hiusalan alv-kokeilu päättymässä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista hiusalan alv-kokeilu päättymässä.

Vieras
Vieras

#51 Re: Kirjanpitäjä...

06.09.2010 09:03

#50: täh - Kirjanpitäjä...

Joo nousi se todellaki!


Vieras

#52 nousi..

06.09.2010 12:07

Kyllähän se nousi 9 % heinäkuusta ja vuodenvaihteessa pamahtaa sinne 23 % jos huonosti käy. missähän lala-landissa olet kirjanpitäjänä..

Vieras
Vieras

#53 Re: Mitäs mitäs

06.09.2010 14:20

Vieras
Vieras

#54 Re: katkerat suomalaiset!

06.09.2010 14:29

#25: vitun itkijät - katkerat suomalaiset! 

 kyllä kampaajat itse on kusseet asiakkaita linssiin hinnoilla. mietin vaan että jos puolipitkien hiusten (olkapäille häthätää) leikkuu ja väri yhdellä värillä on sata euroa, niin ei tarvitse enää miettiä ostanko hiusvärin anttilasta ja annan letin kasvaa ja leikatkoon joku tuttu silloin tällöin, jos jonkun sortin osaamista löytyy. kumma kyllä, pelkkä hiustenleikkuu maksaisi vain 20,- jos suostuin tulemaan illalla ja ilman kuittia.

pistää miettimään

Vieras
Vieras

#55 Re: Re: Re: mikä 13 % ??

06.09.2010 14:34

#49: kirjanpitäjä - Re: Re: mikä 13 % ??

kyllä se vaan kuule on 9% että sillai ;D

Vieras
Vieras

#56 Re: ALV pitää lisätä hintoihin , se on vero ei palvelumaksu

07.09.2010 11:19

#4: yrittäjänä 30v - ALV pitää lisätä hintoihin , se on vero ei palvelumaksu

Joo pitäähän se lisätä - ehdottomasti. Ja jos kampaajalla käynti maksaa jonkun mielestä liikaa niin laittakoon itse hiuksensa. Se, joka aina valittaa, että on kallista, voisi itse miettiä mitä hän velottaisi omasta käsintekemästään työstä / h + kiinteät kulut....

Mutta 15 % on sitten kyllä virheellinen luku. Todellinen luku on 12,8 % tai 14 %-yksikköä...

Anteeksi pilkun viilauksesta - paha tapa...

Tsemppia kampaajille&partureille!

 

 

Vieras
Vieras

#57 Re: Re: Re: mikä 13 % ??

07.09.2010 11:43

#49: kirjanpitäjä - Re: Re: mikä 13 % ??

Pelottavaa, että näinkin "verolakitietoisia" kirjanpitäjiä meiltä löytyy...

Siis kun useimmiten pienyrittäjät tekee sitä omaa osaamistaan (esim. kampaajat) - heidän ei mielestäni tulisi keskittyä noihin kirjanpidon saloihin - ainakaan niin paljoa. Mutta sitä varten meillä pitäisi olla pätevät kirjanpitäjät. Ikävä kyllä näin ei aina ole - kuten taas nähtiin.

Vieras
Vieras

#58 Re: Re: katkerat suomalaiset!

07.09.2010 17:03

#54: Vieras - Re: katkerat suomalaiset!

Vai oikein SUOSTUIT tulemaan illalla :D Jos et sattunut tietämään ilta-ajat on melko kuumaa kamaa ja iltoihin niitä asiakkaita ei kovinkaan paljoa tarvitse suostutella...toiseksi kuitin saa AINA jos pyytää. Esim meidän liikkeessä ei ole kassakonetta, pelkkä maksupääte. Jokaisen käteisellä maksavan kohdalla en ala käsin käteiskuittia kirjoittamaan, ainoastaan jos asiakas sen pyytää. Kortilla maksettaessahan kuitti tulee automaattisesti ja sekin usein jää pöydälle pyörimään eikä lähde asiakkaan matkaan!

Pitkiin hiuksiin menee huomattavasti enemmän aikaa kuin lyhyisiin, voit sen mukaan päätellä mihin hinta perustuu jos pelkkään kuivaamiseen menee lähes 20min. Kyse ei ole pelkistä aineista, vaan käytetystä ajasta myös.

Ole hyvä ja hae värisi anttilasta ja värjää itse, lopputulos on varmasti sen mukainen ja kuitenkin päädyt kampaajalle ruikuttamaan pilalle mennyttä väriä ja taas odotetaan kampaajalta ihmeitä + itketään kovaa hintaa kun joudutaan tekemään purkupesut sun muut jälkiäsi paikkaillessa. Voit myös leikata hiuksesi vaikka puutarhasaksilla, niistä tulee varmasti nätit. Mitäs sitä laadusta maksamaan!

Oikein ihania hiushetkiä sinulle ! <3

 

P-K yrittäjä
Vieras

#59 Re: Kirjanpitäjä...

07.09.2010 21:21

#50: täh - Kirjanpitäjä...

Kyllä meilläkin kirjanpitäjä pisti nostamaan 9%...ja on ollu kp:joitakin kymmeniä vuosia...Kivat verovelat sitten tuolla 8% maksavalla tulee olemaan...

Kiukkuinen
Vieras

#60 Kampaajia kuin sieniä sateella

08.09.2010 21:24

Arvonlisän laskeminen ei vaikuttanut kampaamon hintoihin. Missä muussa ammatissa saa n. 40 euroa 15 minuutin työstä (hiusten pilalle leikkaaminen)???

Uusia kampaamoja nousee joka nurkalle, ja taso on sen mukainen. Opetelkaa edes LEIKKAAMAAN paksut ja taipuisat hiukset ja perustakaa vasta sen jälkeen yritys.

Vieras
Vieras

#61 Re: Kampaajia kuin sieniä sateella

09.09.2010 08:07

#60: Kiukkuinen - Kampaajia kuin sieniä sateella

Jos saisin n.40e/ 15 min ihan omaan taskuun,en valittais pikku verokorotuksesta :D j

mutta tää verokorotus on varmasti tulossa, ja itse en ainakaan palkastani luovu (sehän on oikeesti toi  40e/ 15min ;) joten kuluttajien tästä kannattais olla huolissaan. itseasiassa miksi edes kampaajat tälläistä aloitetta laittaa? no koska rakkaat asiakkaat, ajattelemme teitä ja teidän kukkaroitanne! harva menee kauppaan ja sanoo maidon hinnankorotuksesta:' ai tää maksaa nyt sit tän 50 senttiä enemmän' mutta kampaamossa muistetaan se euroki, joka tuli ihan vaan veroa lisää, eli lue:ei muuten noussu palkka 41e/15min.

voisikohan asiakkaille kun he istuvat parturiin, laittaa syliin erittelyn joka sillä hetkellä hänen kohdallaan maksavat? eli vuokra,vesi,sähkö, ainekulut, siis väriaineet,hapetteet ja joo lakkaki maksaa myös meille,muut käytettävät tuotteet,shampoo, hoitoaine,fööni,sakset,koneet,kappa,kampa, unohdinkin varmaan jotain. toki yksi asiakas ei maksa yksin tätä kaikkea, mutta pliis ottakaa selville mistä maksatte ennen ku väitätte, että hinnat ei laskeneet. kyllä laski ainaki joka kampaamossa jonka itse tiedän.

se ei ehkä vaan ole ihan niin suoraa matematiikkaa kun100 euroa+8 euroa ja tulevaisuudessa 100 euroa+23 euroa on verollinen hinta.

silmään pissijä
Vieras

#62 Re: Re: katkerat suomalaiset!

09.09.2010 10:47

#54: Vieras - Re: katkerat suomalaiset!

Anteeksi että kysyn, mutta missä kohtaa teitä on kustu silmään? EIKÖ jokainen saa pyytää työstään palkkaa? Kuvitteletko että "ahne" kampaajasi kierii rahoissaan kun kehtaa pyytää satasen tuosta parin tunnin työstä? MIKÄ olisi mielestäsi kohtuu korvaus? Tämä asia kiinnostaisi kovasti kuulla, noin asiakkaan näkökulmasta...jotta tietäisimme a)kuinka paljon työtämme arvostetaan ja b) onko kuluttajalla mitään käsitystä siitä miten hinta muodostuu...

jos työhön kuluu esim. pari tuntia aikaa, nopea "matemaattinen pähkinä" sinulle:

ainekulut esim. 20e. (vaihtelee toki; jollain enemmän, jollain vähemmän) jää n.80e. työn osuudeksi, siitä tulee 40e/tunti palkkaa työstä kampaajalle. JOSTA hän maksaa verot+muut kulut!

(ja tiedoksi, että halvempiakin paikkoja löytyy...)

Paljonkos kampaajalles mahdollisesti jäi korvausta? tiedätkö ettei se raha (40e/h) mene kokonaisuudessaan kampaajasi tilipussiin. Hän maksaa sillä rahalla monia muita yrityksensä kuluja; mm. yrittäjä eläke,vakuutukset,kiinteistön/tuoli vuokra/tms. kulu,vedet,sähköt,maksupäätteen käyttö,yms.yms

Sitten kun hinnat nousee, alat käymään sillä "jollain tutulla" pimeesti leikkuuttamassa tukkas. (yleensä jos ihmisellä on edes jonkin sortin taitoa, sille on tapana maksaa jotain... yhtä pimeetä maksamista se on...) Miten se eroaa siitä jos se kampaaja leikkaa sen ilman kuittia?? :D häh...

ps. Ja uskon hyvin tuon "ilman kuittia 20e"... moni asiakas tulee valitsemaan sen vaihtoehdon siinä vaiheessa kun hinnat nousee. (tosin ei kukaan tuntemani kampaaja "joudu suostutella" ilta aikoihin asiakkaita...kyllä ne ajat yleensä menee käsistä ilman suostuttelua...


Vieras

#63

13.09.2010 14:58

sepä se, kun moni tuntuu unohtavan, mistä ne hinnat koostuu..  Toki jokainen voi vaan päättää että haluan sen  esim. 40euroa / tunti liksaa jonka perusteella teen hinnoittelun jne.  tämä tuntuu itseasiassa olevan varsin yleinen käsitys niillä, jotka eivät alalla ole ollenkaan.. tai tiedä yrittäjyydestä ylipäätään. Harmi vain, että todelliset kustannukset jäävät silloin pimentoon, ja yllärinä voikin tulla mittava tappio, asiakaspula tms. heti alkuun..

kikut,mukut sun muut laskeneena alkaa kyllä pian selviämään mistä kaikesta palveluiden hinnat koostuu, ja siinä vaiheessa kun lähdetään alvia nostelemaan, niin kyllä se yrittäjänkin tuntipalkan pitäisi nousta, jotta edelleen ilman merkittävää voittoa pysyttäisiin balanssissa menojen ja tulojen kanssa.Kaikki on suhteellista, jos jonkun osa-alueen kustannukset nousevat, se vaikuttaa kokonaiskuluihin jotka taas vaikuttavat hintatasoon. Itse laskin joskus että jos mentäisiin lähinnä tes:in mukaisilla palkoilla, niin hinnat pysyvät kohtuullisina nykypäivän alvilla, mutta mitä sitten jos alv nousee.. nostetaanko sitä tuntipalkkaa johon sisältyy ne kaikki kustannukset jolloin palveluhinnasto kallistuu, vai luovutaanko omasta palkasta sen alvin korotuksen verran jotta hinnat pysyvät samana?

 

 

Vieras
Vieras

#64 Re: KOHTUUTONTA!

13.09.2010 20:42

#14: Gitta Lahti - KOHTUUTONTA!

No kauneudenhoitoalallahan tämä on arkipäivää . Me maksamme 23% alvia hoidoistamme :(

Kaikille käsillään työtä tekeville alvin alennus ois enemmän kuin kohdallaan !

Vieras
Vieras

#65 Re: Oma moka

17.09.2010 17:56

No meillä ei laskettu hintoja, mutta niitä ei ollu nostettukkaan ainakaan kolmeen vuoteen... Eikä niitä ole tarkisttettu sen jälkeenkään kuin kerran ja  vain osasta hintoja. Vaikka ei meillä muutenkaan paljon mikään mitään maksa.

Nyt kun verot nousee, niin pakkohan se hintaan on laittaa, eihän kukaan palkkaansa alenna. Kurjaa sitten kun kaikki eivät tehneet niin kuin piti, itse en tiedä miten muut teki kun ei kampaajalla tarvi käydä ;)

 

Vieras
Vieras

#66 Re: Vähän totuuksia kampaajien palkoista

23.09.2010 08:39

#46: Kohta entinen parturi-kampaaja - Vähän totuuksia kampaajien palkoista 

 Myös sama täällä kymenlaaksossa... uuden alan opiskelu suunitteilla. Kulut yrittäjänä kohtuuttomat, etenkin vuokratuolilla.

"On niinhelppoo olla onnellinen kun tyytyy siihen mitä on"
Vieras

#67

24.09.2010 14:03

Itse olen toiminut pa-ka yrittäjänä nyt 7 vuotta. Ensimmäisenä kesänä kun perustin toiminimen kävin syksyn päivät töissä ja illat vielä koulussa kun valmistuin. Ostin liikkeen tuttavalta joka jäi itse eläkkeelle joten asiakaskuntaa oli jo valmiiksi. Toki osa jäi pois koska edellisellä yrittäjällä ollut useammalla paikkakunnalla liike. Hintoja en laskenut kun ALV kokeilu alkoi mutta en olen niitä nostanutkaan  kuin 2 kertaa: 2005 ja nyt 2010 syksyllä, ainekustannusten vuosittaisista nousuista huolimatta. Kahdesti olen ollut äitiyslomalla josta toista vietän parhaillaan. Ensimmäisen ä-lomani jälkeen vuokrasin 20 neliötä isomman liikehuoneiston ja sain tilat kosmetologille ja kampaaja-meikkaajalle(joka nyt ä-lomasijaisena) alv-kokeilun vuoksi. Vuokra nousi n. 110% joka tosin maksetaan nyt kolmisin. Liikkeen "uudistuksen" myötä otimme käyttöön internetin, ostimme läppärin, uuden maksupäätten (EMV-uudistuksen vuoksi nämä) joka toi mukanaan liudan muita uusia kuluja mm. reiti-varmennus maksupäätelähetyksiä varten. Välillä tuntuu todella että ihmiset ajattelevat kaiken saamani rahojen menevän suoraan omaan taskuun. Yrityksen kuluja on VALTAVASTI! Sähkö, vuokra, yrityksenvakuutukset,omat vakuutuksen, YEL-vakuutus, verot, ALV, internet, puhelin, aineet,välineet, välineiden huolto, mainonta, työvaatteet ja -kengät, koulutus, pankkikulut. Niin ja pitäähän sitä päivän aikan syödäkkin jossain välissä. Ensimmäisenä koko kuun tulosta vähennetään ALV. Eli karkeasti laskettuna jos kuukauden liikevaihto on 3500 lähtee siitä n.800€ ALV, tämän jälkeen vähennetän vuokra ja muut kulut, jonka jälkeen lähtee omat verot. Muistan edelleen oman ensimmäisen kuukauden tuloksen joka oli 326€, miinukselle mentiin ja lujaa! Lainaa otin alussa jolla kuitasin ensimmäisinä kuukausina kuluja. Nyt 2 lapsen äitini kyllä pistää miettimään miten ensi vuonna töihin paluun jälkeen tulemme pärjäämään jos ALV nousee sinne 23%?? 9-kuista kun ei päiväkotiin vielä viitsisi laittaa. IKINÄ en ole herroiksi elänyt enkä varmaan tulekkaan elämään. Kesäloman olen joka vuosi pitänyt oman hyvinvoinnin säilyttämiseksi, ainakin jonkinlaisen ilman "kesälomarahoja".Teen yrittäjäntyötäni pienellä palkalla koska PIDÄN työstäni. Ei ole ketään hengittämässä niskaan työvuoroista, ylitöistä, sairaslomista, jne... Tähän asti "palkkani" on riittänyt ja laskut sekä ruokakulut on hoitunut. Tosin eipä sitä ole muuta tarvinnutkaan :) Paras palkka on kun asiakas lähtee hymyillen tyytyväisenä liikkeestäni onnistuneen käsittelyn jälkeen.

Jos käy nyt niin että ALV nousee en lähde vaihtamaan alaa tai heti luovuttamaan. Hintoja joudun todenäköisesti nostamaan, mutta kyse on 2-8 €. Ja niinkuin joku täällä kirjoitti Se jota ahistaa, leikatkoon ja värjätköön kotona. Kyllä me sitten korjaamme sen mielellämme, mutta kalliimaksi se tulee kun alunperin jos olisi ollut valmis maksamaan palvelusta.

vuokranantaja (ja itsekin vuokralla ollut)
Vieras

#68 vuokratuoli

27.09.2010 23:26

on riskittömin ja edullisin tapa alkaa pa-ka yrittäjäksi.

Vieras
Vieras

#69 Re: vuokratuoli

29.09.2010 08:06

kyllä vuokratuolilaisillaki se vero nousee, vaikka olis riskittömämpää ja edullisempaa, kuten edellä todettiin. jokainen tuolivuokralainen maksaa kaikki omat kulunsa, oli vuokrasopimus sitten prosenttiin tai summaan perustuvaa. Joten kannattaa tämä silti ottaa huomioon
Vieras
Vieras

#70 Re: Oma moka

07.10.2010 12:10

#3: Ihmettelen vain - Oma moka

Hinnat eivät tippuneet sen takia osassa kampaamoissa koska, he ottivat lisää työvoimaa!

Ja tämän alv. laskemisen tarkoituksena nimenomaan oli tuo että lisättäs työvoimaa, ei sen takia että hinnat laskisivat!

Vieras
Vieras

#71 Re:

07.10.2010 12:16

#67: "On niinhelppoo olla onnellinen kun tyytyy siihen mitä on" -

Olen Täysin samaa mieltä kanssasi! Toivottavasti asiakkaatkin ymmärtäisivät sen!

pertti manninen
Vieras

#72 Palvelut 5%alvi.

08.10.2010 14:20

Monissa eu maissa ei pinet virmat maksa alv ollenkaan
mm I-B jota suomi tukee sadoillamijjoonillae jäsenmaksuilla on 90 000e likevaihdon alvi vapautus.
Kaiki palvelualat lisäisi työllisyttä huomattavasti, kun alvi alennettais
5-10%, nykyisen jopa 23% siaan.
mm Autokorjaamot, kiinteistönhuolto siivous jne.
emme tarvitse nykyistä järjetöntä veropolitiikkaa, jolla nostetaan tahallann omillaan elämiskynnystä ja pakotetaan sossunvaraan pien tuloiset,eläkeläiset,sairaat,työttömät jalapsiperheet.
työlisyydestä' kohduudesta ja matkailutulomenetyksestä puhumattakaan.
Huh heijaa
Vieras

#73 20€ pojan hiustenleikkuu

09.10.2010 12:46

Niin, kyllä arvonlisäveron saa nostaa puolestani takaisin.
Itse kävin lapseni (vielä poika eli ei mitään lettiä päässä) kanssa parturissa, pojan hiukset leikattiin kyllä, mutta hinta näinä alhaisina arvonlisäveroaikoina oli pari viikkoa sitten: 20€:a. Jäin ihmettelemään kampaajan ahneutta! Ja kävimme pikkukaupungin kampaamossa, emmekä missään Helsinki-cityssä!

Jatkankin taas itse pojan hiustenleikkuuta. Ja tiedoksi, osaan myös itse värjätä hiukseni. Tarvittaessa ystävä auttaa. Että se siitä tämänhetkisestä arvonlisäalennuksesta. Ahneita kampaajia, minulta eivät saa euroakaan.
Ensi Kevään Nukkuja?
Vieras

#74

11.10.2010 23:30

Se on kyllä niin, että vähennetään kansanedustajien määrä ainakin puoleen, niin johan kilahtaa valtion kassaan rahaa, eikä tarvitse ottaa taas (!!!) meiltä pienituloisilta.Sillä meiltähän se taas loppuviimein menee, koska asiakasvirrat tyssäävät siihen paikkaan, jos hintoja noin paljon joutuu nostamaan. Niitä on siellä muutenkin liikaa niin, ettei kaikille riitä hommia...tulosta ei ainakaan ole näkynyt. Entisten urheilijoiden, muusikoiden ym. suojatyöpaikka se on. Olkaamme viisaita ensi keväänä ja äänestäkäämme sinne porukkaa, jolla on edes vähän kokemusta/koulutusta mm. valtiotieteistä, taloudesta yms. Etteivät nyt ihan kansakoulupohjalta siellä temmellä! Kyllä alkaa harmaa talous kukoistamaan, jos vero nousee, aivan varmasti.
Vieras
Vieras

#75 Re: 20€ pojan hiustenleikkuu

11.10.2010 23:34

#73: Huh heijaa - 20€ pojan hiustenleikkuu

Ymmärräthän, että tuosta 20 eurosta menee päältä pikkusen enemmän kuluja kuin palkansaajalla. Varmasti myös sinä saat tehdystä työstäsi  palkkaa? Otahan asioista selvää kunnolla, ennenkuin alat mutisemaan! Onnea vaan kotihommiin, toivottavasti värjäät kaikki mahdolliset paikat !!