Pekka Sauri eroon asekeskustelusta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pekka Sauri eroon asekeskustelusta.

Vieras
Vieras

#26 Re: Elinkautinen???

07.07.2010 21:28

#12: Helsinkiläinen ihmeisissään.... - Elinkautinen???

Ei tarvitse olla presidentin allekirjoitusta enää nykyään, Helsingin hovioikeus hoitaa homman.

Pauli Salmi
Vieras

#27

08.07.2010 08:00

Sauri on täysin tietämätön mitä aseharrastus on


Vieras

#28

08.07.2010 08:43

Hieman kyllä kaipaisin faktatietoja tämän keskustelun pohjaksi. Mitä Sauri ja kumppanit nyt oikeasti haluavat kieltää? Puoliautomaattiset aseet kokonaan? Puoliautomaattiset käsiaseet? Kaikki käsiaseet? Vai onko nyt tärkeintä että kielletään jotain aseisiin liittyvää ja kieltolaki nimetään Lex Sauriksi?

Monet heittelevät keskusteluun vain että puoliautomaattisia aseita ei tarvitse muut kuin armeija ja poliisi? No itsellänikin on joitakin puoliautomaattista asetta esim. hirvikivääri jonka lippaaseen mahtuu 3 patruunaa ja puoliautomaattinen metsästyshaulikko jonka makasiiniin menee 2 patruunaa sekä tarkkuuspistooli jonka lipas vetää 7 patruunaa. En kyllä ymmärrä miten maailma paranee jos nuo haetaan minulta pois kun kaappiin jää esim. pumpputoiminen haulikko johon mahtuu 7 patruunaa ja revolveri johon mahtuu 6 patruunaa. Siis hieman täsmällisyyttä ja perusteluja näille kieltovaatimuksille.

¤¤¤¤¤
Vieras

#29

08.07.2010 09:57

ÄLKÄÄ hyvät ihmiset eksykö millekään aseita käsittelevälle keskustelupalstalle. Ei oikein tiedä, pitäisikö nauraa vai itkeä.

"Kun aseet on kielletty, ei niitä enää ole, eikä ketään enää ammuta. Piste" /IL

"Mistä nämä luvattomat aseet sitten ovat kotoisin? Olisiko niistä suurinosa ns. luvallisia aseita jotka on varastettu? Eli poistamalla luvalliset aseet kodeista ja muualta, vähenee myös luvattomien aseiden määrä" /IS

"Laittomat aseet vihdoinkin kiellettävä" /KaksPlus

MT
Vieras

#30

08.07.2010 10:38

Nykyisen käytännön mukaan hallinto-oikeuden aselupien määräaikaisuuksiin liittyvien valitusten käsittely jonot ovat jo yli vuoden mittaisia. Asiastahan uutisoitiin myös taannoin, mutta valitettavasti tätäkin uutista oli vääristelty. Suurin osa tehdyistä valituksista koskee juuri viranomaisen voimassaolevan lain vastaisia lupien määräaikaisuusperuste sidonnaisuuksia.

Kansalaisten sekä yhteiskunnan oikeusturvan kannalta tilanne onkin kestämätön. Siksi ihmettelen että aselaista koitetaan hakea välitön apu niihin yhteikunnallisiin ongelmiin joita sillä ei voida auttaa?

Laittoman aseen saa tällähetkellä helpommin kuin laillisen. Media tekee myös ns. "soramonttu ammuskelusta" jälleen sen "päivän puheenaiheen", mutta samalla unohtaa sen että yleensä juuri laittomien aseiden omistajat ovat niitä jotka "harrastavat toimintaa" ampumaratojen ulkopuolella.

Miksi näin?

ihmettelijä
Vieras

#31 porvoo!!!

08.07.2010 13:15

Onhan se ihmeellistä että tuollaiset aseistakieltäytyjät pääsevät haastatteluihin ja "normaali" kansalaiset eivät. em. Tuomioja lausui 07.07.2010 aamu tv:ssä että hän ei ymmärrä mitä "tavallinen" ihminen tekee aseilla???. Tämä tuli kirja haastattelun yhteydessä ennen kirjasta puhumista, miksi haastattelija kysyi tätä asiaa Tuomiojalta? onko niin että kaikki mediassakin ovat aseita vastaan, vai haetaanko siinä vain jutulle pahaa julisuutta?.Vai halusiko Tuomioja päästä sanomaan mielipiteensä???

Vieras
Vieras

#32 Re: Leikkiä ihmishengillä

08.07.2010 16:29

#1: hohhoijaa - Leikkiä ihmishengillä

Harrastus tärkeämpi kuin ihmishenki? No eihän se ole joo. Mutta mainittakoon, että aseet eivät ole vain ja ainoastaan harrastus. Monet tienaavat niillä myös leipänsä.

MT
Vieras

#33 Leikkiä ihmishengillä - sairas ajattelumalli?

08.07.2010 17:26

Ammuntaharrastuksella ja ihmishengillä ei ole mitään keskinäistä korrelaatiota, sillä ammuntaharrastuksessa ei tapeta ihmisiä?

Tälläisen ajattelumallin esittäjän täytyisi käydä muullakin psygologilla kuin Pekka Saurilla (vihr.), jolla itsekkin olisi tarvetta ammattiauttajalle.

"Leikkiä ihmishengillä", jo pelkkä ajatus siitä että aseiden vastustajat sekä vihreä "oikeusministeri" Brax ajattelevat näin, puistattaa suuresti.

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=34044:kansanedustaja-vaeittaeae-brax-ajoi-elinkautisvangeille-helpotusta&catid=6:politiikka-paeaeuutinen-&Itemid=3 

 


Vieras

#34

08.07.2010 20:08

Monet unohtavat, että aseet ovat myös itsepuolustusväline.

Jouni Kaskiharju
Vieras

#35 Asiantuntijoita kuultava

09.07.2010 06:59

Ammunnan harrastajana (SRA-tuomari), reserviläisenä ja metsästäjänä olen sitä mieltä, että aseasioissa pitää haastatella alan asiantuntijoita, olivat nämä sitten harrastajia tai ei. Psykologi ei ole asealan tuntija, mutta ihmismielen tuntijanakaan hän ei voi väittää että juuri ase saa ihmisen tappamaan.

Höpönlöpön
Vieras

#36

09.07.2010 10:51

Aseetko niitä ihmisiä tappaa vai toiset ihmiset? Kielletäänkö pesäpallomailat ja linkkuveitset samantie. Keittiöveitselläkin voi teloittaa. Huomauttaisin,että kaikki suomessa tapahtuneet joukkomurhat ovat mielenvikaisten aiheuttamia.  Tekisikö joku normaalinajattelutavan omaava koulumurhia, tms.


Vieras

#37

09.07.2010 21:29

Eikös tämä Sauri vetänyt joskus sellaista yölinjalla tai mikä se nyt olikaan ohjemaa aikoinaan radiossa,jossa kaiken maailman puolijauhoiset valitteli ongelmiaan. No tauti tarttuu ,ja sen huomaa kaverin puheista.


Vieras

#38 Harrastus tärkeämpi kuin ihmishenki?

09.07.2010 22:15

Tänään jäin tätä kommenttia miettimään ja itseasiassa, jos asiaa ajattelee pidemmälle niin montakos ihmishenkeä säästyy sillä, että ihmisillä on harrastuksia kuten ammunta, joka antaa voimia jaksaa arjessa?

Vieras
Vieras

#39 Re: Leikkiä ihmishengillä

09.07.2010 23:27

#1: hohhoijaa - Leikkiä ihmishengillä

 Aika paljon on harrastuksia joissa ihmishenki voi lähteä; moottoripyöräily, autourheilu, laskettelu, mäkihyppy, uiminen, kalliokiipeily... jne. Mitäs hyötyä noistakaan kenellekään on, ilmankin voidaan elää . Ja harrastepaikoille siirtymisestä syntyy kavihuonekaasuja jne. Kielletäänkö kaikki turha toiminta, josta voi olla edes jotain pientä haittaa. Näinkö todellakin Suomesta saadaan parempi paikka elää ja asua?

Petri Partanen
Vieras

#40 Sauri ei tiedä mitään rikollisuudesta syyt ihan muualla.

10.07.2010 00:32

Pekka sauri ei ole todellakaan oikea henkilö tällaiseen työryhmään. Sauri syyllistää laillisia aseita omistavaa kansanosaa ja aseiden määrää Suomessa. Suomessa on todella vähän aseita yksityishenkilöillä. Kaikissa Välimeren maissa ovat haulikot lupavapaita maataloustyökaluja jotka ei ole missän rekisterissä ja tämä tilastoharha on jäänyt ylen toimittajilta huomaamatta. Jos aselaki yhdentyisi? Johon en usko niin Suomessakin tulisi haulikot lupavapaiksi maataloustyökaluiksi. Suomen 13 meppiä ei voisi estää tällaista haulikkolakia. Tämän jälkeen olisi vain luotiaseet luvanvaraisia ja sitten meillä olisi todella vähän rekisteröityjä aseita koska nyt on yli 600.000 haulikkoa joka on suurin aseryhmä Suomessa. Kieltolakia ajava Sauri haluaa muuttaa meidät Pohjois-Koreaksi! Haluammeko tällaista yhteiskuntaa?

Virkamies

#41 Re: Re: Elinkautinen???

10.07.2010 00:51

#26: Vieras - Re: Elinkautinen???

 Suomessa pitää ottaa elinkautinen päivästä-päivään istuttavaksi ja tuomioiden linjaa kovemmaksi. Vihreä oikeusministeri tärvelee koko vankeinhoidon ja taas on uusi vankilan lakkautus sunnitteilla.

Harrastaja.
Vieras

#42 Mihin tarvitaan?

10.07.2010 18:02

Ovatko näille asekeskustelupalstoille kirjoittelevat aseiden vastustajat normaalia vähä-älyisempää porukkaa kun koko ajan kysellään, että mihin tarvitaan puoliautomaatti pistoolia? Lukekaa nyt taliaivot taas kerran kun selitän, että lähes kaikissa pistoolilla harrastettavissa ampumaurheilulajeissa käytetään nimen omaan puoliautomaattisia pistooleita. Niitten virallinen nimitys on itselataava kertatuli. Kun koko ajan media ja muut yhtä vähän asiasta ymmärtävät jauhavat, että automaattipistoolit pitäisi kieltää, mutta nehän ovat olleet aina tavallisilta ihmisiltä kiellettyjä, mutta ei rikollisilta. Automaatipistoolilla tarkoitetaan sellaista pistoolia jolla voi ampua myös sarjatulta ja sellaisia ei todellakaan kukaan tarvitse. Pitäisi vaivautua edes vähän selvittämään mistä on kysymys ennenkuin suu vaahdossa huudetaan että pitää kieltää sitä tai tätä.

ER
Vieras

#43 Seuraavat eduskuntavaalit järjestetään 17.4.2011

11.07.2010 15:53

Seuraavat eduskuntavaalit järjestetään 17.4.2011. Ottakaa selvää oman ehdokkaanne aikaisemmista toimista ja kannanotoista aselakia koskien, tarvittaessa kysykää häneltä itseltään. Tiedottakaa ehdokkaan todellisista aikaansaannoksista eri keskustelupalstoilla ja muillakin foorumeilla. On tullut oikea aika saattaa KAIKKI asekieltoa ajaneet hörhöpöriläiset poliittiseen vastuuseen teoistaan. Arvostelukyvyttömien poliittisten sopulien oikea paikka ei ole kunnallisissa/valtakunnallisissa päättävissä elimissä tai luottamustehtävissä.

Vieras
Vieras

#44 Re: Leikkiä ihmishengillä

11.07.2010 16:06

#1: hohhoijaa - Leikkiä ihmishengillä

Englannissa ja Skotlannissa eteenkin on äärimmäisen tiukka aselaki. Käsiaseet on kielletty ja teräaseidenkin hallussapitoa ja ostamista on rajoitettu. Pyssyt paukkuu edelleen ja puukot heiluu. Mitä sitten viellä pitäisi kieltää? Vai pitäisikö alkaa katkomaan ihmisiltä käsiä jotta eivät voisi painaa liipasinta tai tarttua veitsen kahvaan? Englanti on paljon väkivaltaisempi maa kuin Suomi. Aselaki ei tuo rauhaa maahan. Populistiset poliitikot pyrkivät rauhoittelemaan massakansaa joukkotappojen jälkeen valheella, että yhteiskunnan sosiaaliset ongelmat voidaan ratkaista aselailla. En tiedä missä utopiassa elät, mutta kirjoitit aivan kuin pääsi olisi täynnä sahanpuruja. Anteeksi.


Vieras

#45 Suomessa taitaa olla

11.07.2010 16:55

Asiat helvetin hyvin, jos nyt silloin tällöin joku lyijyyn kaatuu menkääs ulkomaille yhdysvaltoihin mistä saat aseen kaupan hyllyltä ilman minkää näköistä lupaa ja voin kertoa,että isossa maailmassa kuolee päivittäin aikas monta ihmistä luotiin eikä siellä ketää kiinnosta, koska siellä se on normaalia.. Pitäis varmaa poliisiltakin kieltää 9mm, koska kukas sen tietää milloin poliisilla naksahtaa ja laskee työparinsa ja monta muuta kylmäksi tai armeijassa ampumaradalla rynnäkkökiväärillä joku alokas 30 muuta, kun tarpeeks alkaa keittää! tosi asia on vaan, että kaikki kuolee aikanaan joku tunninpäästä ja toinen 60vuoden päästä jos mä haluisin jonku listiä niin pystyn sen tekemään vaikka 3,50e puukolla minkä saa tarjoustalosta.. aseella se on vaan nopeampi ja mukavampi tehdä.. eikä asiat miksikään muutu vaikka kuinka paskaa jauhaa! kuka vaan venäjältä saa laittomia aseita oikein halvalla itse pystyy aseen tekemään..

sinikka enoranta
Vieras

#46 aseista kieltäytyjä

12.07.2010 10:17

On ihme ja kumma kun tuonlaisia päästelee suustaan, ei voi kuin ihmetellä!!!!! ja tuonlaisessa virassa. En ole metsästäjä enkä ase harrastaja, mutta ajattelen asioita loogisesti. Haluaako Sauri todella Suomesta "pimeiden aseiden" valtion?

Antero
Vieras

#47 NRA: Vastine Iltalehdelle 8.7.2010

12.07.2010 12:26

100709 - Vastine Iltalehdelle 8.7.2010

 

Porvoon kolmoissurma ja pääkirjoitus 8.7.2010

Aselakiesitys ei käsittele luvattomia aseita

Eduskunnassa käsiteltävänä oleva ampuma-aselain muutosesitys on perusteiltaan Suomen voimassa olevan perustuslain vastainen, eikä millään tavoin kosketa luvattomien aseiden saantia tai omistamista tai edes rajoittamista. Aselakiesitys on ollut politiikkojen paniikissa vaatima, Jokelan ja Kauhajoen tragedioiden vuoksi ajettu esitys.

Lupaviranomaisten vuonna 2007 käyttöön ottama aselupakäytäntöjen yhtenäistämisohje (AYO) oli päävaikutin lupien myöntämiseen sellaisille henkilöille, joille lupia ei olisi tullut myöntää. Huomion kiinnittäminen tärkeimmän asian, eli henkilön soveltuvuuden sijaan mahdolliseen aseen soveltuvuuteen on johtanut lupaviranomaiset "väärille poluille". Asian myöntäminen on ministeri Holmlundille mahdottomuus, samoin kuin se, ettei aselakiesityksen valmistelu täyttänyt myöskään valtioneuvoston antamia ohjeita.

Luvattomia ampuma-aseita arvioidaan Suomessa olevan kymmeniä tuhansia tai jopa yli satatuhatta. Niistä suurin osa ei ole koskaan ollut luvallisia, vaan ajalta ennen vuotta 1933 (ensimmäinen ampuma-aselaki säädettiin) tai ns. sotamuistoja tai siirtolaisten 1800/1900-luvun vaihteessa kotimaahansa tuomia aseita. Suomeen salakuljetetaan vuosittain satoja aseita, joista vain pieni osa jää tullin tai poliisin tarkastuksissa valtion haltuun. Näistä aseista on asehallintoyksikössä Riihimäellä tarkat listat, joten Pekka Saurin ja eräiden muiden väite siitä, että kaikki aseet ovat ensin olleet luvallisia, on täysin perätön. Rikollisilla on säännönmukaisesti aseita ja poliisin takavarikkolista vuosittain kertoo asian selvästi. Ammatti- ja taparikolliset saavat tarvitsemansa aseen helposti ja erittäin harvoin kyseessä on poliisin rekisterin mukaan murtojen yhteydessä saatu luvallinen ase!

Luvalliset aseet ovat harvoin rikollisen toiminnan välineitä

Suomessa surmattiin 2009 sataneljäkymmentä (140) henkilöä, luvattomilla pistooleilla yhdeksän (9) henkilöä ja kolme (3) luvattomalla haulikolla. Kaikkiaan surmattiin 20 henkilöä ampuma-aseilla, vain kahdessa tapauksessa kyseessä oli luvallinen pistooli (lähde: Optula).

Etnisiin ryhmiin kuuluvat ovat erityisen selkeästi esillä käsiaseilla surmantekoja tehneiden osalla. Vuonna 2009 Jyväskylässä sai 3 surmansa, syynä huoltajuuskiista, välineinä 3 luvatonta asetta. Albaani Shkupolli surmasi 4 luvattomalla pistoolilla, naisystävänsä veitsellä ja itsensä lopuksi samalla luvattomalla käsiaseella. Käsiaseen alkuperämaa Norja selvitettiin Shkupollin tapauksessa.

Luvattomien aseiden pois saaminen merkitsisi Suomen ulkorajojen täydellistä sulkemista matkailulta ja vapaalta liikkumiselta EU:n alueella, turvatarkastusten ja metalli-ilmaisimien laajaa käyttöä raja-asemilla ja rikollisten koteihin ja ajoneuvoihin kohdistuvia etsintöjä aseiden löytämiseksi. Aselakiesityksessä on esitetty kotietsintöjen aloittamista luvallisesti aseita hallussa pitävien kansalaisten koteihin, sen sijaan rikollisten koteihin tarkastuksen suorittaminen edellyttää aina rikosepäilyä!

Rikollisten hallussa on myös sarjatulta ampuvia aseita, kuten rynnäkkökiväärejä ja konepistooleja. Erityisesti Ruotsissa rikolliset käyttävät säännöllisesti sarjatuliaseita. Luvattomien sarjatuliaseiden alkuperä on usein armeija tai armeijan varasto Suomessa tai Ruotsissa, myös sotatoimialue. Sotilasaseilla ei ole aseen hallussapitolupia, joten niiden hallussapito laillisesti on mahdollista vain varusmiehillä, reservin harjoitukseen osallistuvilla tai kantahenkilökunnalla. Moderneja sotilasaseita on ainoastaan rekisteröityjen keräilijöiden kokoelmissa. Ampuma-aselailla ei pystytä millään tavoin estämään rikollisia saamasta tarvitsemiaan aseita, joten keskustelu ampuma-aselain vaikutuksista esim. Porvoon surmiin liittyen on ainoastaan poliittisten pisteiden keruuta sekä yleistä asevastaisen agendan ajamista.

On erittäin valitettavaa, että Suomessa avoin keskustelu suoranaisesti yli 670.000 lain kuuliaista kansalaista ja heidän perheitään yli kaksi miljoonaa ihmistä (2.000.000) koskevana on median toimesta pyritty pitämään vain muutaman asevastaisen poliitikon yksinoikeutena ja tapana kerätä pisteitä. Hallituksen esitys HE 106/2009 ei poista vankeinhoidon epäkohtia tai paranna mielenterveyden ongelmista kärsivien nuorten ja aikuisten elämää, joten on aika avoimeen keskusteluun väkivaltarikollisten pitämiseksi vankiloissa tai vankilamielisairaaloissa koko elämänsä ajan. Siksi perusoikeuksien ohittaminen ei ole oikeutettua.

Aselakiesityksellä ei voida vaikuttaa vapautuvien vankien käyttäytymiseen eikä etnisten ryhmien kiistoihin

Yhteiskunnan on suojauduttava rikollisilta rikoksen uusijoilta. Vuonna 2009 henkirikosten tekijämiehistä yli 55 % oli aiemmin tuomittu väkivallasta tai henkirikoksesta - vastuu on oikeusministeri Tuija Braxin! Luvattomien aseiden poistaminen ei ole onnistunut Englannissa ja Belgian aselain muutos synnytti yli 1.200.000 luvatonta asetta. Etnisten ryhmien suorittamat teloitustyyliset surmat eivät lopu laillisten aseiden määrän vähentämisellä.

Runo K. Kurko
puheenjohtaja

 

http://www.nra.fi/arkisto/100709-vastineiltalehdelle.html

 

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

12.07.2010 23:55


Reijo Serenius
Vieras

#49 Asekeskustelu

13.07.2010 10:27

Mitä seuraavaksi? Leipäveitset kielletään, sitten autot, lentokoneet ja kaikki mihin ihminen voi kuolla. Rehelliset ihmiset, jotka eivät ole tehneet mitään väärää aseillaan. Heitä rangaistaan. Systeemi on sama kuin jos naapurisi tappaa vaimonsa, niin sinä joutuisit siitä linnaan.

Jari Hujanen
Vieras

#50 Harrastuksia ei saa rajoittaa

13.07.2010 22:15

Rikoksia tekeviä tulee rangaista, mutta ei muiden ihmisten harrastuksia saa ryhtyä rajoittamaan! Aseet tai metsästys ovat monen ihmisen ainoa harrastus ja henkireikä. Eivätkö aseiden vastustajat ymmärrä, kuinka voimakkaasti epäoikeudenmukainen kohtelu lisää satojen tuhansien kansalaisten aggressioita ja turhautumista, mikä polarisoi yhteiskuntaa aivan turhaan. Mitä enemmän tällaista hallintotapaa jatketaan, sitä enemmän tulemme näkemään henkisestä pahoinvoinnista johtuvia väkivaltaisia tekoja ja sitä todennäköisemmin ajaudumme ennemmin tai myöhemmin sisällissotaan ja vallankumoukseen, sillä tällaisessa valtiossa emme pysty emmekä halua elää! Jokaista uutta lakia laadittaessa tulisi vakavasti kysyä, onko se aivan välttämätön. Mitä vähemmän ihmisiä määräillään ja mitä enemmän heillä on harrastuksia, sitä onnellisempia he ovat. Jos yksikin kuollut on liikaa, kielletään kerrostalotkin, sillä niistäkin putoaa tai hyppää ihmisiä.