HIEKKAHARJUN NUORISOTILAN ("36") TOIMINNAN JATKUMINEN

Vieras
Vieras

#51 Re: Re: Re: Äänestyksen tulos

18.09.2010 15:30

#48: Vieras - Re: Re: Äänestyksen tulos 

 Tyhjän äänestäminen on aina tyhjä ääni ja tässä tapauksessa todellisen vastuun pakoillua.

Ärsyttää tommoset selitykset ja länkytykset....

Saara Miettunen
Vieras

#52

18.09.2010 16:17

Nuorten  niinkuin lastenkin parissa tehtävä työ luo yhteisöllisyyden ja välittämisen taitoja  ,siksi pidän sitä tärkeänä!

vantaalainen
Vieras

#53

18.09.2010 19:10

Onkohan lautakunnan jäsen Kunnas sekä muut "36":n  korjausta vastustaneet käyneet tutustumassa nuorisotilan kuntoon ja talon toimintaan ja milloin?

Käsitykseni mukaan korjauksen kannalla olevat tuntevat talon.

Meinigistä ymmärtämätön
Vieras

#54 Paremman meingin ystävä ?

19.09.2010 13:36

Korjaamista vastaan äänestänyt Mikko Mäkelä (vihreät) esittelee itsensä omilla nettisivuillaan sloganilla "Paremman meiningin ystävä - Mikko Mäkelä "

Kertoisitko Mikko ymmärtämättömälle, miten meininki parani sillä, että Vantaan toiseksi käytetyin nuorisotila suljetaan ?

Vähän hirvittää kuinka mahtavaksi meininki kasvaakaan, jos parannat sitä vielä valitsemaasi suuntaan.

Tapio Tallberg
Vieras

#55 Mitä Ihmettä!

19.09.2010 18:36

Olemme järjestäneet 36.lla kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille kerran kuussa karaokediskon. Järjestävänä tahona on toiminut  Vantaan kehitysvammaisten tuki RY. Käviöitä on ollut 100-120 pääkaupunkiseudulta. Tilat ovat olleet kuin luodut käyttöömme ja kaiken lisäksi maksuttomat. Kaikkihan me tiedämme, että eläke ei ole hääppöinen kyseisillä henkilöillä, joten meillä ei ole varaa maksullisiin tiloihin. Vantaalaisten päättäjien pitäisi tulla katsomaan sitä iloa ja riemua mitä siellä koetaan. Jos 36.nen puretaan mistä yhtä hyvät ja maksuttomat tilat tilalle? Vammaisten ja vanhusten hyvinvoinnissa tärkeänä tekiänä on vapaaehtoistyö, joten luulisi Vantaan kaupungin tarjoavan siihen edes jonkinlaiset puitteet! Kyse ei ole rahasta vaan tahdosta.

Vieras
Vieras

#56 Re: Äänestyksen tulos

19.09.2010 18:42

#17: Jusa - Äänestyksen tulos

Näinhän se menee . Luulisi, että edes Luomaniemi olisi ollut puolesta kun koulun rehtorina toimii!

Jyrki Riikonen
Vieras

#57 Re: Mitä Ihmettä!

20.09.2010 08:49

#55: Tapio Tallberg - Mitä Ihmettä! 

 Olet Tapio aivan oikeassa.Tilat tulee peruskorjata ja jatkaa niiden käyttöä entiseen malliin.Toivottavasti tänään 20.9.2010,kaupungin hallitus ottaa asian käsittelyyn ja päättää jatkosta.

t.Jyrki Riikonen Vapas ltk:n jäsen/SDP

Reea Penttinen
Vieras

#58 36 on mukava ajanviettotila

20.09.2010 09:16

Joka maanantai ensimmäiset 2 tuntia kuluu täällä hyvin :D ihan turha purkaa, jos nuoret kerran pitävät tästä. Kuka siitä hyötyy, että puretaan? ja mielestäni on paljon parempi, että nuoret pysyttelevät turvallisissa tiloissa sisällä, kun ulkosalla lapsiperheitä häiritsemässä.

 

 

Sauli Heinonen
Vieras

#59 36 nuorisotilat

20.09.2010 10:25

Seuraavassa muutamia perusteluja mielipiteelleni

 

"Rakennus on arvotettu luokkaan A2: kohde on rakennuskulttuurikohteena lähiympäristön kannalta merkittävä. Tavoitteena on säilyttää kohde ja kunnostaa se alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittaen ja mahdollisesti palauttaen. Vähäiset muutokset kohteessa ovat mahdollisia."

 

Jaana Moberg, rakennustutkija, arkkitehti

Vantaan kaupunginmuseo

 

 

"Tilakeskus pitää nykyisten Hiekkaharjun nuorisotilojen perusparannusta edelleen taloudellisesti edullisimpana vaihtoehtona. Sijainniltaan parempia tontteja tai vuokratiloja ei tällä hetkellä ole tarjolla eikä tilanne ole oleellisesti muuttunut tarveselvityksen valmistumisen jälkeen. Uudisrakennusta, jonka tilaohjelma vastaa perusparannuksen hankesuunnitelman mukaista tilaohjelmaa, ei ole mahdollista rakentaa yhtä edullisesti."

 

t. Pasi Salo

Kiinteistöjohtaja (va.), DI

 

 

Myös kaupungin poliittiset päättäjät ovat hyväksyneet Vikusu -ohjelman

 

Ohjelma korostaa mm. kansalaistoiminnan merkitystä, jota 36 - tarjoaa päivätoimintana vanhuksille. Samalla se tasa-arvoistaa palvelujen tuottamista eri alueille. On huomattava, että muita kunnallisia palveluja 36 -lähialueella ei ole.   

 

Tilakeskus on myös selvittänyt, että muita vastaavia tiloja Hiekkaharjun - Tikkurilan alueelta ei löydy.

 

Siksi annetaan monikäyttöiselle nuorisotilalle sen tarvitsema tuki.

Vieras
Vieras

#60 Re: 36 nuorisotilat

20.09.2010 10:25

thi ghet lam
Vieras

#61 hei kaikille tiedoksi

20.09.2010 11:40

kävimme vantaan kaupungin talolla nimeltä leija. Menimme vastaanottotiskille jossa oli nuori nainen, hän oli tosi epäasiallinen eikä halunnut ottaa meitä vastaan saati sitten palvella. veimme hänelle adressit jotka nuoret ovat vaivalla kirjoittaneet ja tehneet paljon työtä tämän eteen. hän ei edes halunnut ottaa meitä vastaan saati sitten palvella eikä hän ottanut meitä tosissaan. toivoisin että adressit käsitellään ja tämä valitus huomataan sekä siihen puututaan mielestäni joku on vääräällä alalla. !!!!!!!!!!

Eveliina Forsberg
Vieras

#62 Tiedoksi kaikille

20.09.2010 11:46

Veimme adressit ja saimme huonoa palvelua siellä. Olin ärsyyntynyt palvelusta. Mielestäni sellaisen ihmisen ei kuuluisi olla siinä työssä.

Reea Penttinen
Vieras

#63 ärsyttävää

20.09.2010 11:55

Kävimme työharjotteluporukalla luovuttamassa 36:sen korjauttamisadressit ja arvatkaas mitä !

Tämä meidän pikkunen vastaanottosihteeri ei halunnut tehdä asian eteen mitään!!!! Kun sanoimme että haluaisimme asiamme nopeasti eteenpäi, jo tämän päiväisiin istuntoihin/kokouksiin, niin tiskin takana oleva neiti et persettään liikuttanut, ei tervehtinyt, ei halunnut auttaa, eikä tehnyt mitään meitä auttavaa, vaan vastasi tympeästi että yritän saada nämä paperit niille henkilöille, kenelle ne kuuluisi. Mielestäni naikkonen aivan vääränlaisessa työssä (asiakaspalvelu) kun ei halua tarjota asiakkailleen minkään näköistä apua? Ja eikö vastaanottosihteerin tulisi viedä asioita eteenpäin sekä PARHAANSA mukaan yrittää auttaa? Edes pientä yritystä tuohon hommaan?!

Eipä näköjään tarvitse!!!!! Mitäs jos kaupan kassallakin istuttaisiin perseet homeessa kun joku tulee kysymään jotain ja vastataan vaan tympeästi että ehkä minä voisin jotain tehdäkkin.

Pistää kyrpimään tuommoinen... nyt ei ole kyllä kovin asiallinen palaute, MUTTA jos eivät muut ole minua kohtaan mukavia ja asiallisia, miksi minunkaan pitäisi olla?! AAAARGH

Kaikki yhden jne.
Vieras

#64 Re: ärsyttävää

20.09.2010 13:06

#63: Reea Penttinen - ärsyttävää  

 Syynä voi olla maanantai taikka "esimiehen"ohje????Kyllä asianomainen henkilö voisi mennä peilin eteen ja kysyä olenko oikea henkilö PALVELU-TISKILLE.Mutta asiaan,36:n tapaus on kaup.hallituksen esityslistalla otto-oikeus asiana.Toivotaan "Toivoja sekä Puisto-osatoa"Heräämään todellisuuteen.

Reea Penttinen
Vieras

#65 Re: ärsyttävää

20.09.2010 14:37

#63: Reea Penttinen - ärsyttävää

Anteeksi epäasiallinen sisältö, olin vain kovin turhautunut tapahtuneesta, pyydän anteeksi. Mutta silti nuortenkin asiat voitaisiin ottaa hieman vakavammin, vai pitääkö sisälle kävellä jonkinlainen virkapuku päällä ja salkku kädessä?

Erkki Laakkonen, hallintojohtaja, kaupunginkanslia
Vieras

#66 Re: Re: ärsyttävää

20.09.2010 20:13

#65: Reea Penttinen - Re: ärsyttävää  

Eveliina, Reea ym.!
Osallistun nyt keskusteluun Vantaan kaupungin edustajana.

Olemme saaneet usealta taholta tietoa kokemuksistanne Leijassa. Kaupungin puolesta esitän pahoitteluni kokemastanne huonosta palvelusta ja kohtelusta. Kaupungin organisaatiossa arvostetaan nuorten mielipiteitä ja sitä, että olette aktiivisia ja haluatte ottaa kantaa teitä koskeviin asioihin.

Leijan infopiste, jossa asioitte, palvelee kaikkia talon toimijoita ja sen tehtävänä on mm. toimittaa siihen tuodut asiat eteenpäin. Sisälle ei tarvitse kävellä virkapuku päällä tai salkku kainalossa, se ei ole hyvän palvelun saamisen edellytys.

Olitte toivoneet mahdollisuutta myös tavata kaupunginjohtajaa ja/tai puheenjohtajia. Valitettavasti meillä ei ollut etukäteen tietoa tulostanne, joten emme voineet informoida teitä siitä, etteivät he olleet sillä hetkellä paikalla. Tuomanne adressit on jo toimitettu kaupunginjohtajalle sekä kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajille.

Hiekkaharjun vapaa-aikatilojen perusparannuksen hankesuunnitelmaa koskeva vapaa-ajan ja asukaspalveluiden lautakunnan päätös on otettu kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. Asia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi siten, että tarvittavat selvitykset annetaan kaupunginhallitukselle lokakuun loppuun mennessä ennen budjettikäsittelyä.

Toivottavasti pysytte aktiivisina kokemastanne huolimatta!


Vieras

#67 kiitos johtaja

20.09.2010 21:07

oli hyvä kommentti johtajalta. Ei kaikki oo huonoja asiakaspalvelijoita, oon itsekin saanu hyvää palvelua vantaalta.kiitos johtajalle viestistä!

Epäilevä
Vieras

#68 Ja sitten "unohdetaan"

20.09.2010 21:15

Nyt TARKKANA ettei päättäjät "lusmuile"asiassa.Lokakuu tulee pian.Vaihtoehtoja EI ole,joten......?Kyllä "kokkarit"osaa luistella asiassa,se on varmaa."Lisäselvitys"on aina epävarma,lopputuloksen kannalta!!

ghet
Vieras

#69 hei johtaja

21.09.2010 09:49

kiitos paljon viestistä ja pahoitteluista. Olemme aktiivisia vaikka saimmekin huonoa kohtelua ja aiomme jatkaa eteenpäin. Kiitos kun ymmärretään myös nuoria ja sitä mitä he tekevät. Olimme saaneet huonoa kohtelua, mutta kiitos jos asia on otettu käsittelyyn ja harkintaan uudestaan. Olen tosi iloinen siitä, koska toivon todella että 36 ei lopetettaisi. Teimme yllätyskäynnin ja ymmärrän hyvin jos ei ollut mahdollista tavata,mutta sihteeri oisi voinut olla aktiivisempi ottamaan meidät vastaan ja palvella,koska emme saaneet kiinni niitä henkilöitä joita oisimme toivone

 

kiitos sinulle paljon Erkki Laakkonen ja olen tulevaisuudessa myös aktiivinen vaikka huono kohtelu ei ollut kivaa,mutta en lannistu ja jatkan eteenpäin hyvillä mielin.

Reea Penttinen
Vieras

#70 Kiitokset

21.09.2010 09:57

Kiitokset siitä, että asiamme otettiin huomioon. Aiomme olla aktiivisia saamastamme käytöksestä huolimatta =)

 

Puhun nyt varmaan satojen ihmisten puolesta, kun kiitän teitä. Kiitos, että asia otettiin uudelleen huomioon, aiomme ''taistella'' 36 puolesta :D Missä ne maanantain ensimmäiset tunnit muuten menisivät?

Kiitoksin: Reea

Vantaan julkisen alan eläkeläiset ry
Vieras

#71 Ikäihmiset myös osallisina

21.09.2010 10:36

Vantaan Vapaa-ajan ja asukaspalveluiden lautakunnan 'Kolmekutosen' perusparannusta koskeva kielteinen päätös on saanut paljon palautetta. Tässä välineessä päätöstä ovat kritisoineet etenkin tilan nuoret käyttäjät. Tilaa käyttävät myös ikäihmiset. Esimerkiksi Vantaan julkisen alan eläkeläiset ry, jossa on yli 200 jäsentä, kokoontuu 'kolmekutosella' viikoittain. Paikalla on tällöin aina kymmenittäin ihmisiä ja joka kerta hyödynnetään myös keittiötä.

Vantaan kaupungin ansiokkaassa Viksu-ohjelmassa (Vantaan ikääntymispoliittinen suunnitelma) painotetaan ennaltaehkäisenää vanhustyötä. Tätä on 'Kolmekutonen'  tarjonnut käytännössä. Tilat eivät ehkä ole priimakunnossa, mutta ne ovat pääosin tarkoituksenmukaiset ja sijaintinsa puolesta oivalliset eläkeläisten kannalta.

Sen vuoksi ilolla otettiin vastaan se uutinen, että Vantaan kaupunginmuseon lausunto puoltaa rakennuksen kunnostusta alkuperäisarkkitehtuuria noudattaen ja että Vapaa-ajan ja asukaspalveluiden lautakunnan päätös on palautettu uudelleen valmisteltavaksi ja se otetaan kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

'Kolmekutosen'  käyttömahdollisuus on jatkossakin yhdistyksemme toiminnan perusedellytyksiä.

 

 

Jyrä
Vieras

#72 Re: Ikäihmiset myös osallisina

21.09.2010 11:19

#71: Vantaan julkisen alan eläkeläiset ry - Ikäihmiset myös osallisina 

Hyvät 36:n käyttäjät!Nyt kun vapaa-ajan ja asukaspalvelu lautakunnalta meni mahdollisuus"pestä kasvonsa"niin toivotaan,että järki voittaa tässä TÄRKEÄSSÄ asiassa.Onhan jo kestävän kehityksen ja "uusiokäytön"kannalta perusteltua korjata, JO HYVÄLLÄ paikalla,suojeltu ja toimiva kiinteistö kuntalaisten käyttöön. 

Joel Linnainmäki
Vieras

#73 Nuorisovaltuusto koostuu nuorista

21.09.2010 12:50

Hei,


Tärkeimmät argumentit 36:n puolesta onkin täällä jo selkeästi todettu, mutta toistan ne vielä omalta osaltani.

Näyttää pahasti siltä, että 36:n kohdalla on tapahtunut ajatteluvirhe. Tilojen huono kunto luultavasti johdatti lautakunnan väärälle polulle.

* Tiloja ei voida siirtää muualle koska korvaavia tiloja ei yksinkertaisesti ole. Tämä todettiin jo korjaushankkeen esittelyssä. Jos korvaavia tiloja olisi niihin olisi hankittu toimintaa jo aiemmin.

* Jos valmiita tiloja olisikin vuokrattavaksi epäilen, että ne olisivat tarpeeksi suuret nykyisen kaltaiseen toimintaan. Eikö tällöin vaihtoehdoiksi jäisi toiminnan osittainen alasajo, jotta toiminta voitaisiin mitoittaa pienempiin tiloihin? Vaihtoehtoisesti toiminta pitäisi hajauttaa, mikä myöskin vaikeuttaisi nuorten harrastustoimintaa.

* Tärkeää on huomata, että hankkeeseen voidaan pyytää tukea valtiolta (20-50% kuluista).

*On myös pakko muistaa nuorten näkökulma. Jos ja kun nuorisotalo on hankkinut noin korkean maineen ja kävijämäärän on päivän selvää, että uudelleen sijoitus haittaa paikan toimintaa.

-> 36:n korjaus on tässä tapauksessa selvästi järkevin ja miellyttävin vaihtoehto.


Kaupunki on sitoutunut tukemaan nuorten harrastustoimintaa ja nuorisotalot nimenomaan mahdollistavat eri järjestöjen ja yhdistysten toimintaa. Varmastikin on niin, että hyvät harrastukset ja ajanviettopaikat ehkäisevät syrjäytymistä ja vähentävät nuorten stressiä. Samalla löytyy myös uusia kavereita, eikä kaikkea aikaakaan tarvitse viettää Jumbon käytävällä.

Tämän vuoksi uskon myös vakaasti siihen, että päätös kumotaan ja 36 saa kipeästi tarvitsemansa remontin.

Nuorisovaltuusto valvoo asian etenemistä kaupungin koneistossa ja parhaansa mukaan ohjaa asiaa oikeaan suuntaan. Se on meidän työtämme tässä kaupungissa.

Nuorisovaltuusto koostuu nuorista ja toimii nuorten hyväksi. Toivottavasti jatkossa meihin otetaan myös reippaasti yhteyttä tällaisissa tilanteissa. On vaikea ottaa kantaa asioihin joista ei tiedä mitään.

Viestiä voi pistää esim. facebookin kautta: http://www.facebook.com/pages/Vantaan-nuorisovaltuusto/343452477727?ref=ts#!/pages/Vantaan-nuorisovaltuusto/343452477727?ref=ts

Tai ottamalla henk.koht yhteyttä: http://www.vantaa.fi/i_perusdokumentti.asp?path=1;2084;12615;12621

Lämmöllä,

- Joel Linnainmäki, nuorisovaltuutettu

Nuorisovaltuuston edustaja sosiaali- ja terveyslautakunnassa.

Joel Linnainmäki
Vieras

#74

21.09.2010 12:55

 

Lisäyksenä vielä, että olemme myös lobanneet Korson Setlementtinuorten ja Rekolan nuorten turvatalon puolesta. Kummassakin tapauksessa kävimme paikanpäällä puhumassa tilanteesta, lobbasimme päättäjiä ja hankimme mahdollisuuksien mukaan mediahuomiota.

Emme siis ole turhia suunpieksäjiä vaan teemme aina parhaamme "oikean asian" puolesta. Muutenhan tässä työssä ei olisikaan mitään järkeä :-)

- Joel Linnainmäki

Minna Tuovinen
Vieras

#75 Rahallako määritetään ihmisten tarpeet ja kokemusten arvokkuus?

21.09.2010 13:45

Mitä, jos mietittäisiin niitä asioita, jotka eivät ole mitattavissa rahalla?

Ihminen tarvitsee elämälleen tarkoituksen ja sellainen saattaa löytyä merkityksellisestä toiminnasta, työskentelystä tai luomisesta.

Elämän mielekkyys rakentuu myös ihmissuhteista ja muista kokemuksista mm. taide, joita elämässä voi saada.

 

Eikö juuri näitä varten ole 36:nen olemassa?


- Eikö ole hienoa, että nuoret harrastavat ja toteuttavat itseään? Löytävät ehkä harrastustoiminnan kautta mielekkäältä tuntuvan alan, johon kouluttautua. Tapaavat ystäviä turvallisissa tiloissa?

- Eikö tunnu hyvältä, että vapaaehtoisvoimin järjestetään kehitysvammaisille diskoja ja samalla vertaistapaamisia, kun kaupunki ei tälle erityisryhmälle tarjoa minkäänlaista toimintaa?

- Eikö ole arvokasta se, että vanhuksilla on mahdollisuus lähteä tapaamaan tuttavia mielekkään harrastustoiminnan parissa, kun on vielä sellaisessa kunnossa, että pääsee liikkumaan kotoa?

 

Olen varma, että se raha, joka tilojen remontointiin ja rakennuksen korjaamiseen käytetään, tulee moninkertartaisina takaisin pitemmällä aikavälillä.

Sillä, jos ei välitetä nuorista ja heidän tulevaisuudestaan, emme myöskään välitä omasta tulevaisuudestamme - heidän kasissään se kuitenkin on.

Ja jos unohdamme senioreiden ja vammaisryhmien terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämisen ja edistämisen, voimme myös lopettaa laitospaikkojen sekä vuodeosastojen alasajon, sillä niitä tullaan tarvitsemaan roimasti lisää, mikäli on tarkoitus passivoida yksinäiset ja syrjäytymisvaarassa olevat ihmiset.

 

Rahalla ei luoda hyvää elämää.

Kuka taistelee sinun puolestasi, sitten kun tarvitset apua???