5-viikkoiset koiranpennut ovat liian nuoria erotettavaksi emostaan

Hymiö
Vieras

#76

15.06.2010 20:19

No yllä kirjoittava vieras on varmaan sitten laittanut yhteiskuntakelpoisen miehensä kanssa tekemänsä mukulat myös pois rintaruokinnalta ja päiväkotiin heti syntymänsä jälkeen, koska niin kasvaa tervepäisiä ja yhteiskuntakelpoisia ihmisiä. Eikö?!

 

Vähän kehityspsykologian opintoja ensin alle, niin tiedät, mistä kirjoittaa. ;)))

 

PS. Koira ja ihminen ovat eri lajeja, vaikka nisäkkäitä kumpikin ovat. Jotkut eläinlajit jättävät poikasensa heti, kun ne on laitettu alulle/kuoriutuneet/syntyneet, se ei tarkoita sitä, että jonkun toisen lajin poikasella voi tehdä samoin. Et sinäkään varmaan parittele koirasi kanssa? ;D

Anne Laaksonen
Vieras

#77 Kennelliitossa olisi kirveellä töitä

17.06.2010 10:28

Herra Isä! Mitä ne nyt siellä suunnittelee?

 

Niillä ihmisillä ei ole enää vuosiin ollut mitään tolkkua tuossa hommassa.

Sulkevat silmät kaikelta mitä varten ovat olemassa.

Rahastusfirma.

 

Toivon sydämeni pohjasta, että porukka eroaa sieltä niin saa sitten nähdä miten suu pannaan kun ei ole töitä.

 

KEHOTAN IHMISIÄ EROAMAAN!!!!

Itse en ole koskaan edes miettinyt liittyväni sen jälkeen kun alensivat koiranpentujen erottamista emosta monta vuotta vaikka suositus se on mutta kun kaikki eivät tiedä mitä se suositus tarkoittaa.

 

 

 

Marita Lehtevä
Vieras

#78 5-viikkoiset koiranpennut

17.06.2010 22:09

Tosi hyvä että tälläistä adressia tehdään,sehän on sama kun pientä lasta laitetaan kauppaan tai kioskille.Kissanpentujahan EI saa luovuttaa alle 3kk.Ne pitää olla sirutettuja,rokotettuja ja madotettu, lääkärin tarkistettuja.Miksi ei siis myös koiranpennut...

jessica karlsson
Vieras

#79

17.06.2010 22:12

no totta hemmetissä on, mutta jotkut ei välitä pätkääkään elävistä olennoista, vaan ne on niille pelkkää valuuttaa. pitäis keksiä joku keino miten estää sellaisten idioottien mahdollistaa toteuttaa toiminta jotka ei välitä niiden tai emän hyvinvoinnista

Kati Peltoniemi
Vieras

#80 täällähän taitaa mennä asiat ihan sekaisin..

17.06.2010 22:43

mitä isompi rotu on määrällisesti sitä enemmän siellä tapahtuu sekä hyviä että huonoja asioita, sehän on selvää. Mutta pointtihan on se että emä ja ihminen ei mitenkään kilpaile ajasta pentueen kanssa vaan tukee toisiaan. Ihmisen kuuluukin opettaa ja olla ja kuskata hoitaa sosialistaa mitä ihmeellisimpiin asioihin ja mitä kaikkea voisi luetellakaan tässä pentujen kanssa, heti kun silmät ovat avautuneet,mutta myös emälle on annettava mahdollisuus olla oman tyylinsä mukaisesti pentujen kanssa,joku vain vilasee niitä ohimennen ja toinen taas viettää aikaa leikkien ja imettäen paljon kauemmin.Pennut myös oppivat suhtautumista erilaisiin asioihin nimenomaan esimerkistä.

En tiedä kaikkea tästä aiheesta mutta kiinnostaa minua kovasti ja olen kodissani pitänyt synnyttäviä narttuja useammasta rodusta yhteensä noin 40 kertaa. Koskaan ei ole emä vielä viisiviikkoisina jättänyt niitä huomioimatta mitenkään, mikä mielestäni olisi merkki siitä, että niin voisi luonnossa käydä.Ja luonnonmukaisuuteen varmaan olisi hyvä tässä pyrkiä.Yleensä pentujen ollessa siinä 8-9 viikkosia alkoi tapahtua selvästi irtaantumista, joku kyllä imetti vielä,(ei ravitsemuksellista merkitystä) toinen oli vain öisin niiden kanssa samassa huoneessa tai jopa samassa pedissä,kaikki antoivat ison koiran esimerkkiä ihmisperheessä elämisestä.

Miksi muuten pennun pitäisi osata syödä kiinteä ruokaa 3vkoa vanhana jos emän maito riittää hyvin?

Anteeksi, olen vain julmetun utelias.

Aira Auvinen-Kakko
Vieras

#81 Erottaminen emosta

18.06.2010 06:51

Ei missään nimessä pentuja saa erottaa emostaan niin nuorena . Minä luovutan pennut vasta lähempänä yhdeksää viikkoa . Pentu oppii emoltaan asioita vasta viiden viikon jälkeen .

Elina
Vieras

#82 luonnollinen vierottaminen

18.06.2010 09:28

Jos ns. luovutusikä on SKL:n sopimuksissa 7vkoa niin vieroitusikä sij.sop. nartusta erottamiseen tulisi olla sama.  Parempi vielä 8 vkoa. Emo opettaa pentuja noina loppuviikkoina ja  se on hyvä juttu. Emon tulisi antaa tehdä vierotus itse, se näkee jos joku pennuista on ns. kepsupentu joka tarvitsee enemmän apua.

Sillä mihin perustuu tämä 7vkoa? Pennut valmiita omiin koteihinsa tuolloin, on varmaan ajateltu,että emo on samassa kodissa, mikä varmaan yleisintä.

Onko se jotain säästäminen,ettei viitsitä hoitaa sijoitusnarttua, kun se ei enää imetä eikä niin viihdy pentulaatikossa.  Joidenkin mukaan emo kurittaa liikaa , syö pentujen ruuat jne.  Jos pennut kasvavat "tuvassa"

Emo on muutakin kuin maitobaari.

 

 

Birgit Vihreävuori
Vieras

#83

18.06.2010 16:08

Hieno juttu että adressi on laitettu alulle,tippa inhimillisyytä ei olisi pahitteeksi koira maailmassa joka kaipaa  muutenkin lisää valvontaa koiran kasvattajista sekä koiran pennun ostajista.

Vieras
Vieras

#84 Re: Rauhoitutaanpas nyt...

19.06.2010 03:33

#3: Päivi Siltanen - Rauhoitutaanpas nyt...

Miksi pennut pitäisi vieroittaa 5 kk, mikä kiire ?

Päivi S
Vieras

#85 Re: Re: Rauhoitutaanpas nyt...

20.06.2010 20:28

#84: Vieras - Re: Rauhoitutaanpas nyt...

 En olekaan sanonut, että pitäisi. Halusin vain tuoda esille, että asiat eivät ole aina niin yksioikoisia. Mielestäni asioita on aina syytä pohtia monelta kantilta, harvemmin on vain yhtä totuutta. 

Anne-Maija Nurminen
Vieras

#86 Toivottavasti tästä on apua

24.06.2010 09:01

Itse pentuja kasvattaneena tiedän, että 6-8 viikkoisina emo alkaa niitä opettaa. Olisi tosi väärin eroittaa ne emostaan ihan pentutehtailun takia. Joillakin kasvattajilla voi olla lähemmäs sata koiraa sijoituksessa maailmalla, kun omaan kämpään ei mahdu, mutta bisnestä täytyy pyörittää. Kennelliiton jäsenenä olen seurannut tätä touhua sivusta eikä liitto valvo mitenkään. Taitaa olla vaan rahan kerääminen pääasia.

2 koiran omistaja + heidän karvakaverit
Vieras

#87 koiran pentu

25.06.2010 00:32

Koiran pentu tarvitsee emon joka hellii ja kurittaa! opettaa koiran tavoille olematta pelkkä maitobaari ja heti kun pennut on tolpilla ja syö kiinteää niin ei se emon tehtävä ole kuin puolivälissä.

Sijoitus emon . Se ei ole mikään syy erottaa pentuja ja emoa niin aikaisin toisistaan. Jos ei ole tilaa eikä  aikaa niin pennut saa sitten olla tekemättä!

Mielestäni emon erottaminen pennusta on aivan sama asia kuin pennun erottaminen emosta. Ja sen saa tehdä vasta korkeintaan 7 viikon ikäisenä. Pennun luovutus ikäkin pitäisi nostaa yli 8vko. Liian moni pentu luovutetaan liian aikaisin vaikka eivät ole siihen tarpeeksi kypsiä.

2 koiran omistaja + heidän karvakaverit
Vieras

#88 Vielä

25.06.2010 00:50

Eikö rotukoiran ostajalla ole oikeus nähdä emo.

Mitenkäs sitten kun emo on toisella puolella suomea? Tässä onkin hyvä sauma pentu tehtailijoille. Eipäs tarvi emoo hankkia vain laatikollinen pentuja rajantakaa ja mitä välii missä olosuhteissa ne monta päivää on matkannut ja ollut....

Omat koirani tulleet uuten kotiin 13 ja 9 viikkoisina. nuorempana tullut olisi saannut olla pidempään emon hoivissa. Siitä tuli huomattavasti riippuvaisempi ja ero ahdistustakin on vaikka onkin yli positiivinen  ja fiksu tapaus.

pia minna maaret forss-saarinen
Vieras

#89 Vihdoinkin..

30.06.2010 02:14

joku koiria tunteva on laatinuit adressin tästä.. KIITOS TUHANNESTI !! MINÄ OLEN TÄTÄ JO VUOSIA KAUHISTELLUT..

LUOVUTUS IÄSSÄ PENNUT OVAT LIIAN NUORIA.. KUMPA TÄHÄNKIN VUIELÄ PUUTUTTAISIIN..

10 viikoa olisi sopiva !



#90 Re: Tämän adressin taustasta

30.06.2010 02:21

#1: - Tämän adressin taustasta

.. niinpä eipä vuolasvirta palkinnot mitään eläinten kohtelusta TODISTA !!

Todella kamalaa ELÄINRÄÄKKÄYSTÄ JA MONEN ELÄIMEN !!!

AIHEUTTAA TUA KASVATTAJA OMALLA TOIMINNALLAAN TARPEETONTA TUSKAA NIIN PENNUILLE KUIN EMÄLLEKKIN.. voi pikkupentu parkoja ja emän traumaattista kokemusta.. kannattaisi viedä emä homeopaatille kun huoli näyttää olevan kovin suuri.. sieltä saa nopean helpotuksen niin elämä voi jatkua.. ja luulisi tämän katsomisen olevan aivan kamalaa myös omistajalle.

Nyt ymmärrän miksi sijoitussopimukset eivät ole suosittuja.. minulla toisenlaiset ehdot.. kohta synnyttävä sijoitusnarttu lähtee siinä 8-9 vikon jälkeen sen jälkeen mummi jää hoitelemaan pikkuisia mikäli vielä jokunen kotona.

Kovasti voimia kaikille tälläistä kokeneelle !

 

Vieras
Vieras

#91 Re: Vielä

30.06.2010 09:35

#88: 2 koiran omistaja + heidän karvakaverit - Vielä

 On oikeus. Ainakin varoittavat että on usein kyse pentutehtailusta kun ei saa nähdä emää. Ehkä tämä kasvattaja onkin pentutehtailija. Ei ainakaan välitä koiristaan millään tavoin kuin tuollaista tekee. Miksi tuollaisella edes on koiria ??? Koira on ihmisen kaveri, ei mikään tuotantotarvike, kuten ko. kasvattajan sijoitusnarttu sille näköjään oli...pelkkä pentuja tuottava kapine jolla ei ole mitään väliä.

Tarja Hakonen
Vieras

#92

01.07.2010 18:39

Kyllä

koirat on eläimiä
Vieras

#93 höpöä

14.07.2010 10:13

ja höpöhöpö höpö.

olen kasvattnut noin 300 pentua.

Aina annan lisäruokaa viimeistään 3 vk alkaen ja emot lopettavat pentusa hoidon 5 vk iässä.

Väkisin voi emon panna pentujensa luo mutta mitähän järkeä siinä olisi.

Korkea aika lähtä 7 vk perheisiin.

Samaa mieltä muutkin kasvattaj tuttavani.

Aivan älytön viherpipertäjien keskustelu johon tuskin monikaan oikea kasvattaja osallistuu.

Hoitakaa niitä ihmislapsianne ja antakaa koirien olla eläimiä

Vieras
Vieras

#94 Re: höpöä

14.07.2010 18:42

#93: koirat on eläimiä - höpöä

Hitlerkin aikanaan ajatteli olevansa oikeassa....



Adressin tekijä

#95

14.07.2010 19:07

"olen kasvattnut noin 300 pentua.

Aina annan lisäruokaa viimeistään 3 vk alkaen ja emot lopettavat pentusa hoidon 5 vk iässä.

Väkisin voi emon panna pentujensa luo mutta mitähän järkeä siinä olisi.

Korkea aika lähtä 7 vk perheisiin.

Samaa mieltä muutkin kasvattaj tuttavani."

 

Merkillistä, että toiset oppivat asioita kasvatettuaan muutaman pentueen, ja toiset eivät tajua edes kasvatettuaan 300 pentua. Ja miten surullista. Nämä massakasvattajat ovat juuri niitä, joilla pennut kasvavat kenneleissä ja niistä ei olla sen kiinnostuneempia, kuin mitä niistä saadut rahat täyttävät lompakkoa. Kunpa näiltä "tosikasvattajilta" ei kukaan ostaisi pentua! Näitä "oikeita kasvattajia" ei kiinnosta mikään muu, kuin pentujen tuottaminen ja näyttelymenestys. Siihenhän ei tarvita muuta, kuin kenneltilat, joihin emo ja pennut nakataan. Sellaisessa kasvatustyössä itse koira, koiranpentu tai koirien kanssa oleminen ei paljoa kiinnosta. Ja miten voisi kiinnostaakaan, kun taloudessa on pahimmillaan kymmeniä koiria, jotka asuvat häkeissä ja kenneleissä, ja pennut tehtyään siitosnartut pistetään "eläkekoteihin"? Koirien käyttäytymisestä tai luonnollisesta olemisesta eivät nämä "tosikasvattajat" ymmärrä yhtikäs mitään, mutta pitävät itseään viherpiipertäjiä paljon parempana. Niin pitävät esimerkiksi turkistarhaajatkin ja tuotantoeläinten suurkasvattajat. :(

 

Meillä on kotona tällä hetkellä 7,5-viikkoisia pentuja. Ne lähtevät uusiin koteihinsa täytettyään 8 viikkoa. Pentujen emo ei edes päästänyt muita koiria pentujen luo, ennen kuin ne olivat viisiviikkoisia. Se imetti niitä täysipäiväisesti lähes 6-viikkoisiksi asti, jonka jälkeen se rupesi vierottamaan pentuja. Vielä viime viikolla, pentujen ollessa 6,5-viikkoisia, emo imetti niitä vähintään 3-4 kertaa päivässä. Nyt se imetti niitä eilenkin vielä pari kertaa, tänään kerran. Emo menee ihan itse imettämään pentujaan, useimmiten oltuaan itse lenkillä tai ulkona - aivan kuten luonnossakin susiemo menee imettämään pentunsa käytyään etsimässä ruokaa.

 

Mutta meilläpä emo ja pennut saavat itse valita. Pennut kasvavat koiriemme keskellä kodissamme vapaasti. Niitä ei eristetä omiin tiloihinsa ja emo saa itse valita, mitä se pentujen kanssa tekee. Suurkasvattajilla tätä mahdollisuutta ei ole, koska koiria on niin paljon!

 

Emo on nyt siirtynyt taustavaikuttajaksi, mutta pitää pentujaan edelleen jatkuvasti silmällä, niin sisällä kuin ulkonakin. Jos pennut harhautuvat ulkona liian kauas "sallitusta alueesta", emo käy hakemassa ne takaisin. Se on myös näyttänyt pennuille, miten tarpeet tehdään pihalle. Emo näyttää, miten outoja ruokia syödään, miten autossa rauhoitutaan, miten aikuisten koirien kanssa ollaan. Jos olisin ottanut emon pois, pennuilla ei olisi ollut tätä mallia. Sitten opeteltaisiin kantapään kautta - tai ei opittaisi ollenkaan.

 

Pennut, emo ja muut narttumme (4 kpl) ovat kaikki samassa tilassa. Pennut jättävät emot ja aikuiset koirat rauhaan, koska emo on pystynyt vieroittamaan ne siten, kuten koiraemon kuuluukin. Pennuille on kehittynyt kunnon puremisenesto ja erinomainen koirien kielen lukutaito. Luovutan nämä pennut ilomielin maailmalle, koska ne ovat saaneet elää meillä kunnon koiranpennun elämää elämänsä ensimmäiset kaksi kuukautta. :)



Adressin tekijä

#96

14.07.2010 20:58

Ja muuten taas tämä "oikea kasvattaja" nimimerkillä "koirat ovat eläimiä" kirjoitti nimimerkin suojista, koska ei kehtaa esiintyä omalla nimellään. Tämä kertoo jo paljon ko. kasvattajan ja hänen kasvattajatovereittensa kasvattamisen tasosta.

 

On suuria mielipiteitä ja luuloja itsestään, mutta omalla nimellä ja naamalla ei uskalleta esiintyä. Todella uskottavaa ja kunnioitettavaa toimintaa. Tälläisiä mielipiteitä kannattaa kuunnella - tai sitten ei. ;D

Orvokki Virtanen
Vieras

#97 Re: höpöä

15.07.2010 07:43

#93: koirat on eläimiä - höpöä

 Todella hyvin sanottu! Koirat ovat koiria! Älkääkä taas sitten aloittako tuota vuodatustanne pentuparoista, viittauksia Hitleriin yms. sontaa. Yrittää edes nähdä metsä puilta! Eikä  tämä nimettömänä esiintyminen tee mielipidettä väheksyttävämmäksi. Jos kerran tämän adressinkin voi allekirjoittaa täällä netissä nimettömänä, kyllä kaiketi mielipiteensä voi esittää nimettömänä. Kuka takaa, että nimet ovat edes oikeita!


Vieras

#98

15.07.2010 14:38

menkää vouhkaamaan vaikka lehmätiloille jossa vasikat vierotetaan heti.

Eipä ole suuren suurta kannatusta tämä adressi saanut ja miksiköhän, siksi kun inhimillistätte koiria liikaa ja siitä ne ongelmat koirille tulee eikä normaalista vierotusiästä.

Vieras
Vieras

#99 Re:

15.07.2010 14:47

#98: -

 niin eipä näytä adressissa olevan kovinkaan mainekkaita kasvattajia.

Perustan kohta oman adressin eli

älkää rääkätkö emoa pennuilla, vierotusiän pitää olla järkevä. vieroitus pitää olla luonnollinen ja antaa emon tehdä se itse eli alkaen neljästä viikosta ja viisi viikkoiset pennut ei juuri kiinnosta ainakaan imettäminen.

olen maineikas kasvattaja mutta eihän tänne uskalla nimeään laittaa on sen verran kiihkomielistä porukkaa että voisin melkoisen häirinnän kohteeksi joutua.

Järki käteen ihmiset, älkää uskoko kaikennäköistä huuhaata vaan uskokaa niitä vahoja konkareita.



Adressin tekijä

#100

15.07.2010 20:03

Vieras kirjoitti:"niin eipä näytä adressissa olevan kovinkaan mainekkaita kasvattajia"

Ei tietenkään, koska maineikkaat kasvattajat eivät ole kiinnostuneita eläinsuojelullisista asioista, heitä kiinnostaa vaan se näyttelyissä saavutettu MAINE. Sehän nyt on nähty, mitä nämä maineikkaat kasvattajat ovat miehiään ja naisiaan: Vuoden kasvattaja  on tuomittu eläintenpitokieltoon. Moninkertaisen Vuoden näyttelykoiran kasvattaja ja esittäjä on ollut rekisteröintikiellossa väärennettyjen sukutaulujen vuoksi ja hän lähetti koiransa Venäjälle typistettäväksi, koska se oli Suomessa kiellettyä. Mitä enemmän mainetta, sitä häikäilemättämämpiä ja törkeämpiä kasvattajat ovat. Kun itseään pidetään niin kaikkivoipana, että voi tehdä ihan mitä vain. :P

Vieras kirjoitti: "Perustan kohta oman adressin eli älkää rääkätkö emoa pennuilla, vierotusiän pitää olla järkevä. vieroitus pitää olla luonnollinen ja antaa emon tehdä se itse eli alkaen neljästä viikosta ja viisi viikkoiset pennut ei juuri kiinnosta ainakaan imettäminen."

Perusta vaan, kukaan ei estä sitä tekemästä! Kannattaisi ehkä ensin opetella kirjoittamaan kunnolla suomea, koska lauseesi ovat kieliopillisesti todella huonoja ja osin järjettömiä. Kertovat tosin aika paljon sivistyksesi tasosta, eli tuskin sinulta voi odottaa mitään sivistynyttä käsitystä koirienkaan kunnollisesta pidosta. :)

Vieras kirjoitti: "olen maineikas kasvattaja mutta eihän tänne uskalla nimeään laittaa on sen verran kiihkomielistä porukkaa että voisin melkoisen häirinnän kohteeksi joutua."

Et tietenkään uskalla laittaa tänne nimeäsi, koska muuten voisi vaikkapa jokunen ostaja jättää pennun sinulta ostamatta, kun koiranpitosi todellinen laita tulee näin julkisesti esille. Kuka typerys sinun "maineikkuuttasi" tai hyvää koiranpitoasi voi edes puoliksi uskoa, kun et esiinny omalla nimelläsi? Naurettavaa arkuutta ja pelleilyä, kuka "maineikas kasvattaja" ikinä oletkin. :D

Vieras kirjoitti: "Järki käteen ihmiset, älkää uskoko kaikennäköistä huuhaata vaan uskokaa niitä vahoja konkareita."

Edistys lakkaisi maailmassa sekä tieteessä, taiteessa että kaikessa muussakin, jos aina vaan uskottaisiin "konkareita", jotka tekevät asiat edelleen samalla tavalla koska "niin on aina ennenkin tehty". Ei olisi naisilla äänioikeutta, lasten- ja eläintensuojelusta ei puhuttaisi mitään, ei puhuttaisi ympäristönsuojelusta. Jne jne.

Ja voi, minä tiedän monen monta vanhaa konkaria, jotka eivät vieroita emoa pennuista niiden ollessa viisiviikkoisia. Mitä siihen sanot? ;D

Tervetuloa vaan meille katsomaan, miten pennut rääkkäävät emoaan, kun ne ovat edelleen emon kanssa yhdessä siitä huolimatta, että ikää on ylihuomenna 8 viikkoa. :o)