Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta.

Aasiasta asiaa katsova
Vieras

#26 uskonon opetus

03.06.2010 09:14

Kun maailmalla reissaa ja tekee työtä Aasiassa, jossa maailman ylivoimaisesti suurin väestö, niin aina silloin tällöin pohtii miten erilainen on käsitys yhteisestä hyvästä vaikkapa Intiassa. - Kiihkottomasti pitää sanoa, että kyllä kristinuskon arvot kannattaa ehdottomasti säilyttää niin Suomessa kuin läntisessä maailmassa. Niin erilainen ja ihmisarvoa vähemmän kunnioittava on fatalistiseen maailmanuskoon perustuva  yhteiskunta.

Sanoisin että nykyisen uskonnon opetuksen vastustajat voisivat tehdä vaikka työkeikan muualle maailmaan ja katsella elämänmenoa ja miettiä keskeisiä käsityksiä hyvästä elämästä ..

Jatkuko uskonnonopetus Suomeesa, kirkastettakoon sen ydinsisältöä!

Eero Vuorela
VANTAA

#27 Oikeilla linjoilla olet Juho Taskila

03.06.2010 09:36

#2: Juho Taskila -

Uskontojen ja ja muiden aateiden evoluutio ja vaikutus yhteiskuntaan on hyvä perusopetuksessa yhdistää historian opetukseen.

Esimerkiksi yliopisto tasolla sitten kallonkutistajat ja yhteiskunta tieteilijät voisivat opiskella näitä asioita syvällisemmin. Varsinainen uskontokuntien "teologian" opetus pitää lopettaa yhteiskunnan varoilla.

Uskonnot, myös kristinusko, pitäisi jättää vain ja ainoastaan eri uskontokuntien omissa tilaisuuksissaan tapahtuvaksi toiminnaksi.

Ari Talja
Vieras

#28 Hyvä Koulupalvelu ja Hyvä Sanoma ry!

03.06.2010 11:26

Tämän kaltaista kristittyjen rohkeaa vaikuttamista Suomi tarvitsee! Meidän ei tule hyväksyä todellakaan kaikkea, mitä valtiovalta/ ministeriöt ehdottavat. Rohkeasti yhdessä eteenpäin!

Vieras

#29 Re: Re: Re: Uskon opetus kuuluu historian opetuksen yhteyteen

03.06.2010 13:11

#24: Eero Vuorela - Re: Re: Uskon opetus kuuluu historian opetuksen yhteyteen

Vai niin se Eero uskoo ? Evoluutiota todellakin tapahtuu mikroevolutiivisellä tasolla ja rappeutumisteoria selittää sen mitä parhaimmin. Mutta jos Eero yrittää sumuttaa että evoluutiota tapahtuisi makro tasolla, niin silloin Eero puhuu palturia, sillä yksikään empiirinen havainto ei puolla Eeron uskomuksia.

Irja Grahn
Vieras

#30 ´Uskonto...

03.06.2010 19:45

Minun mielipiteeni on: Uskonnon tunnit kouluihin..

Jumalansanaa jo lapsille kouluissa että oppivat kunnioittamaan Jumalaa ja lähimmäistänsä......

Jaakko Jalonen
Vieras

#31 Koti, Isänmaa ja uskonto...

04.06.2010 08:12

Suomalaisuus on Jumalan lahja. Kristilliset arvot on Jumalan lahja. Herra on tähän asti auttanut ja haluaa auttaa tästäkin eteenkin päin. Turvatkaamme Häneen, jolla on Kaikkivaltias. Jeesuksessa olemme voittajia ja tätä voiton sanomaa tahdomme välittää tuleville sukupolvillekin. Jatketaan voittajan seurassa jokaisena armonpäivänä!

Eino Tervo
Vieras

#32 on aika puolustaa kristillisiä arvoja

04.06.2010 12:51

on aika puolustaa kristillisiä arvoja ja nostaa ne kunniaan

alice pekkala
Vieras

#33 Kristillisten arvojen puolesta

04.06.2010 15:56

Kristilliset arvot kunniaan jottei kansamme rappeutuisi kokonaan. Olemme kristitty kansa ja saamme nauttia Israelin elävän Jumalan siunauksista.

pentti heinämäki
Vieras

#34 uskonnonopetus kouluissa.

04.06.2010 21:46

Koulun aamuhartaus tuo rauhan ja Pyhän Hengen kosketuksen koululuokkaan. Näin  koulukiusaaminen vähenee ja koulun ilmapiiri paranee. Lapset voivat viedä koteihinsa viestin elämän tärkeimmästä asiasta ja kotienkin ilmapiiri paranee, avioerot vähenevät ja lasten elinolosuhteet helpottuvat. Sellaista saa aikaan vain Pyhä Henki!

Senja Koistinen
Vieras

#35 Elävä krirtillisyyus

04.06.2010 23:17

Elävä kristillisyyus on myös paras siveysoppi-, tasa-arvo-, elämäntaito- ja eettisyyskasvatus

Ari Viikki
Vieras

#36 Adressi kristillisten arvojen puolesta

05.06.2010 04:41

Srvot ovat tärkeitä.

Senja Koistinen
Vieras

#37 Tarpeellinen adressi

05.06.2010 13:48

Kiitos adressin perustajalle!

Panteisti
Vieras

#38 Uskonnot historiaan?

05.06.2010 21:48

 

Elämänkatsomustieto ja etiikka voisivat mielestäni olla modernimpi ja nykyiseen Suomeen sopivampi tapa siirtää osin kaunistakin kristillistä tapaperintöä ja elämänkatsomusta jälkipolville. Ei pakoteta viattomia lapsia vannomaan uskoaan jumalaan mikäli heille ei ole tarjottu vapautta ajatella itse asiaa, vaan tuputettu yhtä ja samaa ainoana oikeana vuosikausia. Ajatushan on kaunis, mutta miten uskonnonvapaus toteutuu kun yleissivistävää opetusta monista uskonnoista ei tasavertaisesti ja puolueettomasti anneta ja opetetaan erästä näistä pyhänä totuutena.

Moniko vanhempi kastaa lapsensa tavan vuoksi ja moniko ajattelee asiaa laajemmin ja sitoutuu kasvattamaan lapsensa kristilliseksi.

Kuinka moni kummi tukee tätä tärkeää työtä? Kuinka moni kasvaa ilman omaksi tuntemaansa maailmankatsomusta ja kuinka moni kokee elämästään jotain tämänkaltaista puuttuvan.

Kuinka monen kehitykselle ja arvojen muodostumiselle on haittaa koko peruskoulun ajan jatkuvasta satujen kerronnasta totuutena. Löytäisikö useampi nuori ja lapsi elämälleen tärkeän ohjenuoran jos olisi vapaus valita ja opetettaisiin kunnioittamaan kaikkia uskontoja tasavertaisesti ja tuomittaisiin yleisesti uskonnon nimessä tehtävä paha.

Pidän hengellisiä arvoja tärkeinä, mutta en haluaisi lapsiani tai läheisiäni neuvoa allekirjoittamaan erilaisten uskonjärjestöjen yleistä imagoa, tai tuomitsevuuttaan, sotia, puhdistuksia, vaan ottamaan oppia monista eri maailmankatsomuksista ja poimimaan niistä asiat, mitkä kellekkin yksilökohtaisesti eniten voimavaroja antavat. Tässä yleissivistävällä eri uskontojen opetuksella on tärkeä rooli, tämä voisi tapahtua esim. historian opetuksen yhteydessä. Aiheet sivuavat toisiaan voimakkaasti jokatapauksessa.

Vieras
Vieras

#40 Re: Re: uskonon opetus

06.06.2010 16:17

Anneli Hämäläinen
Vieras

#41

06.06.2010 22:12

Näen tämän adressin erittäin tärkeänä,kun seuraan tätä aikaa ja sen tapahtumia,kun yhä enenmän murretaan Jumalan Sanan peruspylväitä kansamme ja maamme alta.Siksi on hyvä,että kristyittyinä ja Jumalaan uskovina nousemme vastustamaan negatiivista muutosta ja sanomaan,ettemme hyväksy sitä.


Vieras

#42

07.06.2010 02:05

Hyi helvetti kun kuvottaa miten yhteiskunnasta voi löytyä moista pohjasakkaa kuin kristityt. Vetäkää ittenne jojoon ni pääsette sen mielikuvitusystävänne luo (tai siis ette pääse) mutta älkää helvetissä kostako typeryyttänne tuleville sukupolville, uskonnon opetus on sellainen asia että pahimillaan katkeroittaa kun tajuaa miten on koulussa heti ensimmäisestä luokasta lähtien kusetettu.

Essi
Vieras

#43

07.06.2010 07:30

Elämme aikaa jolloin kaikki perusturva, etiikka ja moraali

ovat alamäessä. Ottamalla kantaa voi asioihin vaikuttaa

mikäli päättäjät eivät ole korruptioituneita.

Jeesus on elämäni perusta
Vieras

#44 Kristilliset arvot kunniaan

07.06.2010 12:08

Kristilliset arvot elämässä antavat oikean ja terveen pohjan elämälle. Ilman Jeesusta ei ole toivoa, sillä Hän on ainoa portti Taivaan kotiin ja paras turvamme jo täällä maan päällä.  Olen iloinen, että vanhempanikin ymmärsivät sen ja jo vauvana kantoivat minut kasteessa Hänen yhteyteensä. Jeesus on ainoa, joka on voittanut kuoleman vallan, muissa jumalissa ei ole toivoa. Ilman Häntä maamme suistuu rappiolle kuten Sodoma aikoinaan. Tästä on jo merkkejä näkyvissä ellei parannusta tapahdu. Kannattaa tutustua Raamattuun ja sen sanomaan ja lupauksiin.

 

Minna
Vieras

#45

08.06.2010 11:33

HYvällä asialla olette liikkeellä

kalle puukki
Vieras

#46 uskonnon opetus kouluissa

08.06.2010 15:28

VERY IMPORTANT THING!

-- äärimmäisen tärkeä asia, koko Suomen tulevaisuuden kannalta!

kalle puukki
Vieras

#47 uskonnon opetus kouluissa

08.06.2010 15:29

Juha Sarkkinen
Vieras

#48

08.06.2010 22:23

Ateismi on uskonto muiden uskontojen joukossa. Sehän on itsestäänselvyys.

Kannatan itse uskonnon vapautta, ja sitä, että lapsi saa oman uskontokuntansa opetusta ala-asteelta lähtien. Olisihan se nyt aivan täysin hullua koko Euroopan ja pohjoismaiden historiallista kehitystä leimaava kristinusko jättää opettamatta. Sama kuin jättäisi historian ja biologian pois kouluista.

Lainsäädäntö ja yhteiskuntarakenteet ovat kuitenkin hyvin paljon saanut vaikutteita uskonnollisista lähteistä alkujana. Myös sairaalanhoita ja useat kehitysapuprojektit ja järjestöt nousevat kristillisistä arvoista.

Itse asiassa Islamin pyhä kirja, Koraani, on selkeästi tekstinsä puolesta muokattu Vanhasta testamentistä - miten ne kirjoittajat sitten ovatkaan sitä muokanneet ja mitä sieltä sitten ottaneet ja jättäneet ottamatta. Tämänkin takia olisi ihan hyvä opettaa lapsille kristinusko, että pystyisi vähän hahmottamaan, minkä pohjalta ja mihin perustuen monet "uudet" aatteet rakentuvat.

 

Vanhan traditiot ja arvot kunniaan: Koti, uskonto ja isänmaa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sirpa Suinila
Vieras

#49 Ehdottomasti hyvä ! Saisi saavuttaa suuremmankin kansanosan huomion!

09.06.2010 12:42

Tosi  hyvä, että tämmöstä tuodaan  esille  !!

Toini Varjonen
Vieras

#50 Raamatun Jeesus kunniaan !

09.06.2010 12:53

Uskonnon opetus Raamatun mukaisesti Suomen kouluissa !