonnostaan silloin kun niitä ei ole vielä koulutettu. Kouluttamattomat koirat vetävät hihnassa koko ruumiinpainollaan, täysin voimin ihan oma- aloitteisesti. Jos se aiheuttaisi niille suunnatonta kärsimystä ja tuskaa, ne pysyisivät hyvin hiljaa paikallaan joka kerta kun niille laitetaan hihna kaulaan. Ja sinä väität että pieni napakka nykäisy aiheuttaa koiralle fyysistä kipua? Nää sun juttus ovat kerta toisensa jälkeen itse itsensä kanssa ristiriidassa.

Cesarin metodeissa hihnasta nykäistään joko sivulle, tai suoraan ylös vain sen verran että koiran etujalat nousevat ja alkavat niinsanotusti kulkea oikeaan suuntaan. Se ei todella aiheuta koiralle enempää kamalaa kärsimystä kuin koiran itse harjoittama vetäminen ja hihnassa riuhtominen.

Koiran ehdoilla
Vieras

#165 Re: Re: Re: Koirieni puolesta...

17.01.2011 18:09

#164: Pro Cesar - Re: Re: Koirieni puolesta... 

Suoraan taaksepäin muodostuva paine ei aiheuta yhtä paljon kipua kuin sivuttainen veto - yleensähän koirat vetävät eteenpäin. Koira myös tottuu pannan aiheuttamaan paineeseen pikkuhiljaa ja sen niskan lihakset voimistuvat. Ja, vaikka panta aiheuttaisi vetäessä epämukavaa oloa koiran kaulalle, jos koira kuitenkin pääsee eteenpäin sillä tavalla, palkkaantuu koira vetämisestä koska se saavuttaa sillä haluamansa. Siinä tapauksessa koiran eteenpäin pääsemisestä saama "palkka" on suurempi kuin pannan aiheuttama paine/kipu kaulalle.

Näiden lisäksi, koirat joille on annettu paljon hihnakorjauksia, oppivat helposti että hihna kannattaa pitää kireällä. Tämän voi kokeilla itse: laita hihna tai muu naru käsivarren ympärille kiinni, pidä hihna vähän löysällä ja nykäise. Sitten pidä hihna kireällä ja nykäise yhtä kovaa. Silloin kun hihna on vähän löysällä, ottaa nykäisy kipeämpää kuin silloin kun hihna on jo valmiiksi kireällä. Jos koiralle on annettu hihnakorjauksia muusta "huonosta" käytöksestä kuin vetämisestä, saattaa koira oppia että sen on kannattavinta pitää hihna kireällä että ei satu niin paljon jos ja kun se hihnanykäisy tulee.

Sanoit, että: "Cesarin metodeissa hihnasta nykäistään joko sivulle, tai suoraan ylös vain sen verran että koiran etujalat nousevat ja alkavat niinsanotusti kulkea oikeaan suuntaan. Se ei todella aiheuta koiralle enempää kamalaa kärsimystä kuin koiran itse harjoittama vetäminen ja hihnassa riuhtominen." Myönnätkö siis kuitenkin, että molemmat metodit aiheuttavat koiralle kipua? Miksi vaihtoehtojen pitäisi olla joko hihnakorjausten antaminen tai koiran vetäminen? Eikö paras vaihtoehto olisi kuitenkin opettaa koiran olemaan vetämättä ilman hihnasta nykimistä tai nostamista?

Ja jos et kerran usko minun sanaani, niin seuraavan kerran kun käyt eläinlääkärissä, kannatta kysäistä että 1) Miten vetäminen vahingoittaa koiran niskaa 2) Miten hihnasta nykiminen vahingoittaa koiran niskaa.

Ruotsissa on muuten suoritettu tutkimus vuonna 1992 jossa tutkittiin 400 koiraa eri koirakerhoista. 63%:lla koirista oli jotain muutoksia selässä tai niskassa, eli eivät olleet täysin terveitä. Kolme tekijää olivat vaikuttavia tekijöitä näissä ongelmissa: onnettomuudet, hihnassa vetäminen ja ontuminen pentuna/nuorena. Niistä koirista, joilla oli joko yliaktiivista tai aggressiivista käytöstä, 78%:lla oli ongelmia selkärangassa - eli jatkuva kipu saattoi olla aiheuttamassa aggressiivista käytöstä. Ja mikä tärkeintä, niistä koirista joilla oli niskavahinkoja, 91% prosentilla oli käytetty joko hihnanykäisyjä tai ne olivat vetäneet pitkän aikaa.

Tämän tutkimuksen on suorittanut Anders Hallgren, joka on kansainvälisesti tunnettu koirapsykologi (käyttänyt termiä jo 1960-luvulta), koirankouluttaja ja luennoitsija, ja julkaissut useita kirjoja ja tutkimuksia koirista ja niiden käyttäytymisestä. Ero Cesar Millanin ja tämän koirapsykologin välillä on, että toisin kuin Cesar Millan, Anders Hallgren pohjaa tietonsa ja opetuksensa siihen aitoon koirien käyttäytymistieteeseen (http://fi.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4ytt%C3%A4ytymistiede). Tässä hänen kotisivunsa: http://www.andershallgren.se/en/bio.php

Allaoleva lyhennelmä Hallgrenin tutkimuksesta on otettu täältä: http://www.dog-harness-solutions.com/happy-puppies.html, samasta tutkimuksesta löytyy tietoa muualtakin googlettamalla.

 

Excerpts From A Study Conducted By;
Anders Hallgren
Published In The:
"Animal Behaviour Consultants Newsletter" July,1992 V.9 No 2

(Along With Further Comments by Mr. Hallgren)



ALARMING FACTS FROM THE STUDY

63% of the dogs examined had neck and spinal injuries.
78% of the dogs with aggession or over activity problems had neck and spinal injuries.
Of the dogs with neck injuries, 91% had experienced hard jerks on a leash or had strained against their leashes.





In 1992 Anders Hallgren, a Behaviourist, his Students and several Chiropractors conducted a Study of 400 dogs from different dog clubs in Sweden.

Dog Owners were offered a free examination of their dog by a Chiropractor in return for their voluntary participation.

Those who volunteered to participate in the Study had mostly ordinary dogs, in that; owners presented them without any suspicion of spinal anomalies... Canine back problems are common.

The results of the Study show that the Chiropractors found back anomalies in 63% of the 400 dogs.

Dogs that 'acted out', in other words, that exhibited over activity and aggression; 78% had spinal anomalies. Spinal anomalies seem to constitute an irritation that often results in stress reactions, agression or fear.

Mr. Halgren found that this was also in accordance with his own and his Students experience as Behaviourists, with problematic dogs.

In the Study there were some factors that correlated with spinal anomalies. These were:-

Accidents
Pulling on Leash (see below)
Limping During Adolescence

Pulling on Leash:

Of those dogs that had cervical (neck) anomalies, 91% had been exposed to harsh jerks on the leash, or they had a long history of pulling or straining at the end of a leash. There is a risk of 'whip-lash' from jerking the leash that probably increases if the dog wears a choke chain collar. Choke chain collars are constructed such that; pulling it results in pressure distributed around the dog's neck, but, the muscles that absorb the pressure are situated mostly at the sides of the neck. The neck and throat are almost unprotected.

Additional Comment by Mr. Hallgren...

Choke Chain Collars can be dangerous. For many years I and others have criticised the use of choke chain collars and training methods that use jerking and pulling on a leash as a means of controlling behavior. Unfortunately, most dog trainers use just this technique. There is probably a relationship between the force of the jerk and the risk of injury. I believe dog owners should be warned that chaining a dog to anything firm, that isn't elastic, without surveillance may increase the risk of a spinal injury. A dog can easily forget the boundaries of the chain or rope, accelerate, and suddenly come to a halt, with all the stopping power concentrated around the dog's neck.

 

The Study concludes that; leash corrections, the dog forging ahead or a tethered dog hitting the end of a solid line may inflict spinal injury 

Koiran ehdoilla
Vieras

#166 Re: Re: Re: Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista

17.01.2011 19:12

#163: Pro Cesar - Re: Re: Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista 

Ei tähän voi vastata muuten kuin mitä usein viisaasti sanotaan koirankoulutuksesta. etenkin Cesar Millanin tyyliin: Kun taidot loppuvat, väkivalta alkaa.

Pro Cesar
Vieras

#167 Re: Re: Re: Re: Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista

17.01.2011 21:24

#166: Koiran ehdoilla - Re: Re: Re: Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista 

"Ei tähän voi vastata muuten kuin mitä usein viisaasti sanotaan koirankoulutuksesta. etenkin Cesar Millanin tyyliin: Kun taidot loppuvat, väkivalta alkaa."

Niinpä niin. Väkivaltaahan täällä peräänkuulutetaan verenhimoiset eläinrääkkääjän silmät kiiluen. Hyvä. Just noin. Sinulla tuntuu olevan lievää taipumusta dramatisointiin, sanoisin... Jo addressi itsessään vilisee niin tarkoitushakuista dramatisointia, että koko asialta menee uskottavuus.

Cesar Millan on vain yksi koirapsykologi, eikä sun tarvitse siitä yhtään tykätä. Voit aivan vapaasti toivoa Koirakuiskaajan rinnalle muita samantyyppisiä ohjelmia, joita on koko ajan tv:ssä pyörinytkin. Siitä saa ihan vapaasti itse valita.

Itsekään en hyväksy sähköpannan käyttöä missään tilanteessa, ja olen samaa mieltä siitä, että monet cesarin metodit ovat äärimmäisiä (äärimmäisiä ovat monet ongelmakoiratkin). Ohjelmaan suomessa tehdyt sensuroinnit herättävät luonnollisesti myös kysymyksiä, että millaisia asioita jaksoista on poistettu jne. Jos ohjelma näytettäis sensuroimattomana, en laita päätäni pantiksi etteikö mielipiteeni voisi muuttuakin. Mutta jos joku tampio menee selkeästä ohjeistuksesta huolimatta soveltamaan cesarin metodeita ongelmakoiriinsa, se on ihan omaa tyhmyyttä. Jokaisen jakson alussa painotetaan ettei niin pidä tehdä. DO NOT ATTEMPT THESE TECHNIQUES YOU'RE ABOUT TO SEE WITHOUT CONSULTING A PROFFESSIONAL.  On hyvin todennäköistä että tavallinen tallaaja toimii väärin, jos päättää matkia tv- ohjelmassa näkemäänsä, ja seuraukset ovat sen mukaisia. Kuten monta kertaa todettu, cesar toimii usein jo kuolemaantuomittujen koirien kanssa, joiden kohdalla muut metodit eivät ole toimineet.

Näissä kuvioissa puhuu paljon myös kunnianhimo ja kilpailu eri asiantuntijatahojen välillä. Kun kritisoi toista asiantuntijaa, saa myös omalle asiantuntijuudelleen julkisuutta jne. Taustalla pyörii myös bisnes, raha ja maine kunkin asiantuntijan välillä. Yksittäisenä taviksena jäljelle jää lopulta oma järki ja valinnanmahdollisuus siinä mitä asiantuntijaa uskoo vai uskooko mitään. Talonpoikaisjärjellä pääsee jo aika pitkälle. Koirakuiskaaja on loppujenlpuksi viihdeohjelma, jonka varaan tuskin kukaan koiruuselämäänsä perustaa jos niitä koiruuksia kotoa löytyy. Töllöstä tulee paljon epärakentavampaakin viihdettä. En usko että suuri yleisö tarvitsee tällaista holhousta.

 

Koiran ehdoilla
Vieras

#168 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista

18.01.2011 00:06

#167: Pro Cesar - Re: Re: Re: Re: Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista 

Lainaus oli tarkoitettu ymmärrettäväksi vertauskuvallisesti, ei kirjaimellisesti.

Esimerkiksi, jos ei osaa kouluttaa koiraa palkitsemalla, täytyy turvautua pakotteisiin, hihnanykäisyihin, alistamiseen. Tai, jos ei osaa perustella kantaansa mielipiteiden vaihdossa, on turvauduttava vastapuolen solvaamiseen.

Vaikka ohjelmassa sanotaan, että metodeja ei saa käyttää ilman ammattilaisen apua, olen kuullut lukuisilta ihmisiltä koirapuistoissa, koiraharrastusten parissa ja myös lukenut keskustelupalstoilta, että koiranomistajat ovat ko. metodeja käyttäneet. Varmasti monet tännekin palstalle kommentoineet ovat käyttäneet Cesar Millanin metodeja. Mutta itse asiassa sillä ei ole mielestäni väliä onko näitä metodeja kukaan katselija käyttänyt, koska eikö tämän keskustelupalstan tarkoitus ole keskustella Cesar Millanin koirankoulutusmetodeista kuten ohjelmassa esitetään ja siitä ovatko ne kannattavia/tehokkaita/hyviä koirankoulutusmetodeja? Kyllä jokainen saa katsoa mitä ohjelmaa haluaa, mutta eihän se ole tämän keskustelun tarkoitus?

Se on aivan oikein, että Koirakuiskaaja on nimenomaan viihdeohjelma. Se mihin itse olen perustanut argumenttini tässä keskustelussa liittyen koirien käyttäytymiseen ja oppimiseen on koirien käyttäytymistiede ja oppimispsykologia. Eli se lopputulema mikä on saatu kun koiria ja niiden käyttäytymistä ja oppimista on tutkittu vuosikymmenten ajan ympäri maailmaa yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa, ja mitä ollaan opittu kun koirankouluttajat ovat perustaneet metodinsa näihin tutkimuksiin. Tässä blogissa on hyvin tiivistetty keskeisiä asioita tästä alasta: http://koirienkoulutus.blogspot.com/search/label/teoriaa . Tämän tieteenalan kantaisiä ovat muunmuassa Ivan Pavlov (http://fi.wikipedia.org/wiki/Ivan_Pavlov) ja B.F. Skinner (http://fi.wikipedia.org/wiki/B._F._Skinner) Täältä löytyy lyhyesti ja ytimekkäästi se miten koirien koulutus perustuen käyttäytymistieteisiin tapahtuu: http://fi.wikipedia.org/wiki/Koiran_kouluttaminen

Tähän taustaan perustuen olen argumentoinut, että pakotteiden ja rangaistusten käyttö ei edistä koiran oppimista ja voi myös aiheuttaa koiralle stressiä, opittua avuttomuutta tai pelkoaggressioita. Olen aikaisemmissa kommenteissa viitannut esimerkiksi erilaisiin tutkimuksiin joissa on todettu että muun muasssa hihnapakotteet ja koiran selättäminen on yhdistetty koiran aggressiiviseen käyttäytymiseen. Olen myös viitannut useaan asiantuntijakommenttiin (mukaanlukien johtava susitutkija David Mech), joissa todetaan että ensinnäkin susien laumakäyttäytyminen ei perustu dominanssiin, että koirat eivät ole susia ja että laumanjohtajuuteen perustuvat koirankoulutusmetodit eivät toimi kuten niiden oletetaan, koska koirien käyttäytymistä ei motivoi laumahierarkia eikä dominointi.

Suomessa televisiosta tulee tällä hetkellä ainakin kaksi käyttäytymistieteisiin perustuvaa koirankoulutusohjelmaa (Isännän ja koiran käytöskoulu ja Hienosti hihnassa TV2:lla) Käyttäytymistieteisiin perustuvia koulutusmetodeja käyttävät useat sekä suomalaiset että kansainväliset koirankouluttajat, koirakoulut ja niitä tukevat myös useat yhdistykset. Alla muutama, netissä on kyllä lisää materiaalia koskien koirien käyttäytymistieteitä vaikka kuinka - jokainen tiedonhaluinen voi niitä helposti sieltä löytää, ja aikaisemmissa kommenteissa on lisää linkkejä. Kirjoja on myös lukuisia, niitä voi löytää helpoiten alla olevien linkkien takaa - Tuire Kaimion Pennun kasvatus ja Koirien käyttäytyminen ovat hyviä lähtökohtia.

Jos haluaa perustella Cesar Millanin metodeja, ei taida löytyä kuin yksi lähde tukemaan hänen koulutustapojaan, ja se on Cesar Millanin oma nettisivu.

 

http://www.elainkoulutuskeskus.fi/

http://www.sey.fi/

http://www.tuirekaimio.com/

http://www.elainkouluttajat.net/

http://www.trainerschoice.fi/suomi/kouluttajat.php

http://www.koirakouluvisio.com/

http://www.heiluvahanta.fi/

http://www.dogfun.fi/

http://www.moronkoirakoulu.fi/

http://www.apbc.org.uk/ (Kansainvälinen sertifioitujen eläintenkouluttajien järjestö)

http://www.dogwelfarecampaign.org/ (Kampanja Cesar Millanin metodeja vastaan, mukana kansainvälisiä eläinsuojeluyhdistyksiä, eläinlääkäriyhdistyksiä ja eläintenkouluttajayhdistyksiä)

Bob Bailey: http://www.freewebs.com/klikki/bobbailey.html

http://www.siriuspup.com/about_founder.html

http://drsophiayin.com/

Dr. Sophia Yin:in Youtube-sivut: http://www.youtube.com/user/SuperBark1

Naksutinkoulutuksen kehittäjä: http://www.clickertraining.com/

http://www.jeandonaldson.com/

Turid Rugaas: http://fi.wikipedia.org/wiki/Turid_Rugaas

www.iaabc.org

Yksi monista tutkimuksista liittyen koirien oletettuun dominanssiin: http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B82Y3-4W8NTYV-7&_user=121739&_coverDate=06%2F30%2F2009&_rdoc=7&_fmt=high&_orig=browse&_srch=doc-info%28%23toc%2333047%232009%23999959996%231099103%23FLA%23display%23Volume%29&_cdi=33047&_sort=d&_docanchor=&_ct=7&_acct=C000010018&_version=1&_urlVersion=0&_userid=121739&md5=e59f17d5224bdd1b36aea4a9afdb7c6b

 

 

 

 

Vieras

#169 Re: Voi täti kukkahattu

18.01.2011 13:00

#7: Elsa Pohjalainen -  

 Olen seurannut molempia sarjoja Victoria ja Cesaria, voisinpa sanoa että kaikki jaksot varmaankin.

Viktoria keskittyy enemmän tottelevaisuuskoulutukseen ja Cesar koiran perusolemukseen.

Sinun aatteitesi mukaan tulee niitä koiria, jotka syöksyvät ihmisten kimppuun, raadellen milloin lapsia ja milloin aikuisia.

Voi turhanaikaisempaa adressia olla, keksi jotain todella tärkeää ennen kuin rupeat vauhkoamaan.

terveisin aikuinen nainen, koiria yli 30 vuotta!

Pro Cesar
Vieras

#170 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista

19.01.2011 17:31

#168: Koiran ehdoilla - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista 

"Mutta itse asiassa sillä ei ole mielestäni väliä onko näitä metodeja kukaan katselija käyttänyt, koska eikö tämän keskustelupalstan tarkoitus ole keskustella Cesar Millanin koirankoulutusmetodeista kuten ohjelmassa esitetään ja siitä ovatko ne kannattavia/tehokkaita/hyviä koirankoulutusmetodeja? Kyllä jokainen saa katsoa mitä ohjelmaa haluaa, mutta eihän se ole tämän keskustelun tarkoitus?"

Kappas vaan minä kun luulin että tämä on keskustelua _addressista_ jossa vaaditaan Koirakuiskaaja- nimisen tv- ohjelman poistamista tv:stä koska "uskomaton määrä ihmisiä" soveltaa cesarin (joidenkin mielestä) vääriä metodeita käytäntöön.*jokainen voi tarkistaa addressin sisällön mistä tässä keskustelussa keskustellaan*

Erilaisista koirankoulutus/- koirapsykologiametodeista voi ja pitääkin käydä keskustelua. On kuitenkin ihan eri asia _keskustella_ eri metodeista kuin vaatia jonkun tv- ohjelman poistamista tv:stä jonkun idioottimaisen holhousmentaliteetilla väkerretyn, suuresti dramatisoidun tekosyyn takia, jonka tosiasiallinen motiivi on pelkkä omahyväinen pätemisentarve, eikä mikään muu.

Miksi ette ole tehneet addressia vaikkapa Super nanny- ohjelmasta, tai Dr. Philistä? Kummassakin esitetään lastenkasvatusmetodeita, jotka ovat väärin ymmärrettyinä, ja väärin sovellettuina vahingollisia lapsille. Kummassakin ohjelmassa toteutetaan metodeita jotka ovat hyvinkin brutaaleja ja rankkoja lasten kokea. Oikein toteutettuina hyviä, mutta tarpeeksi tyhmän tulkitsemina hyvinkin tuhoisia. Varmasti on lukuisia idiootteja, jotka töllöttävät töllöänsä, ja päättävät ryhtyä soveltamaan näiden ohjelmien metodeita omiin lapsiinsa. On olemassa lukuisia asiantuntijoita, jotka ovat kummankin ohjelman lastenkasvatusmetodeista täysin eri mieltä. Ei ole "poistakaa-ohjelma-tv:stä-lapset-tuhoutuu-tämän-tv-ohjelman-takia"- addresseja näkynyt näiden ohjelmien tiimoilta ei. Jos tällaiselle sensuurilinjalle lähdettäis, tv.stä ei tulisi yhtään mitään.

 

 

 

Pro Cesar
Vieras

#171 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista

19.01.2011 17:43

#168: Koiran ehdoilla - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista 

"Lainaus oli tarkoitettu ymmärrettäväksi vertauskuvallisesti, ei kirjaimellisesti.

Esimerkiksi, jos ei osaa kouluttaa koiraa palkitsemalla, täytyy turvautua pakotteisiin, hihnanykäisyihin, alistamiseen. "

Edelleen elättelet kuvitelmia että vakavasti häiriöiset, hengenvaaralliset koirat on parannettavissa namipaloilla palkitsemisella?

Edelleen uskot että Cesarin metodit on tarkoitettu _normaalien_ koirien peruskoulutusmetodeiksi?

"Mutta itse asiassa sillä ei ole mielestäni väliä onko näitä metodeja kukaan katselija käyttänyt"

Ei kyllä tässä addressissa vedotaan nimenomaan siihen, miten "uskomaton määrä" ihmisiä soveltaa cesarin neuvoja käytäntöön, ja siksi kyseinen ohjelma pitäisi kokonaan poistaa tv:stä. Lueppas addressi uudelleen ni muisti palautuu että mistä tässä nyt on ihan oikeasti kysymys. =)

 

Pro Cesar
Vieras

#172 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista

19.01.2011 18:28

#168: Koiran ehdoilla - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista 

"Se mihin itse olen perustanut argumenttini tässä keskustelussa liittyen koirien käyttäytymiseen ja oppimiseen on koirien käyttäytymistiede ja oppimispsykologia. Eli se lopputulema mikä on saatu kun koiria ja niiden käyttäytymistä ja oppimista on tutkittu vuosikymmenten ajan ympäri maailmaa yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa, ja mitä ollaan opittu kun koirankouluttajat ovat perustaneet metodinsa näihin tutkimuksiin. Tässä blogissa on hyvin tiivistetty keskeisiä asioita tästä alasta: http://koirienkoulutus.blogspot.com/search/label/teoriaa . Tämän tieteenalan kantaisiä ovat muunmuassa Ivan Pavlov (http://fi.wikipedia.org/wiki/Ivan_Pavlov) ja B.F. Skinner (http://fi.wikipedia.org/wiki/B._F._Skinner) Täältä löytyy lyhyesti ja ytimekkäästi se miten koirien koulutus perustuen käyttäytymistieteisiin tapahtuu: http://fi.wikipedia.org/wiki/Koiran_kouluttaminen"

Psykologia/psykiatria on "tiede" jota sen ihan oikean tieteenkin piirissä pidetään pseudotieteenä. Psykologian piirissä nimenomaan subjektiivinen tulkinta (ns. "tieteellisten tutkimusten" suhteen) näyttelee suurta roolia toisin kuin todellisen tieteen piirissä, jossa objektiiviselle tulkinnalle on paljon realistisemmat mahdollisuudet.

Se, että ihan naama vakavana otat nyt behaviorismin tähän yhteyteen ikäänkuin absoluuttisen totuuden lähteenä, kertoo edelleenkin naiviudestasi, eikä mistään muusta. Kaikista ironisinta on että nostat esiin juuri ne kaikista karmaisivimmat esimerkit nimenomaan niistä behavioristeista jotka suorittivat kaikista kammottavimmat, elollisia olentoja _esineellistävimmät_ kokeet EVER behaviorismin piirissä.

Samaan aikaan kun esiinnyt suurena eäinten ystävänä, tukeudut henkilöihin jotka olivat pahimpia ihmisten ja eläinten esineellistäjiä; Pavlov ja Skinner näkivät jokaisen elollisen olennon konemaisena sieluttomana esineenä, jotka ovat koulutettavissa oikeanlaiseen käyttäytymiseen kuten robotti, joka ei tunne mitään.

Esimerkkinä tohtori skinner, The Suuri Behavioristisi, on kuuluisa siitä että hän teki ihmiskokeita omalla tyttärellään:

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQo42N5x8fMxClR2Vwv6DX6utGpjw2P7x-dvP3GP...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pavlov sen sijaan teki koirakokeensa käyttäen koiriaan nimenomaan ihmisten käyttäytymistä tutkien, jossa koirat olivat tietysti koe- eläimien tasolla, "rottia" vailla minkäänlaista inhimillisyyttä.

NÄITÄ tyyppejä, ja TÄHÄN tieteenalaan sinä vetoat kun väität, että cesarin metodit ovat koiria vahingoittavia?

Ei sun uskottavuutes linkkimäärän myötä parane. Päinvastoin. =(

Kato se, että joku tutkimus on yliopistossa suoritettu, ja kamalan tärkeiden henkilöiden suorittamia, ei vielä merkitse yhtään mitään.

Joskus jotkut uskoivat Mengelen asiantuntijuuteen kuin vuoreen. Hän oli lääketieteen suuri sankari. Lääkäri ja varmasti vielä hyvä siinä, koska me nykyihmiset totta totisesti käytämme Mengelen keskitysleireillä hankkimia tietoja hyväksemme hoitaessamme nykyihmistä.

Joskus tieteen suuri saavutus oli se "tieto", että aurinko kiertää maapalloa. Ihmeellistä miten tieteenkin totuudet muuttuu koko ajan.

Mikä saa sinut uskomaan, että nykytieteellä on joku absoluttinen totuus  kaikesta? Että kunhan tieteellisesti on jotain todistettu, sen täytyy pitää paikkansa.

Jopa oikean tieteen piirissä kaikki riippuu tulkinnasta.

Mitä se onkaan tämän mainostamasi behaviorismin piirissä, hehehee. =D Jos jo oman lajinsa tulkinnassa ihmisellä on ollut mahdoton tehtävä, mitä se onkaan ihan vieraan lajin - kuten koiran -  käyttäytymisen tulkinnassa?

 

been there done that.
Vieras

#173

20.01.2011 21:15

MYöskin pari seikkaa jenkeissäkin sallituista koulutusvälineistä tiedoksi.

Sähköpannat. nimestä huolimatta niistä ei saa sähköiskua.
Lähes kaikki markkinoilla olevat sähköpannat antavat sähköimpulssin. Eli tekevät samaa kuin muutaman vuoden takaiset TV-shopin vatsalihasvyöt.
Lisäksi suurinosa pannoista on kaksoistoimintopantoja eli niissä on myös värinä-toiminto. laitteen tarkoitus on keskeyttää koiran toiminta yllättämällä koira.

Suomessakin näitä pantoja on monilla. esim. metsästäjillä ja viranomaisilla.
poliisikoirilla ja sotakoirilla käytetään mielummin sähköpantaa kuin piikkipantaa ihan vaan käyttötehokkuuden vuoksi.

mutta kyllä piikkipantojakin näkee.

Ja jos sellaista haluaa itseensä kokeilla niin virosta varmaan lähinnä sellaisen saa, ihan tavallisista marketeista lemmikki osastolta löytyy. aivan kuten sähköpantojakin.

Ja sitten se veteen piirretty viiva.

Nämä laitteet ja välineet eivät itsessään ole laissa kiellettyjä, jos et aio käyttää niitä tarkoituksena aiheuttaa koiralle aiheetonta kipua ja tuskaa.


Muistakaa tämä jos laaserin heidi tulee katsomaan miten koiraasi koulutat.
sitten kun joudutte poliisikuulusteluihin niin oikeilla termeillä jäätte sitten syyttämättä.
Unknown
Vieras

#174 Hiiteen koko adressi

21.01.2011 13:37

Tästä adressista näkee jokseenkin selvästi ettei adressin perustaja ja sen allekirjoittajat ole selvästikkään lukeneet Millanin kirjoja eivätkä katsoneet ohjelmia,eivätkä varsinkaan ole kuunnelleet (tai ymmärtäneet)mitä niissä sanotaan!Sillä jo olisitte niin tällä adressilla ei olis yhtään allekirjoittajaa!
Kirjojen lopussa on myös lähdekirja ja tutkimusluettelo mihin nää ajatukset perustuu,ettei ne ihan hatusta tempaistuja ole niinkuin jotkut kommentoijat täällä antaa ymmärtää!
Suosittelen alkajaisiks lukemaan Monty Robertsin "Mies joka puhuu hevosten kanssa"
Suom. 1999.Sitten kannattaa lukea Jan Fennellin "The dog listener" 2000,suom. "Kuuntelen koiraani"2004,"The practical dog listener"2002 suom. "koulutan koirani"2003
ja "the seven ages of our dog" 2005 suom. "koiran seitsemän ikää"2006.
Sitten kannattaa lukea Weldon Owenin "dogspeak" 1999,suom. "koiran elekieli"2006.
Näitten jälkeen suosittelen lukemaan Millanin kirjat "koirakuiskaaja"2006 ja "laumanjohtaja" 2007.
Jos joku heittelee tänne linkkejä tutkimuksista ettei koirilla ole laumarituaaleja ja laumakäyttäytymistä ja laumahierarkiaa niin sellaset tutkimukset voi vetää vessasta
alas.Lapsikin näkee jo kahden koiran laumassa tällaista käytöstä.tervetuloa meille seuraamaan useamman isomman koiran laumaa.
"koirien ehdoilla" jo nimimerkkisi kertoo että elät jalat tukevasti ilmassa sillä tässä ihmisten maailmassa koirien ehdoilla eläminen on silkka mahdottomuus!Vai onko mielestäsi hyväksyttävää että koira voi hyökkäillä ihmisten tai toisten koirien kimppuun ja olla valmis käyttämään äärimmäistä väkivaltaa,mutta ihmisen pitäs tarjota sille vaan makupaloja ja hellyyttä?
Voin vakuuttaa sinulle että "red zone" tilassa koiraa ei kiinnosta vaikka heittäisit
sille lehmän raadon.
Mä olen puuhastellut koirien(lähinnä yli 30kg)kanssa yli 40vuotta ja "red zone"-koiria
on tullut muutama vastaan ja tälläkin hetkellä meidän laumassa on tällainen ennen moniongelmainen,erittäin agressiivinen useasti sijoitettu ja palautettu ja lopetettavaksi määrätty rescue-uros jonka kanssa ei ole enää mitään ongelmia.
Yksinkertainen kysymys nimimerkille "koirien ehdoilla"?
Mitä teet kun 40kg sakemanni hyökkää kaulaasi kohti ainoana tarkoituksenaan tappaa?
A:tarjoat sille namia
B:seuraavan päivän lehdessä lukee"sakemanni raateli" tai jotain pahempaa.
C:...............

Kerron ehkä joskus jos huvittaa :-)


Pro Cesar
Vieras

#175 Re: Hiiteen koko adressi

21.01.2011 15:59

#174: Unknown - Hiiteen koko adressi 

Tästä adressista näkee jokseenkin selvästi ettei adressin perustaja ja sen allekirjoittajat ole selvästikkään lukeneet Millanin kirjoja eivätkä katsoneet ohjelmia, eivätkä varsinkaan ole kuunnelleet (tai ymmärtäneet) mitä niissä sanotaan! Sillä jo olisitte niin tällä adressilla ei olis yhtään allekirjoittajaa!

Ei tarvitse lukea edes kirjoja, pelkkä addressin lukeminen riittää ymmärtämään että sen väsääjillä on ihan muut motiivit kuin 'liikuttava' huoli koirien hyvinvoinnista.

Kato ku he tietää paremmin ku cesar = he ovat parempia koira- asijjantuntijoita ku cesar. Siitähän tässä on kysymys. Pennut yrittää pätee. =)

No okei, egoismihan jyllää koko cesar- ilmiön ympärillä muutenkin. Eikä cesar itsekään mikään Herra Nöyryys ole. Huvittaa vaan tällainen dramatisointi. Ihan oikeastihan koirien hyvinvointi on aivan toisarvoinen asia koko tässä addressihöpötyksessä. Egoismi puhuu.

Ihmisten egoismi.

"Huomio huomio, minä ymmärrän koiria paremmin kuin tämä kohua aiheuttanut häikäisevä uusi koiraexpertti, joka saa ihastusta aikaan suuressa yleisössä: hei älkää katsoko sinne cesariin päin MINÄ olen täällä, minä minä minä tiedän paremmin ku se uusi sankari!"

Jos Cesar onkin jossain väärässä, siinä hän on oikeassa, että koirien tiimoilta useimmiten kyse on ihmisistä itsestään. Ei varsinaisesti koirista. Mitä intohimoisempi, pakkomielteisempi ihminen on koirasta (tai muusta eläimestä) se useimmiten kertoo jotain ihmisestä itsestään, ei suinkaan eläimestä johon ihminen peilaa itseään.

Sellaiset ihmiset väkertävät idioottimiasia addresseja ihan vain itsekorostuksen tarpeessaan. Se addressin väsäämisen (= itsekorostuksen) tarve kehitellään vaikka väärin kasvaneesta ruohonkorresta, jos ei muuta keksitä. Ehkäpä olisi aika keksiä järkevämpiä keinoja tuoda itseään esille kuin tällainen naurettava keinotekoisesti kehitelty addresin naurettavuus.