Kotihoidontuen kuntalisä Varkauteen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kotihoidontuen kuntalisä Varkauteen.

Timo Suhonen
Vieras

#1 Kodinhoitotuen kuntalisä.Tein aiasta valtuustoaloitteen maaliskuussa 2009.

04.08.2010 09:53

Valtuustoaloite 30.3.2009

 

Varkauden kaupungin taloustilanne on huono. Meidän kaikkien on valmistauduttava lähivuosien aikana toimenpiteisiin, jotka tuovat säästöjä kaupungille. Säästöjä täytyy etsiä harkiten. Säästötoimenpiteitä tulisi tehdä muutoinkin kuin kaupungin työntekijöiden lomautuksilla.

 

Säästöistä huolimatta, kaupungin peruspalveluiden, terveyspalveluista sivistyspalveluihin on toimittava kaupunkimme asukkaiden, eli palveluiden maksajien kannalta moitteettomasti.

 

Haluamme, että Varkaudessa huomioitaisiin lapsiperheille tärkeitä asioita mahdollisuuksien mukaan.

Lapsiperheiden kannalta, yksi tärkeimmistä asioista on päivähoidon toimivuus.

Tällä hetkellä päivähoitopaikkaa odottaa kymmeniä lapsia.

Uskomme, että perheitä tukemalla esimerkiksi kodinhoitotuen kuntalisällä, lasta tai lapsia kotona hoitaen sekä tukemalla kuntalisällä yksityistä päivähoitoa, saamme aikaan säästöjä päivähoidollisiin kustannuksiin vuositasolla. Tämä myös pienentäisi päivähoitoon pääsyn jonotusaikoja.

 

Teemme aloitteen kaupunginhallitukselle, että selvitettäisiin mahdollisuus ottaa kodinhoitotuen kuntalisä säästöjä tuoden käyttöön, joka tukee lapsen tai lasten hoitoa kotona.

Samalla selvitettäisiin kodinhoitotuen kuntalisän käyttömahdollisuus yksityisen päivähoidon osalta.

 

Kuntalisän perusteet sekä suuruus määräytyisivät sen mukaan, miten saadaan säästöjä syntymään päivähoitokustannuksiin. Merkittävä seikka säästöjen ohella on lapsiperheiden kannustettavuus.

 

 Valtuutettu Timo Suhonen    

Anna
Vieras

#2

04.08.2010 15:51

Tärkeä juttu, näin entisenä varkautelaisena. Sinne tarvitaan nyt kaikki mahdolliset tukitoimet, kun niin moni menettää työpaikkansa joulukuussa. Muun muassa sisareni mies. Ja heillä pieni tytär, 11 kk.

hanna
Vieras

#3

04.08.2010 17:54

Tämä olisi todella hieno asia saada läpi, taannoin lehdestä tuli kynsiä pureskellen luettua, menikö läpi vai ei. Eihän se mennyt. :(

Säästöjä on keksittävä ja minusta on väärin, että kunnan työntekijät joutuvat pelkästään uhrauksia tekemään mm.lomautuksilla. Eikös jokainen kuntalainen kuitenkin ole samassa ojassa?

yksi lasten puolesta
Vieras

#4 muistettva

09.09.2010 08:48

ettei kouluista eikä päiväkodesta ei vanhuksilta saa enään myöskään viedä pois mitään ne on jo säästösä tehneet

 

vaikkka en tiedä tuliko esin köpen yläkoulun lakkauttamisesta säästöjä

 

lapsi perheitä pitöisi saada lisää varkauteen mutta ei ne tule jos niiltä kaikki lähikoulut lakkautetaan(niin ylä kuin ala aste) ja etuudet pienennetään

 

Korkeakouluopiskelija
Vieras

#5 Työllistystä

18.11.2010 10:29

kodinhoidontuen kuntalisä? Että anteeksi mitä? Siis lisää tukia kotona maleksimiseen?
Ei ole taas kunta-aloitteissa järjen hiventä. Ei nuoria perheitä houkuttele tuollaiset tuet tai muutoinkaan päivähoidon tilanne. Työ on se, joka houkuttelee. Varkaus ei tällä hetkellä ole kovinkaan kuumaa tavaraa kaupunkina, joka takaisi työuran. Tämä epäkohta pitäisi korjata ensin ennen kuin aletaan kaupungin vähiä varoja tuhlaamaan jonninjoutavuuksiin.
Toinen huomioni on se, että jos lapsia tehdään, niiden hoidosta ja kustannuksista pitää olla valmis maksamaan. Jos lapsen kanssa tahtoo olla kotona, niin sitten on, mutta ei siitä kyllä erikseen pidä ruveta maksamaan! Hävettää tämä nykyaikainen vanhemmuus: rahaa, rahaa ja rahaa on saatava joutumatta itse tekemään mitään sen eteen.
Kun Varkaudesta opiskelun ja työn perässä muutin pois, ovat silmäni avautuneet huomaamaan kuinka laiskaa väkeä Varkaudessa asustaa (etenkin keski-ikäiset): kaikesta pitäisi saada korvaus, muutoin ei olla valmiita tekemään mitään.

Varkauden pitäisi minun mielestäni nyt kaikella voimallaan keskittyä takaamaan ihmisille töitä nyt ja jatkossa (= Varkauden on houkuteltava yrityksiä), sekä työllistämään työttömät, jotta he saisivat kokea olevansa taas yhteiskunnan täysipainoisia jäseniä.
sanna.
Vieras

#6 Joo...

23.11.2010 16:46

Hieno ajatus, mutta mistä rahat??? Varkaudella taitaa mennä nyt jo muutenkin huonosti?

Tulee vähän lapsuus mieleen, jollon halusi kaikkea kaupasta ostosreissulla... Ja isi sanoi "ettei kaikkeen ole rahaa, eikä raha kasva puissa"... sillon sitä ei uskonut, mutta nyt tavallisena duunarina uskon.
Rita Hänninen
Adressin tekijä

#7

16.12.2010 10:56

Kannattaa muistaa lasten kotona hoitamisen välillinen työllistävä vaikutus myös! Se vanhempi, joka jää lapsen kanssa kotiin hoitamaan lasta jättää tietenkin aukon omalle työpaikalleen. Siihen pääsee sijaiseksi joku toinen ihminen, joka tarvitsee työtä! Verotulojakaan siinä ei siis menetä. Pikemminkin ne moninkertaistuvat; kotihoidontuesta maksetaan veroa, työllistyvä ihminen maksaa tuloveroa ja työttömyyskustannukset vähenevät, jos kyseinen työllistyvä ihminen oli aiemmin työtön.

Ja mitä tulee "Korkeakouluopiskelijan" kommenttiin, niin kukaan joka on hoitanut lastaan, tietää ettei voi väittää sitä kotona maleksimiseksi. Lasten hoitaminen on oikeaa työtä ja lapsen kanssa touhuamisesta täyttyvät päivät ihan varmasti.
Leena

#8

24.08.2011 18:03

Pitäiskö tätä nostaa pöydälle taas?
Rita Hänninen
Adressin tekijä

#9 Re:

26.09.2011 22:34

#8: Leena -

Kyllähän tämän voisi ottaa uudelleen esille. Ei mennyt läpi ensimmäisellä kerralla. En ole varma oliko sitä aloitetta edes käsitelty valtuustossa, koska sain vastaukseksi vain kokoelman vastustavia perusteluja, jotka oli koottu aiempaan vastaavaan aloitteeseen tehtyjen selvitysten perusteella! Yleensähän pitäisi tulla ote sen kokouksen pöytäkirjasta, missä aloite on käsitelty. Nyt ei ainakaan tullut.

Leena

#10 Pitäiskö jalkautua

06.12.2011 10:42

Alkaa keräämään adressia käsinkirjoitettuna? On Varkaudessa kuitenkin enemmän ihmisiä kun tuo 213... Miten sellaisen kerääminen onnistuisi? Ensin pitäisi varmaan saada vähän media näkyvyyttä esim Savonsanomiin faktat esille että päivähoito on kalliimpaa kuin kotihoito ja sitte lähteä markkinoille ja tapahtumiin keräämään nimiä...